31.10.2013 Pelaaja-valmentajien mietteitä KaDy-ESC -ottelun alla
17.6.2019 14:32 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Pelaaja-valmentajien mietteitä KaDy-ESC -ottelun alla

31.10.2013

Kadyfutsal.net pistää tällä kertaa otteluennakon kylkeen vielä haastatteluliitteen, sillä toimitus katsoi tarpeelliseksi udella pelaaja-valmentaja Kerkko Huhtasen näkemyksiä siitä kuinka peliä on kahdessa viimeisimmässä ottelussa pelattu.

- Sievi- ja GFT-ottelut eivät olleet meiltä huonoja pelejä, vaikka pistetili ei toivotulla tavalla kasvanutkaan, summaa "Georg" hiljattaiset ottelut sarjan kärkipään joukkueita vastaan.

georg3.jpg- Varsinkin Sievi-ottelussa peruspelaamisemme oli pääosin kunnossa, hyökkäsimme ja puolustimme joukkueena melko hyvin. Ottelu kääntyi Sievin eduksi meidän heikomman erikoistilanne- ja erikoiskenttäpelaamisemme vuoksi, mutta näitä pelin osa-alueita pystymme kyllä parantamaan melko pienillä korjausliikkeillä, luottaa Huhtanen.

Entäpä sitten anti Espoosta, jossa jäätiin huomattavan niukoille tilanteille?

- GFT-ottelussa meillä oli vaikeuksia murtautua vastustajan puolustuskolmannekselle, vaikka GFT:n puolustuspelaaminen olisikin tämän kyllä ajoittain mahdollistanut. Hyökkäysalueen ratkaisumme olivat usein liian hitaita, jonka seurauksena hetkellisesti auki olevat, puolustuksen penetroivat syöttölinjat ja laukaisupaikat jäivät hyödyntämättä. Kun emme sitten reagoineet näihin tilanteisiin riittävän nopeasti, jouduimme kuljettamaan ja puskemaan pelivälinettä GFT:n puolustusmuuriin, mistä taas aiheutui välillä turhan paljon pallonmenetyksiä, Pelinluku- ja reaktionopeus tietysti heikkenevät, kun pelaajat väsyvät, ja ehkä me jouduimme GFT:tä vastaan kuormittamaan liikaa samoja pelaajia kuin kolme päivää aiemmin pelatussa Sievi-ottelussa, avaa Huhtanen syitä KaDy-mielisiä katsojia Leppävaarassa turhauttaneille hyökkäyspään hankaluuksille.

- ESC-otteluun pyrimme taas parantamaan omaa pelaamistamme. Tavoitteena on tietysti myös 3 pistettä, koska Jyväskylän wannabe-ykkösjoukkue Liikunnan Riemu on karannut jo ihan liian kauaksi sarjataulukossa, päättää "Georg" tämänkertaisen analyysinsä nostatellen jo hieman laineita parin viikon päässä siintävää Seminaarimäen Derbyä silmälläpitäen.

Kadyfutsal.net tavoitti myös Timo Brotkinin - Huhtasen kollegan ESC:stä - ja kyseli häneltä hieman alkukauden tunnelmista Tammisaaressa.

- Valmistautuminen sarjaan oli kaikkea muuta kuin helppo. Loukkaantumisongelmat sekä EIF:n ja ESC:n (jalkapallon) nousukarsintaottelut vielä futsalkauden alettua ovat vaikeuttaneet sekä harjoittelua että pelaamista, harmittelee Brotkin syksyn haasteita.

ESC aloitti silti sarjan hyvällä voitolla TPK:sta, mutta sitä on seurannut kaksi sangen selvänumeroista tappiota, joista tuli jälkimmäinen kotikentällä SoFolle, joka kutakuinkin saman kaliiberin joukkueena lienee tammisaarelaisten päävastustajia.

-Lähdettiin samalla kapealla ringillä (ja taktiikalla) kuin voitokkaaseen TPK-peliin. Ensimmäinen vartti olikin varsin tasainen, mutta sitten tuli puolustuspäässä virheitä joista SoFo rokotti kolme kertaa, ja tästä ei enää toivuttu. Myös hyökkäyspelaaminen oli vaisua, johon vaikutti suuresti se että ei liikuttu tarpeeksi hyvin,kuvailee Brotkin tappioon johtaneita tekijöitä.

Minkälaisin miettein Brotkin ja ESC lähtevät nyt sitten kääntämään kurssia Jyväskylään?

- Varmasti kova peli tulossa, mutta toisaalta kiva päästä haastamaan yksi Suomen parhaista joukkueista. Jotta ryöstöretki onnistuisi, tulee puolustus- ja vastahyökkäyspelin onnistua täydellisesti. Tärkeää on myös pyrkiä pitämään palloa hyökkäyspäässä, jotta ei tarvitse juosta sen perässä neljääkymmentä minuuttia.

Tavoitteet on Tammisaaressa aseteltu jatkuvuuden ehdoilla, eikä niinkään pikavoittoja hakien:

- Viime vuoden kymmenettä sijoitusta lähdetään parantamaan ja pudotuspelipaikasta haaveillaan. Liigapaikan pitäminen on kuitenkin tärkeintä, sillä se on kasvattanut lajin suosiota Tammisaaressa ja tämän myötä toivomme yhä nuorempien löytävän lajimme pariin. Tämä toisi toimintaamme jatkuvuutta ja toivottavasti jonakin päivänä voisimme kamppailla mitaleista, näkee Brotkin asian.

Kiitokset "Georgille" ja Timolle kommenteista! Lauantaina Monnarin parketilla nähdään kuinka herrasmiesten tapahtumaa varten hiomat taktiikat ovat käytännöksi jalostuneet.


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Tammikuu   »
Kategoriat