11.11.2013 Autio ja Takala puntaroivat cup-derbyä
SeuraJulkaistu: 17.06.2019 00.00

11.11.2013 Autio ja Takala puntaroivat cup-derbyä

11.11.2013

Kauden ensimmäinen KaDyn ja Riemun välinen Jyväskylän futsalderby kilpailullisessa tapahtumassa tipahti otteluohjelmaan pyytämättä ja yllättäen kaksi viikkoa etuajassa, kun joukkueiden nimet nousivat perätysten Palloliiton toimiston kindermunista Futsal Cupin toisen kierroksen arvonnassa. Kadyfutsal.net- toimitus vaivasi kimurantin ottelun alla kummankin joukkueen pelaajistoa selvittääkseen tuntemuksia niin arvontatuloksesta kuin itse ottelusta. Riemun leiristä vastaamaan yhytettiin joukkueessaan valmennusvastuutakin kantava Aapo Autio, KaDyn nimissä kommentoimaan saatiin puolestaan cup-otteluiden erikoismies Mikko Takala.

Jyväskylän futsalväen toiveissa oli saada Monnarin helmikuisen "Final Fourin" vetonauloiksi kaupungin kumpainenkin liigajoukkue. Kuinka joukkueiden sisällä reagoitiin arpaan, joka vei pohjan tältä skenariolta heti kättelyssä?

- Arvontatulos otettiin Riemun kopissa vastaan hieman ristiriitaisin tuntein, aloittaa Autio aiheesta. Toisaalta derbyt ovat palloilulajien parasta antia, ja on mahtava päästä haastamaan KaDy kaudella kolmennenkin kerran. Toisaalta tämä ottelu olisi sopinut paremmin yhdessä järjestämäämme Cupin lopputurnaukseen. Nyt toinen järjestäjäjoukkue on varmasti ulkona lopputurnauksesta. On siis mahtava kohdata, mutta harmillisen aikaisin arpa heitti meidät vastakkain, pyörittelee Autio kaksijakoista asiaa ja samoilla linjoilla on myös "Roisto" Takala:

- Arvontatulos otettiin ihan positiivisin mielin vastaan. Paikallisotteluita ei kuitenkaan koskaan ole liikaa. Toisaalta on harmi, että kohtaamme jo nyt, sillä lopputurnaukseen olisi ollut mahtava saada kaksi oman kylän jengiä. Cup-kilpailun luonteesta johtuen jokainen ottelu on yhtä tärkeä, mennään peli kerrallaan, lisää Takala vielä tiedusteluun, josko kyseessä olisi syksyn tärkein yksittäinen ottelu.


a.autio.jpg

Riemu on ollut alkukauden ehdottomasti myönteisin yllättäjä liigassa ja fiilingit liikuntalaisten keskuudessa ovat tämän johdosta olletenkin katossa?

- Tunnelmat ovat tietenkin olleet korkealla kun voittoja on tullut, mutta leijumiseen ei olla missään nimessä sorruttu. Voimme parantaa peliämme vielä huomattavan paljon. Edellinen TPK-voitto (kommentit annettu ennen Ilves-peliä; toim. huom.) tuli kauden huonoimmalla esityksellä, joten parannettavaa löytyy usealla pelin osa-alueella. Onneksi alivoima ja ylivoima toimi tällä kertaa hyvin ja 2p pistettä kairattiin kotiin, kertoilee Autio, jonka lupauksilla pelin parantamisesta näytti olevan vinha perä.


Joukkueet ovat kohdanneet joulukuusta 2010 alkaen kahdesti harjoitusottelussa sekä kolme kertaa OSM-kisoissa ja KaDy vienyt kaikki nämä viisi ottelua nimiinsä. Millä osa-alueilla Takala näkee KaDyn olevan edelleen haastajaansa edellä?

- Meidän kokemus ja tietotaito ovat selvästi Riemua edellä. Kummassakaan joukkueessa kunto ei varmasti lopu kesken, mutta rutiini ja yhteinäisempi pelitapa siivittävät KaDyn voittoon. Yksilötasolla meidän sällit tekee paremmin futsalmaisia juttuja, jotka näkyy kentällä ja tulostaululla, luottaa "Roisto" omiensa osaamiseen.

Entä sitten tiistain ottelu: mikä ratkaisee ja minkälaiset numerot palavat Monnarin uudenkarhealla tulostaululla 40 minuutin jälkeen?

- Ottelu on varmasti tarkkaa pelaamista puolin ja toisin. Toivon kuitenkin että maaliin osuttaisiin Palokan harjoitusottelua tarkemmin, sillä lajista vähemmän tietävät katsojat janoavat häkkejä. Ottelu tulee ratkeamaan Riemun henkiseen ylivoimaan. Moni pelaajistamme on saanut uusimman Liikunnan poikakalenterin myötä massiivisen itseluottamus -buustin, joka on siirtynyt myös futsal-parkettien puolelle. Lopputuloksena näin ollen Riemun 6-1- voitto, päättää Autio puheenvuoronsa karskiin tulosveikkaukseen.

Riemun leirissä uskotaan siis ratkaisun piilevän henkisellä puolella, siinä missä Dynamossa uskotaan materian puhuvan selkeää kieltään:roisto.jpg

- Uskon, että ottelusta tulee tiukka, mutta viihdyttävä. Ottelu ratkeaa yksinkertaisesti siihen, että me luodaan enemmän maalipaikkoja, joista laitetaan pallot pussiin. Alun tiukan vaiheen jälkeen peli etenee meidän tahdissa päättyen 4-0, kirjoittaa Takala kupletin juonen tiistaille.

Kadyfutsal.net kiittää Aapoa ja "Roveria" kommenteistaan ja kutsuu lukijoitaan tiistai-illaksi Monnarin katsomoon ottamaan selvää, kuinka herrasmiehet siirtyvät sanoista tekoihin.