05.05.2012 KaDy II:n toiminta loppuu
14.6.2019 21:54 Uutiset / Jaoston pääsivusto

KaDy II:n toiminta loppuu

05.05.2012

KaDy:n futsaljohtokunta on päättänyt lopettaa KaDy II:n toiminnan. Viiden vuoden ikään ehtineen KaDy:n reservijoukkueen suuruuden vuodet osuivat kausille 2007-2008 ja 2008-2009, jolloin se voitti peräkkäiset piirinmestaruudet.Viimeiset kaksi kautta ovat kuitenkin olleet tuloksellisesti, pelillisesti ja toiminnallisesti melkoista tervanjuontia, ja ennen niin elinvoimaisesta KaDy II:sta on tullut riippakivi, jonka olemassaolo ei enää palvele KaDy-Hirviön tavoitteita. Päinvastoin reservijoukkueen ylläpitäminen on alkanut jopa häiritä Liiga-KaDy:n toimintaa.

Perustelut


KaDy II:n joukkueenjohtajan ja pitkäaikaisen pelaajan Antti Syrjälänmukaan päätös on kova mutta perusteltu.
- Säännölliseen liigatasoiseen harjoitteluun sitoutuneita pelaajia ei ole riittävästi kahteen joukkueeseen. Vaikka Jyväskylässä voidaan puhua jopa pienimuotoisesta futsalbuumista, on nuorten ja lahjakkaiden pelaajien houkutteleminen mukaan osoittautunut vaikeaksi. Ihan ketä tahansa ei voida ottaa rinkiin, ettei liigatreenien taso kärsi. Kahden erillisen joukkueen pyörittämiseen meillä taas eivät riitä paukut, "Syrjis" harmittelee.


Joukkueenjohto joutui koko kauden etsimään pelien alla edustuskelpoisia miehiä kissojen ja koirien kanssa. Aina sekään ei riittänyt: joulukuussa koettiin Kampuksen Dynamon kunniakkaan historian ensimmäinen luovutustappio, kun KaDy II ei saanut miehistöä kasaan Polvijärven vieraspeliin.

Silloinkin kun miehistö on saatu raavittua kasaan, pelit eivät pääsääntöisesti ole olleet kummoista katsottavaa. Eikä ihmekään, sillä kauden 12 pelissä punamustaan pukeutui peräti 24 pelaajaa, joista kolmasosa ei edes ollut KaDy:n jäsenpelaajia. Myös osan jäsenpelaajista harjoitusaktiivisuus jäi vähäiseksi.
- Jokaisessa kakkosjoukkueen ottelussa on kokoonpanossa ollut yhdestä useampaan pelaajaa, jotka eivät harjoittele joukkueen kanssa. Tämän vuoksi KaDy II ei pystynyt noudattamaan KaDy:n pelitapaa. Sekava peli ei kehitä nuoria pelaajia, eivätkä vähälle peliajalle liigassa jääneet pelaajat saa tarpeeksi tasokasta pelituntumaa KaDy II:n kautta. Ei tämmöiseen toimintaan kannata tuhlata talkoopohjalta pyörivän seuran resursseja, "Syrjis" paaluttaa.

KaDy II (2007-2012)


KaDy II:n viimeisen kauden saldoksi jäi Keski- ja Itä-Suomen Kakkosessa kuusi voittoa ja kuusi tappiota (joista yksi luovutuksella), jotka riittivät kolmanteen sijaan, sekä putoaminen cupin 3. kierroksella mestari-Ilvekselle.Mielenkiintoinen historiallinen kuriositeetti on, että KaDy II:lla on enemmän piirinmestaruuksia (2) kuin KaDy:n edustuksella (1). Toinen huomionarvoinen fakta on, että kaudella 2009-2010 kaksi Keski-Suomen parasta futsaljoukkuetta olivat KaDy ja KaDy II.

KaDy II:lla on siis oma kunniakas historiansa, mutta filosofi Sören Kierkegaardin sanoin: elämä ymmärretään taaksepäin, mutta se täytyy elää eteenpäin. Siksi KaDy II täytyy kuopata.

Kauan eläköön, KaDy II!


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Tammikuu   »
Kategoriat