06.10.2012 KAUSIENNAKKO: Dynamolla uusi valmentaja, vanhat pelaajat
16.6.2019 20:35 Uutiset / Jaoston pääsivusto

KAUSIENNAKKO: Dynamolla uusi valmentaja, vanhat pelaajat

06.10.2012

Taas se on ovella: uusi futsalkausi. Lokakuusta pitkälle kevääseen nähdään Monnarilla jälleen komeita miehiä, kauniita maaleja. Tai mikäli vanhat merkit kutinsa pitävät: komeampia miehiä ja kauniimpia maaleja. KaDy:lla kun on ollut tapana kehittyä pelillisesti kausi kaudelta. Mutta miten se onnistuu uuden päävalmentajan ohjauksessa?

georg.jpgYhtenä syynä viime vuosien pelilliseen kehitykseen on ollut – pelaajien intohimon ohella – mies nimeltä Tero Kelhälä. Nyt neljä edelliskautta Dynamon luotsina toiminut Kelhälä on siirtynyt syrjään päävalmentajan pallilta ja tilalle on astunut Kerkko Huhtanen (kuvassa). Tämä onkin ollut selkeästi merkittävin muutos KaDy:n rosterissa, sillä muuten joukkue on pysynyt lähes muuttumattomana.

Kelhälän pohjatyö on punamustissa alati läsnä, mutta Huhtanen on ajanut sisään uusia taktisia asioita tavalla, joka on miellyttänyt monia kadylaisia. Ongelmaton uusi päävalmentajakuvio ei kuitenkaan ole. Huhtaselle lankeaa nimittäin potentiaalisesti epäkiitollinen rooli pelaaja-päävalmentajana.

Se on selvää, ettei pelaaja-valmentajuus ikinä ole ideaali- vaan jonkinlainen kompromissiratkaisu. Valmentaminen kuitenkin aina häiritsee omaan pelaamiseen keskittymistä ja toisaalta kentän pelitapahtumiin osallistuminen pelin kokonaiskuvan seuraamista, Huhtanen myöntää.

– Pelaaja-valmentajuus edellyttää yksityiskohtaisempien pelisuunnitelmien laatimista kuin penkkivalmentaminen.

Valtavaa huolta ei Jyväskylässä kuitenkaan kannata kantaa, sillä apunaan Georgilla on vankka ja osaava joukko. Pitkäaikanen KaDy-aktivisti ja –manageri Samu Kytölä toimii tarvittaessa peluutusapuna, Jussi Kaihlajärvi vastaa punamustien fysiikasta ja vastikään valittu kapteenitrio M.Kytölä-J.Kytölä-N-V.Laitinen avustaa valmentajia tarpeen mukaan.

”Kultaiset” ennakkosuosikkina kauteen

Muutoksen tuulia on puhaltanut muuallakin. Espoosta kuului syksyllä kummia, kun Panu Autio palasi kotimaahan Espanjan retkiltään. ”Suomen ainoa futsalammattilainen” tuo lisänsä myös ”kultaisten” valmennukseen – ja houkuttanee GFT:n rinkiin mukaan joukon vanhoja ja laadukkaita ”saliharreja”. Näillä puheilla Golden Futsal Team on liigakauden ennakkosuosikki numero uno.

gft.jpgKapulaa GFT:n rattaisiin laittanevat KaDy ja Ilves FS. Joskin jälkimmäinen on materiaaliltaan hieman heikentynyt ja joutui taipumaan KaDy:lle syyskuisessa Supercupin finaalissa. Ennakoiko tämä kissapedon aikakauden loppumista?

Vahvoina haastajina kauteen lähtevät Joni Pakolalla (ex-Ilves) vahvistunut Sievi Futsal, rosteriinsa Sebastian Björkstrandin lisännyt TPK ja treenimääriä kasvattanut Tervarit.

Tervareiden maajoukkuepelaaja Ari Makowski vahvistaa oululaisten menestysaikeet:

Viime kauvela tuli ronssia. Kyllä myö kirkastammaan lähetään, ”Mako” vahvistaa kadyfutsal.netille.

Yllätysvalmius on annettava niin ikään PoPa:n paikan liigassa lunastaneelle FC Jazzille. Valmennukseen on Porissa päin huhuiltu osaavaa Teemu Eskolaa, eikä ex-maajoukkuepelaaja Joonas Laurikaisenkaan paluu liene kaukana.

Mad Max, SoFo, TP-Kaarle, sekä nousijat ESC ja KylVe mitä luultavimmin taistelevat taulukon häntäpäässä. Tosin etenkin nousijajoukkueiden taistelutahtoon on jokaisen ”nimekkään” joukkueen varauduttava huolellisesti.


WAU! Seuraa heitä Monnarilla

Kahtena edelliskautena KaDy on päätynyt hopealle. Menestysnälkää joukkueella varmasti on siis edelleen. Orastavana merkkinä Dynamon menestyshalusta on joukkueen ensimmäisen pokaalin voittaminen, kun Ilves kaatui Supercupissa Spiralilla 3-4 syyskuun 22. päivä.

Manageri Samu Kytölä ei peittele KaDy:n menestyshaluja:

– Vaikka kevään pudotuspelit ja Futsal-Cup ovat aina oma mysteerinsä, KaDy:n kilpailullisena tavoitteena ei tänä vuonna voi olla muu kuin tuplamestaruus ja kesän 2013 UEFA Cup. Monen asian pitää vielä naksahtaa kohdalleen – rahtunen onneakin tarvitaan – mutta tänä kautena se on mahdollista.

Maagi_vaanto
("Maagi" Hosiosta tuli lokakuun alussa KaDy:n viides maajoukkuepelaaja. Kuva(c)H-P Auraneva.)

Mutta ketä Monnarille saapuvan katsojan kannattaa erityisesti tarkkailla? Kuka on liekeissä tällä kaudella? Managerina S. Kytölä korostaa aina pyyteettömästi joukkueen kollektiivista voimaa, mutta painostuksen alla mies on valmis antamaan pari nimeä yksilöllisyyttä korostavalle urheilukansalle:

No ”Maagi” Hosiota kannattaa varmasti pitää silmällä. Maajoukkuekutsu ja pari maaottelua ovat tuoneet mieheen vieläkin lisää virtaa, ja viime kausi oli ”Maagilta” vasta esimakua, ”Smaug” linjaa.

Toisena nimenä voisi nostaa esiin 19-vuotiaan ”Jege” Keskisen. Hän on ollut treeniringissä mukana jo pari vuotta mutta kärsinyt aika paljon loukeista. Nyt nuori ”ihmiskuula” on hyvässä fyysisessä kunnossa. Futsalin mestariksi ei opita käden käänteessä, mutta toistojen ja treenin myötä Keskinen on nostamassa profiiliaan, ”Smaug” ”hypettää”. – Hyvänä osoituksena ”Jegen” kunnosta on tietty kolme maalia Supercupin ottelussa Ilvestä vastaan.


Kausi käyntiin Somerolla

Dynamon kausi pyörähtää käyntiin Somerolla sunnuntaina 7.10. Ensimmäinen kotipeli on Monnarilla torstaina 11.10. Mad Maxia vastaan. Tervetuloa seuraamaan suomalaista huippufutsalia!

Otteluohjelma 2012-13:

su 7.10. SoFo - KaDy klo 16.00
to 11.10. KaDy - Mad Max klo 19.30
su 14.10. KaDy - GFT klo 18.30

su 28.10. KaDy - TP-Kaarle klo 15.30
la 3.11. ESC - KaDy klo 18.00
to 8.11. KaDy - Sievi klo 19.30
su 11.11. FC Jazz - KaDy klo 16.00
la 24.11. KaDy - Ilves klo 17.00
su 25.11. TPK - KaDy
su 2.12. KylVe - KaDy klo 15.00
la 8.12. KaDy - Tervarit klo 15.00
la 15.12. KaDy - SoFo klo 14.00

la 22.12. GFT - KaDy klo 15.00
la 29.12. Mad Max - KaDy klo 15.00
la 12.1. TP-Kaarle - KaDy
su 20.1. KaDy - ESC klo 15.00
la 26.1. Sievi - KaDy
la 9.2. KaDy - FC Jazz klo 13.00
la 16.2. Ilves - KaDy
su 17.2. KaDy - TPK klo 14.00
su 24.2. KaDy - KylVe klo 15.30
la 2.3. Tervarit - KaDy klo 15.00

Runkosarjan kahdeksan parasta pudotuspeleihin. Toiseksi viimeinen karsii, viimeinen putoaa suoraan Futsal-Ykköseen.

Puolivälierät paras kolmesta: la 9.3., su 10.3. ja (tarvittaessa) ke 13.3.

Välierät paras kolmesta: la 16.3., ke 20.3. ja (tarvittaessa) la 23.3.

Finaalit paras viidestä: la 6.4., su 7.4., la 13.4., (tarvittaessa) su 14.4. ja (tarvittaessa) la 20.4.


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Marraskuu   »
Kategoriat