15.10.2012 Päävalmentajan analyysi: KaDy-GFT
16.6.2019 20:43 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Päävalmentajan analyysi: KaDy-GFT

15.10.2012

KaDy kaatoi eilen mestarisuosikki GFT:n ajankohtaan nähden poikkeuksellisen kypsällä esityksellä. Kadyfutsal.net pyysi päävalmentajanuralleen lentävän lähdön saanutta Kerkko "Georg" Huhtasta purkamaan voitto-ottelun osatekijöihinsä.Ottelu ratkesi käytännössä jo ennen puoliaikaa KaDy:n ladottua peräti kuusi maalia "kultaisten" verkkoon. GFT-puolustuksen puhkominen onnistui siis erinomaisesti. Päävalmentaja Kerkko Huhtanen, mistä tämä johtui?

georg.jpg

- GFT lähti heti ottelun alusta odotetusti prässäämään, mihin olimme joukkueena aika hyvin valmistautuneet. Onnistuimme avaamaan omia hyökkäyksiämme ja puhkomaan GFT:n prässiä melko järjestelmällisesti, minkä kautta pääsimme myös hyödyntämään nopeuttamme ja käytännössä juoksuttamaan vastustajaa kahteen suuntaan.


- Toisaalta pelivalmiutemme oli ottelun alussa muutenkin hyvällä tasolla – toisessa vaihdossa kaksi maalia – ja oma prässimme toimi kurinalaisesti, mikä sitten vastaavasti vaikeutti GFT:n pallonhallinta- ja hyökkäyspelaamista
.


Tauon jälkeen GFT otti tahtipuikon ja KaDy:n peli sekosi melko pitkäksi aikaa; ainakin ensimmäiset kymmenen minuuttia punamustat olivat pahasti tuuliajolla. Mikä muutti asetelman?

- Toisen jakson alussa keskittymisemme pääsi vähän herpaantumaan ja jakson edetessä pelikuri hieman heikkenemään, minkä seurauksena GFT pääsi takaisin mukaan peliin. GFT:n ensimmäiset kaksi maaliahan syntyivät meidän melko karkeista puolustuspään virheistä ja viimeiset kaksi 10 m:n täplältä vähän yli-innokkaan prässipelin sekä siitä aiheutuneiden rikkeiden seurauksena.

- Osittain tämä saattoi ehkä johtua toisen jakson alussa aloittamastamme vaihtoruletista, mutta enemmänkin näkisin syyksi tulostaulun numerot, jotka saivat meidät vähän unohtamaan sovittuja puolustuspelillisiä ja pelisuunnitelman mukaisia asioita. Ja osansa asiassa varmaan oli GFT:n linjojen kokoamisellakin, sillä toinen jaksohan päättyi lopulta maalien puolesta tasalukemiin 4-4.


KaDy:n liigataival on alkanut tulosten valossa erinomaisesti: kolme peliä ja kolme voittoa. Mitä mieltä päävalmentaja on alkukaudesta ja kolmessa ensimmäisessä liigaottelussa saavutetusta yhdeksästä pisteestä?

- Alkukauden liigaotteluissa kerättyihin täyteen yhdeksään pisteeseen, harjoiteltujen pelillisten asioiden toteuttamiseen kentällä sekä erityisesti nykyisen rosterin leveyteen voi kyllä olla tyytyväinen, mutta on tässä selkeitä kehitystarpeitakin ilmennyt. GFT-ottelun toisella jaksolla ilmennyt prässipelin yli-innokkuus ja pallonriistohimohan vaivasivat meitä myös viimeisessä Ilves-finaaliottelussa viime keväänä. Pahimmillaan se voi johtaa koko ottelun kääntymiseen, kuten keväällä kävi, joten tähän asiaan on jollain tavalla tartuttava.

- Toisaalta tässä ollaan alkukausi myös treenattu melko lailla hyökkäyspää edellä, joten ehkä on aika kertailla jotain puolustuspelaamiseenkin liittyviä asioita. Esimerkiksi erikoistilannepuolustamisessa oli GFT-ottelussa niin ketju- kuin yksilötasolla huomattavia epäselvyyksiä, joista vastustaja ei tosin onneksi kyennyt rokottamaan kuin kerran.

Hyvin on siis mennyt, mutta parantamisen varaakin löytyy. Kadyfutsal.net kiittää "Georgia" analyysista!

Seuraavan kerran "Georgin" joukot on mahdollista nähdä tulessa su 28.10. klo 15:30 Monnarilla, jolloin KaDy-Hirviön pataan joutuu TP-Kaarle Kokkolasta.


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Toukokuu   »
Kategoriat