08.08.2013 SIIRTO: Jukka ja Mikko Kytölä ammattilaisiksi Italiaan
17.6.2019 14:09 Uutiset / Jaoston pääsivusto

SIIRTO: Jukka ja Mikko Kytölä ammattilaisiksi Italiaan

08.08.2013

KaDy:n kapteeni Mikko Kytölä, 29, ja varakapteeni Jukka Kytölä, 24,siirtyvät ammattilaisiksi Italiaan, Trenton kaupunkiin. Veljesten uusi seura on saapasmaan toisella sarjatasolla (Serie A2) neitsytkauttaan aloittava ASD Futsal Tridentina. Molempien sopimus on kauden mittainen, ja se astuu voimaan hyväksytyn lääkärintarkastuksen jälkeen.Tämän tason siirto on jyväskyläläisittäin ainutlaatuinen ja kansallisestikin harvinaista herkkua, sillä Kytölöitä ennen suomalaisista futsalistoista vain Panu Autio on pelannut ammatikseen ulkomailla.komik.jpgKaDy:lle menetys on valtava, sillä Mikko (kuva vasemmalla) ja Jukka ovat joukkueen kiistattomia ykköstähtiä. Lähes kymmenen kautta Dynamoa edustaneiden veljesten kehityskäyrä on ollut koko ajan nouseva, ja työn hedelmät alkavat olla kypsiä poimittaviksi: Mikko voitti viime kaudella Futsal-Liigan pistepörssin ja valittiin Kauden futsalpelaajaksi, ja Jukka on pokannut jo kaksi kertaa peräkkäin Vuoden puolustuspelaajan pystin. Maajoukkueen runkopelaajiksi nousseesta kaksikosta kumpainenkin on pelannut 19 maaottelua, joissa Mikko on iskenyt 11 ja Jukka kolme maalia.kajuk.jpgMikko ja Jukka (kuva oikealla) ovat Dynamon historian ylivoimaisesti tehokkaimmat pelaajat (ks. tilastot uutisen lopussa), mutta heidän vaikutuksensa ei suinkaan rajoitu vain pelilliseen puoleen. Mikko on johtanut joukkojaan kapteenin vastuullisessa roolissa jo viisi vuotta Jukan toimiessa varakapteenina. Veljesten esimerkillinen harjoitteluasenne ja palava into lajia kohtaan ovat nostaneet joukkuetovereidenkin vaatimustasoa ja vieneet koko organisaatiota eteenpäin. Pyyteetön taustatyökään ei ole ollut vierasta: Jukka on toiminut joukkueen talousvastaavana ja Mikko tiedotustiimissä. Molemmat kuuluvat lisäksi KaDy:n futsal-jaoston johtokuntaan.KaDy:n manageri Samu Kytölä kommentoi KaDy:n seurahistorian kovinta siirtoa näin.
- Tämä on Jukalle ja Mikolle iso edistysaskel, josta on syytä iloita. Samalla se on kuitenkin valtava menetys Dynamolle. Nyt tarvitaan johtajuutta muilta, jotka ovat saaneet pelata ikään kuin Jukan ja Mikon varjossa. Ratkaisuvoimaa lähtee paljon, se on selvää.Kytölän veljesten ja Tomi Lahtisen aikaisemmin uutisoidun lähdön myötä Dynamon on nyt jättänyt kolme avainpelaajaa. Manageri S. Kytölän mukaan pyyhettä ei kuitenkaan heitetä kehään.
- Lähdemme siitä, että nykyiset pelaajamme pystyvät nostamaan tasoaan ja kantamaan tarjolla olevaa vastuuta. He saavat mahdollisuuden näyttää, mihin kyvyt riittävät isommassa roolissa. Mitalitoiveita ei missään tapauksessa heitetä romukoppaan menetysten myötä. Lisäksi neuvottelemme 5-6 ulkopuolisen pelaajan kanssa, joten vahvistukset ovat mahdollisia.

Siirto on ansaittu palkkio vuosikausien määrätietoisesta työstä. Pyyteettömyyden aika on ohi, ja nyt voi panostaa täysillä unelmaan.Kiitos ja onnea matkaan, "Komik" ja "Kajuk"! Arrivederci fratelli Kytölä!Lue myös Tridentinan siirtouutinen (italiaksi) täältä. Google translate auttaa. Kadyfutsal.net julkaisee veljesten tunnelmat myöhemmin.Liite: Jukka ja Mikko Kytölän KaDy-tilastot liiton kilpailuissa (pois lukien Futsal cupin tehot ennen kautta 2007-2008). Keski-Suomen Kakkosen aikaiset tilastot puuttuvat arkistointiongelmien vuoksi.Jukka Kytölä

Futsal-Liiga67. 42+53=95
Pudotuspelit21. 13+13=26
Futsal-Ykkönen30. 35+28=63
Liigakarsinnat2. 5+4=9
Futsal cup11. 6+8=14
Super cup1. 0+0=0
Kaikki132. 101+106=207Mikko Kytölä

Futsal-Liiga57. 60+26=86
Pudotuspelit17. 13+10=23
Futsal-Ykkönen24. 30+11=41
Liigakarsinnat2. 7+1=8
Futsal cup7. 8+8=16
Super cup2. 0+3=3
Kaikki109. 118+59=177   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Marraskuu   »
Kategoriat