12.06.2013 Runkosarjaotteluihin jatkoaika ja voittomaalikisa
SeuraJulkaistu: 17.06.2019 00.00

12.06.2013 Runkosarjaotteluihin jatkoaika ja voittomaalikisa

12.06.2013

Ensi kaudella Futsal-Liigassa nähdään jatkoaika jo runkosarjassa, mikäli ottelu on 40 minuutin jälkeen tasatilanteessa. Jos 5 minuutin jatkoaikakaan ei tuo ratkaisua, räiskitään voittomaalikisa kuudesta metristä. Jatkoajan tai voittomaalikisan voittajalle rapsahtaa kaksi pistettä, kun taas häviävälle joukkue saa yhden pisteen.

Palloliiton liittohallitus hyväksyi viime perjantaina futsalvaliokunnan sille esittämät säännöt ja määräykset, joissa pelitavallinen muutos esitellään:

Jatkoaika ja voittomaalikilpailu

Jatkoaika ja voittomaalikilpailu runkosarjan otteluissa:

Jos ottelu päättyy varsinaisen peliajan jälkeen tasatulokseen, pelataan 5 minuutin jatkoaika. Joukkueiden toisella puoliajalla saamat kumulatiiviset rikkomukset jäävät jatkoajalle. Jatkoajalla joukkueilla ei ole oikeutta aikalisään.

Jatkoajan aloittaa ottelun aloittanut joukkue ja kenttäpuolet pysyvät samoina kuin 2. puoliajalla.

Jos jatkoaika päättyy tasan, ottelun voittaja ratkaistaan voittomaalikilpailulla rangaistuspotkupisteestä potkaistavin potkuin. Aloitusvuoro arvotaan ja arvonnan voittaja saa valita, kumpi joukkue aloittaa. Erotuomari päättää maalin, johon potkut potkaistaan.

Molemmista joukkueista viisi eri pelaajaa potkaisee ensin vuorotellen ja jos peli on vielä tasan, niin potkuja jatketaan pareittain ratkaisuun saakka ja näitä potkuja saa potkaista kuka tahansa joukkueen pelaaja tai vaihtopelaaja.

Jatkoaikaan tai voittomaalikilpailuun päättyneessä ottelussa voittaja saa kaksi pistettä ja hävinnyt yhden pisteen.

Jatkoajalla tehdyt maalit ja syötöt lasketaan pelaajien pistetilastoon.

Voittomaalikilpailussa tehtyjä maaleja ei lasketa pelaajien maalintekotilastoon.

Voittomaalikilpailun voittava joukkue voittaa ottelun yhdellä maalilla lisättynä jatkoajan jälkeiseen tulokseen.

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.