10.11.2012 Päävalmentajan analyysi: KaDy - Sievi Futsal
SeuraJulkaistu: 16.06.2019 00.00

10.11.2012 Päävalmentajan analyysi: KaDy - Sievi Futsal

10.11.2012

KaDy poistui torstaina ensimmäistä kertaa tällä kaudella parketilta ilman voittoa. Kolme sekuntia ennen loppua tullut Tomi Lahtisen osuma riitti kuitenkin tasapeliin Sievi Futsalia vastaan. Tappiota ei siis ole Kerkko Huhtasen päävalmentajakaudella vielä koettu, ja sarjakärjessäkin ollaan kahden pisteen kaulalla. Kadyfutsal.net haastatteli "Georgia" tasapelin tiimoilta.



Päävalmentaja Kerkko Huhtanen, kumman tulokulman valitsette: kaksi menetettyä pistettä vai yksi voitettu?

georg.jpg

Jaa-a, vähän mielialakysymys, mutta ehkä tällä hetkellä kaksi menetettyä pistettä. Takaa-ajoasemasta tasapeliin nouseminen toki tyydyttää, mutta lähtökohtaisesti kotona pitäisi kyllä pystyä kääntämään näitä tiukempia otteluita itselleen. Lisäksi nyt kaikki ovat nähneet, että KaDy-hirviötä voi ainakin haavoittaa, mikä varmaan huokuttelee muitakin saalistajia yrittämään rohkeammin "isoa kaatoa".



Kaikki näkivät, ettei KaDy:n viimeistely ollut torstaina terävimmillään, mutta paljastiko peli muita ongelmia? Tämä oli kuitenkin ensimmäinen todellinen testi joukkueelle, sillä jyrän alle kuukausi sitten jäänyt mestarisuosikki GFT oli vielä hieman ruosteinen kesäloman jäljiltä ja muuten on kohdattu tiimejä, joita ei ole asiantuntijapiireissä rankattu kovin korkealle.

Otteluvideota näkemättä itsekin arvioisin, että maalintekopaikkojen määrästä viitekehykseen osuminen ei nyt ollut kiinni, mutta tiukoissa otteluissa kaikki pienetkin asiat, kuten maalivahdin ohittaminen ja kliininen viimeistely, pitää aina tehdä paremmin. Vastustajan puolustajasta irtautuminen vaatii enemmän rytminmuutoksia, feikkejä, pumppeja ja oikea-aikaisuutta kuin kevyemmissä otteluissa. Tiiviin joukkuepuolustuksen rikkominen taas edellyttää pelaajilta enemmän yhteistyötä ja järjestelmällisempää hyökkäyspeliä, jotta päästään paremmin luomaan kentälle tilaa, miesylivoimatilanteita ja tätä kautta laadukkaita maalintekopaikkoja.

Ja tämä tosiaan taisi olla meille ensimmäinen vaikeampi peli sitten kuukausi takaperin pelatun Someron liiga-avauksen, mikä sinällään ei ollut kovin ihanteellinen lähtöasetelma tähän otteluun. Sievi on kuitenkin yksi mestarikandidaateista, ja meiltä taas tuntui vähän puuttuvan lähihistoriasta kokemusta siitä, mitä tiukkojen otteluiden voittaminen vaatii. Toisaalta, eiköhän näitä kovempiakin otteluita ala kevättä kohden enenevissä määrin ilmaantumaan.

Tiiviiseen tahtiin puksuttava Futsal-Liiga jatkuu KaDy:n osalta sunnuntaina Porissa, jossa soittimiaan jo virittelee PoPa:n sarjapaikan ottanut FC Jazz. Millaisin mielin Poriin, "Georg"?

Ihan mielenkiintoista päästä livenä näkemään, mitä uutta Jazzin taustat ovat tuoneet porilaiseen liigafutsaliin. Jazzin rytmiin ei toki tartuta, vaan seurataan tiukasti omia nuotteja, ylläpidetään kovempaa tempoa ja pidetään instrumentti omissa hyppysissä.

Kadyfutsal.net kiittää "Georgia" haastattelusta ja toivottaa onnea Poriin! Tavoitteena on luonnollisesti kolmen pisteen isänpäivä.

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.