26.05.2012 KaDy:n palkitut ja pelaajakuvaukset
SeuraJulkaistu: 14.06.2019 00.00

26.05.2012 KaDy:n palkitut ja pelaajakuvaukset

26.05.2012

KaDy/futsal 2011–12

”Smalhiksen valinnat” (eli ei-tilastofaktoihin-perustuvat, Tero Kelhälän ja Samu Kytölän valitsemat palkinnot)

Kauden paras pelaaja: Jukka Kytölä

Äärettömän motivoitunut kehittymään futsalissa ja harjoittelee uutterasti ja monipuolisesti omatoimisestikin. Nöyrä, jalat maassa pitävä pelaaja. Tämä perfektionisti on itsekriittinen pelaaja, joka voitetun pelinkin jälkeen saattaa ruoskia itseään, mikäli ei ole tyytyväinen omaan suoritukseensa. Voittajaluonne, joka pelaa vuodesta toiseen parhaat pelinsä silloin kuin panokset ovat kovimmat. Jokaisen valmentajan ihannepelaaja täyttää annetun roolin pyyteettömästi, oli sitten kyseessä taktiikan mukainen miesvartiointitehtävä tai muunlainen rooli. Huima potentiaali siirtyä seuraavaksi suomalaiseksi futsal-ammattilaiseksi ulkomaille. Paras tehopelaaja liigapeleissä, paras puolustussuunnan pelaaja.

Kauden luottopelaaja: Niila-Ville Laitinen.

”Nipellä” on hyvä pelisilmä ja hän on jalalla Futsal-Liigan paras maalivahti. Sai paljon vastuuta päättyneellä kaudella. Valmennuksen harmiksi muiden maalivahtien loukkaantumiset/puolikuntoisuudet estivät todellisen kilpailun maalivahdin pelipaikasta. Erityismaininta Futsal-Liigan historian pisimmästä nollapeliputkesta – sekä mukavana bonuksena tehopisteitä.

Kauden kehittynein nuori pelaaja: Arash Muridiyazd.

Kehittyi kauden aikana huimin askelin. Taisteli alkukaudesta peliajasta ja kahteen pelaavaan kenttään mahtumisesta, mutta loppukaudesta nousi joukkueen ehdottomaan eliittiin tehden useita ratkaisumaaleja. Play-offseissa ”Aralla” oli joukkueen paras plus-miinussaldo (+10).

Debyyttikausi 2009–10 lupaava, toinen vuosi 2010–11 kokonaan lasaretissa ja kellottajana. Kaudella 2011–12 huima kehitys ja nousu yhdeksi KaDy:n avainmieheksi. Ahkerin treenaaja: kehitys ei sattumaa.

Kauden tulokas: Miika Hosio.

Hyvän pelisilmän kehittänyt pelaaja näkee koko pelikentän ja etenkin sen mitä tapahtuu selän takana. Erittäin vahva 1vs.1–vääntäjä. Vastustaja pitäköön länget kiinni. Kesken kauden mukaan hypännyt juonikas kemiläistaituri on ennen tätä kautta aiheuttanut päänvaivaa ja pistemenetyksiä KaDy:lle niin FTK- kuin Sievi-paidassa, niin Ykkösessä kuin Liigassa. Mieluummin siis ”Maagi” omassa joukkueessa kuin ”Maagi” vastustajan riveissä! Eniten petrattavaa treeniaktiivisuudessa, joka jäi liigaringin heikoimmaksi.

Kauden kulttipelaaja: Tomi Lahtinen

Kulttipelaaja on usein kotoisin muualta kuin Jyväskylästä. Tällä kertaa hän tulee Lempäälästä, Tampereen kupeesta. ”Loiskeen” habituksessa onkin selkeä palanen ”hämäläisyyttä”, vai ”pirkanmaalaisuutta”? Onko kukaan nähnyt hänen koskaan potkaisevan purkupalloa? Tämä todella rauhallinen pelaaja pelaa kovalla itseluottamuksella pienessäkin tilassa, eikä hätkähdä vastustajan prässiä alimpana kenttäpelaajanakaan. Pahoja harhasyöttöjä alle kaksi vuodessa – kuka pystyy samaan? Pelikäsitykseltään ja lahjoiltaan potentiaalia ulkomaisille peliareenoille, mikäli motivaatio ja ajatukset lajitekemiseen pysyvät prioriteettiasteikon kärkipäässä. Katsomossa omat fanit kotona ja vieraissa. Henkeäsalpaavia vasurimaaleja vuodesta toiseen. Myös pari ratkaisumaalia Loiskeen oikealla… Yksi komeimmista playoff-parroista, josta jätettiin jäljelle upeat viikset.

Kauden marttyyri:

Nimitys menee poikkeuksellisesti jakoon. Lasaretissa suurimman osan kaudesta 2011–12 viettivät: Riku Pelkonen, Jussi Kaihlajärvi, Kimmo Tolvanen sekä erityisesti Antti Maltsin.

KaDy II:n paras pelaaja: Jere Keskinen.

Keskimäärin parhaat otteet epätasaisesti pelanneessa joukkueessa. Ansaitusti nosto liigakokoonpanoon. Lupaava alkukausi 18-vuotiaana: parissa Kakkosen pelissä ylivertainen ja liigassakin muutama hieno esiintyminen. Loppukausi jälleen loukkaantumiskierteessä. Nuori talentti nousee vielä varmasti, toiveissa kokonainen ehjä kausi.

Muut hopeamitalistit pelaaja pelaajalta:

Kerkko Huhtanen
KaDy:n ehdoton runkopelaaja tälläkin kaudella. Valmennuspuolella paljon annettavaa. Puolustussuuntaan eliittiä. Suomen aliarvostetuin pelaaja?

Mikko Kytölä (C)
Pre-season ja alkukausi erinomaisessa vireessä: murtautui ansaitusti takaisin maajoukkueeseen. Suomi-paidassa taas loukkaantuminen. Tammikuussa palattuaan kapteeni auttoi KaDy:n uuteen nousukiitoon ja löysi yhteisen sävelen ”kakkosketjussa”, josta saattoi kasvaa jopa ”ykkösketju”. Pudotuspeleissä maalitahti hiipui hieman totutusta nakutuksesta – vai löysikö itsestään syöttelijän?

Mikko Takala
Palasi Kanadasta päällikön elkein. Luotettava palanen KaDyn permanenttikokoonpanossa. Pudotuspelien alla harmillinen loukkaantuminen. Bravuurina ”siili”.

Matias Juvonen
Valtava määrä komeita maaleja ja maalisyöttöjä – taas kerran. Pelasi suurella intohimolla, persoonalla ja tunteella, jolloin suu käy niin tuomareille kuin vastustajille ja valitettavasti hieman omillekin. Ihan ok playoff-merirosvoparta. Matka jatkuu luultavasti pääkaupunkiseudulle, kuten futsal.fi yllättäen spekulatiivisesti uutisoi; neljässä vuodessa pelasi itsensä KaDy-legendojen joukkoon ja lähtemättömästi kotiyleisön mieleen.

Jaakko Kinnunen
Neljäs kausi toden sanoo: ”Yacub” selätti sitkeät loukkaantumiset kreivin aikaan mitalipelien alla ja nousi playoffeissa pelaavaan kokoonpanoon. Futsal-Liigan suurimpia ketsuppipulloja: treeneissä verkot heiluvat, mutta peleissä eivät (vielä!).

Jarkko Ojala
Luontainen maalintekijä ja tärkeä uusi palanen KaDy-rosterissa. Huikean alkukauden jälkeen pieni notkahde, runkosarjan loppupuolella taas ässä hihasta. Dynamon uusi ”teleskooppijalka” Jukka Aumasen, Tamás Gruborovicsin ja Miikka Järvenpään perinteitä kunnioittaen. Pudotuspeleistä paljon poissa pakollisten opintojen johdosta – ensi kaudella potentiaalia teksti-tv:n sivulle 288/3?

Kimmo Tolvanen
Kahden suunnan luottopelaaja uuteen loukkaantumiskierteeseen asti. Palasi lasaretista hetkeksi kentälle pudotuspelien kynnyksellä, mutta joutui seuraamaan finaalisarjan taas katsomosta käsin. Tänä vuonna myös hyvät tehot vähäiseen ottelumäärään nähden.

Jussi Kaihlajärvi
Mainioita otteita alkukaudesta, loppukausi harmillisesti lasaretissa. Kunnossa ollessaan ”kyykytti” joukkuetovereita treeneissä ja vastustajia liigapeleissä. Tärkeä lisäys fysiikkavalmentajaksi valmennustiimiin.

Juho Mäkiniemi
Yksi kauden tulokkaista. Osoitti pärjäävänsä liigavauhdissa, mutta jäi Dynamon kovassa rosterissa rotaatiomiehen rooliin. Se monelle tuttu ”vaikea ensimmäinen kausi” KaDy:n taktisissa kuvioissa. Isoin onnistuminen Oulussa, kun Tervarit kaatui upeasti 2–7. Auttoi lainasopimuksella naapuriseura US Skädämiä säilymään Ykkösessä, mistä hatunnosto ”Jugolle”.

Sadeg Akhawan
Lupaava alkukausi. Runsaasti liigaminuutteja verrattuna debyyttikauteen. Tärkeä maali Turussa, jolla oli lähellä tulla täysi vieraspistepotti. Loppukauden ratkaisupeleissä 20-vuotias nuorukainen jäi vähemmälle vastuulle.

Antti Maltsin
Lähes koko kausi lasaretissa. Lähes terveenä parissa matsissa runkosarjan loppupuolella. 21-vuotiaalla on vielä aikaa nousta tähtiin.

Riku Pelkonen
Lähes koko kausi lasaretissa, joten peliaika jäi harmillisen vähiin. Treeneissä osoittanut olevansa kovan luokan futsalmaalivahtitalentti. Fysiikka Dynamon parhaimmistoa.

Samu Kytölä
Kabineteissa kenties enemmän pyyteetöntä kuin koskaan ennen (ja se on paljon!) vääntänyt ”Smaug” teki pari liigapelipiipahdetta kakkosjoukkueen pelien lomassa. Otti roolia OSM-kisoissa kunnes loukkaantui finaalissa. Ikinuori nähtäneen vielä EM-kisaparketillakin.

Tero Kelhälä
Jälleen arvokas sulka hattuun yhdelle Suomen johtavista futsalvalmentajista. Varmisti itselleen myös kiintiöpelin pelaajana liigassa. Käskyttää heinäkuussa KaDy Studentsia urotekoihin Espanjassa, mutta mitä seuraavaksi?

Ringissä myös reservipelaajat:

Antti Syrjälä
Yksi suurista pyyteettömistä. Murtautui fyysisellä preesensillä jo kertaalleen liigakokoonpanoonkin. Dominoi Kakkosessa parketeilla, mikä ei kuitenkaan realisoitunut tulostaululla totutusti – taustalla painoivat epäilemättä KaDy II:n joukkueenjohtajan tuskalliset velvoitteet. Jatkuuko futsal-ura enää? Ehkä ei, mutta pyyteettömän taustatyön määrä tuskin pienenee.

Matti Salkojärvi
Alkukaudesta aktiivisesti treenatessaan tärkeä lisä maalivahtikokonaisuuteen. KaDy II:n ykkösvalinta luukulle koko kauden, mutta treeniaktiivisuus ei lopulta vielä riittänyt liigatasolle. Jatkuuko futsal-ura enää?

Jussi Haapamäki
Toistamiseen nakutti vaisun kauden pelanneelle KaDy II:lle eniten kaappeja. Pöyristyttävät teholukemat 13+0 eli kautta aikojen huonoin maalisyöttösaldo koskaan missään KaDy-joukkueessa millään sarjatasolla!

Sami Eskonniemi
Ei ehtinyt tälläkään kaudella treeneihin opintojen johdosta, mutta ehti mukavasti KaDy II:n peleihin ja nakutteli silkoilla luonnonlahjoillaan kovat tehot. Kohokohtana upea viime minuuttien 8–7-voittomaali jälkimmäisessä LPK-pelissä. Missä ovat vihreät shortsit? Jatkuuko futsal-ura enää?

Miikka Järvenpää ja Kalle Lindgren
Molemmat veteraanit kävivät isyyslomaltaan yksissä treeneissä. Jatkuuko futsal-ura enää? Yli 30-vuotiaana olisi futsalpelaaja ainakin parhaimmillaan.

KaDy:n Ystävät

Auttoivat KaDy II:a pitkin kautta kroonisessa loukkaantumis- ja sairastelusumassa. Kun pahimmillaan toistakymmentä pelaajaa oli pelikelvottomana, ei edes huolella koottu leveä rosteri riittänyt reservijoukkueen pyörittämiseen. Kiitokset siis seuraaville pyyteettömille KaDy:n Ystäville:

Heikki ”Xeccy” Seppälä, Henri Salminen (mv), Eero Tamminen Jr. (16 v.), Niko Leppänen, Roope Vainio, Ville Santala, Pasi Reini.

Ja tietysti tänäkin vuonna Ville ”Vaari” Ruuska, joka ehätti salavihkaa dominoimaan parketteja KaDy:n III-joukkueessa, vaikka olisi yhä ollut lähes liian hyvä KaDy II:eenkin. Vaatimattomuus kaunistaa – presidenttiäkin?

Erikoismaininta: Henri Hytönen (US Skädäm)
Tuli kutsusta treenimaalivahdiksi, kun KaDyn varsinaisella maalivahtikolmikolla oli työkiireitä ja lasarettia. Skädämissä enimmäkseen kakkosmaalivahdin rooli, mutta treeniaktiivisuuden ja lahjojen perusteella potentiaalia ylemmäskin. Ensi alkuun heittämällä Córdoban EM-kisojen KaDy Students -rosteriin!

Statisticsin tilastopalkinnot:

Perusteet:
– aikaväli 8.8.2011 – 14.4.2012
– tehopisteissä viralliset sarja- ja cup-ottelut, ei treenipelejä (paitsi ”Totaali-Pöre”)
– yhteensä 200 tapahtumaa, joista 130 harjoitusta, 52 ottelutapahtumaa ja 18 muuta

Otteluita oli yhteensä vuoden aikana 55 (OSM- ja Students-otteluita ei laskettu tähän). Lukema 52 osallistumistilastossa selittyy sillä, että useamman ottelun harjoitusturnaukset kauden alla laskettiin yhdeksi ”tapahtumaksi”.

?55 ottelua vielä jaoteltuna:

5 harjoitusottelua
1 Supercupin finaali
1 Cup-ottelu (KaDy II)
4 Cup-ottelua (KaDy I)
12 Kakkosen ottelua (KaDy II)
1 hyväntekeväisyysottelu
22 liigan runkosarjaa
9 liigan pudotuspelejä

KaDy:

Eniten matseja: Jukka Kytölä (kaikki 36 virallista)
Arvopelaaja (pörssikärki): Jukka Kytölä 23 maalia + 24 syöttöä = 47 tehopistettä
Maaliseppo
: Jukka Kytölä 23 maalia (36 pelissä)

Syöttöseppo: Jukka Kytölä 24 syöttöä (36 pelissä)
Tehopelaaja (eniten tehoja per ottelu): Jukka Kytölä 23 + 24 = 47 (36 pelissä), 1,31 tehoa/matsi

”Totaali-Pöre”: Matias Juvonen 33 + 30 = 63 (42 matsia mukaan lukien harjoitus- ja Kakkosen pelit, ts. 1,5 tehoa/matsi)

Ahkerin treenaaja: Arash Muridiyazd (108/130 = 83 %; Tasoissa valmentajakaksikko Tero Kelhälän ja Kerkko Huhtasen kanssa, Nimenhuudon virhemarginaaliksi katsottakoon +/–1 tapahtumaa)

Ja bonuksena pudotuspelien sisäisen +/- -tilaston voittaja: Arash Muridiyazd, +10 (9 ottelussa). Seuraavaksi parhaat kadylaiset +9, joten tiukkaa oli tälläkin numeerisen faktatiedon osastolla. (10 metrin vapaapotkuja ei laskettu mukaan; 6 metrin rankkareissa laskettu rankkariin johtaneen tilanteen kentällinen.)

KaDy II:

Arvopelaaja (pörssikärki): Jere Keskinen 12 maalia + 11 syöttöä = 23 tehopistettä
Maaliseppo:
Jussi Haapamäki 13 maalia (11 pelissä)
Syöttöseppo:
Jere Keskinen 11 (7 pelissä)
Tehopelaajat
(eniten tehoja per ottelu): Matias Juvonen ja Mikko Takala 3 + 2 = 5 yhdessä ottelussa (molemmat LPK:ta vastaan, mutta eri peleissä).

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.