12.12.2013 ENNAKKO: Vuoden viimeisen kotiottelun vieraana SoFo
17.6.2019 14:50 Uutiset / Jaoston pääsivusto

ENNAKKO: Vuoden viimeisen kotiottelun vieraana SoFo


12.12.2013

Futsal-Liiga
KaDy - SoFo
Su 15.12 klo 15:00
Liput: 7/4 €

Kampuksen Dynamon pelit Futsal-Liigassa jatkuvat tulevana sunnuntaina 15.12, jolloin vastustajaksi Monnarille saapuu maakuntarajan yli operoiva futsalkollaboraatio Somero-Forssa Futsal. Kotiottelu on KaDyn kiireisen joulunalusviikon ensimmäinen etappi, sillä SoFon kohtaamista seuraavien kuuden päivän sisään ovat ohjelmassa vierailut niin Tampereelle kuin Raumallekin. Punamustien sarjasijoitus on tällä hetkellä varsin tyydyttävästi neljäs ja liigan kärki on pieneen irtiottoon kyennyttä Sieviä lukuun ottamatta iskuetäisyydellä. Ottelun Dynamoa enemmän pelannut SoFo varjostaa tasapisteissä viidennellä sijalla, joten jaossa on ylemmän keskikastin sijoitusten kannalta arvokkaita pisteitä.

Ennakkoasetelmat

Kuten muistettaneen, pääsi KaDy maaottelutauolle tuikitärkeä derbyvoitto taskussaan ja kaiken muun hyvän lisäksi Riemu kaadettiin kauden irtonaisimmalla peliesityksellä. Aikaansa enempää ei voiton hehkussa lämmitelty, mutta ottelun lukuisat onnistumiset antavat ilman muuta aihetta optimismiin ja härkäviikolta onkin tarkoituksena ansaita pistepotti, jolla betonoidaan asemaa sarjataulukon paremmalla puoliskolla. Kahden ja puolen viikon tauon aikana ei osaamista ole hiottu ainoastaan harjoitusten muodossa, sillä maajoukkuetehtävien ohella Dynamon liigarosterin kavereita nähtiin viime viikonloppuna pelillä KaDy III:n riveissä Futsal Kakkosen puolella. Pelaavaan kokoonpanoon onkin ilmaantunut uutta tunkua, kun Tarkko Savela(kuvassa)tare.jpgkärkkyy kauden ja Bin Bin Yanguransa ensimmäisiä liigaminuutteja. Leveyttä ja vaihtoehtoja kysytäänkin taas, sillä joukkueen tilastollinen ykköstykki, PM-kisoissakin maaliverkkoja venytellyt Miika Hosio on poissa paikkakunnalta, eikä täten käytettävissä loppuvuoden kolmessa ottelussa.

Kolmatta kauttaan pääsarjassa pelaava SoFo on nostanut hiljalleen niin profiiliaan kuin sarjasijoituksiaankin ja saattaa hyvinkin olla tänä päivänä liigan aliarvostetuin joukkue. Pääkaupunkiseudulta kulkevien reissutyöläisten vahvistamalle ryhmälle on osunut alkukaudesta muutama vaisumpi tulos, mutta näiden vastapainoksi se on klaarannut pari varmaa vierasvoittoa oman kokoluokkansa vastustajista ja vienyt kotisalissaan pisteitä mitalisuosikeiltakin. KaDy on voittanut tähän mennessä pelatusta neljästä keskinäisestä kamppailusta jokaisen, mutta tällä kertaa lähtökohdat ottelulle ovat tasaisemmat kuin koskaan.

SoFon pelaajalistalta nousee yksi nimi kiinnostavuudessaan ylitse muiden. Kyseessä on tietysti Matias Juvonen, joka edusti Dynamoa noin kolmen ja puolen kauden verran aina syksyyn 2012 saakka, ollen eittämättä keskeisimpiä pelaajia punamustien vakiinnuttaessa paikkaansa suomalaisen futsalin kärkijoukoissa. "Madsen" oli KaDyn ensimmäisellä liigakaudella 2009-10 joukkueen paras pistemies ja kaikkiaan hän kasasi virallisissa Dynamon paidassa pelaamissaan otteluissa yhtä vaille sata tehopistettä saldolla 53+46. Juvosen värikäs ja toisinaan jopa poleemiseksi koettu persoona herättää usein tuntoja katsomoissa - epäilemättä myös sunnuntaina entisessä kotiyleisössään.

Seuraa tätä

KaDyn viides pääsarjakausi tuo pitkän linjan dynamolaisia eräänlaiselle rutinoituneen liigajyrän rajapyykille. Ensimmäisenä sadannen liigaottelunsa pelasi lokakuussa Kerkko Huhtanen ja toisena vastaavaan saavutukseen yltää KaDyn tolppienväliä aina Futsal Ykkösestä saakka tukkinut Niila-Ville Laitinen nippe.jpg(kuvassa), jolle tasaluku tulee täyteen seuraavan pelaamansa ottelun myötä, mahdollisesti siis sunnuntaina. Kun lasketaan Dynamon pelanneen Futsal-Liigassa pudotuspelit mukaan lukien kaikkiaan 109 ottelua, voidaan loukkaantumisilta säästyneen nuoren miehen todeta olleen tontillaan lähestulkoon "ever present". Tilastopoimintoina "Nipsun" liigakarriääriltä mainittakoon 10 nollapeliä - joista viisi yksistään kaudella 2012-13 - sekä maalivahdille komeat tehopisteet 6+10. Kuluvalla kaudella Laitisen tehotilasto näyttää liigaotteluiden osalta toistaiseksi kiikareita, mutta kauden alla pelatussa Super Cupin kamppailussa hän jo käväisi hyökkäyspään etätoimistollaan verkkoa heiluttamassa.

Ave, "Nielsen"!

Kampuksen Dynamo - Somero-Forssa Futsal sunnuntaina 15.12 klo 15:00 Jyväskylän Monitoimitalolla. Kyseessä on viimeinen kotiottelu vuodelle 2013 ja seuraavan kerran KaDy-Hirviö on tavattavissa luolassaan neljän viikon kuluttua, tammikuun puolivälissä.

Aikaisemmat kohtaamiset

Futsal-Liiga 29.10.2011 SoFo – KaDy 2-7

Futsal-Liiga 28.1.2012 KaDy – SoFo 8-0

Futsal-Liiga 7.10.2012 SoFo – KaDy 2-5

Futsal-Liiga 15.12.2012 KaDy - SoFo 7-3

KaDy:n saldo:
4 voittoa, 0 tasapeliä, 0 tappiota; maaliero 27-7


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Toukokuu   »
Kategoriat