04.04.2012 ENNAKKO: KaDy:n kultajuna puksuttaa viimeiselle etapille
14.6.2019 21:23 Uutiset / Jaoston pääsivusto

ENNAKKO: KaDy:n kultajuna puksuttaa viimeiselle etapille

04.04.2012

KaDy:n ”hopeat kullaksi” –projektin viimeinen vaihe käynnistyy lauantaina 7.4. klo 15 Tampereen Spiral-hallilla, jossa KaDy-Hirviö ottaa yhteen Ilves FS:n kanssa. Kyseessä on toisinto viime vuoden finaalisarjasta, jolloin Ilves jyräsi mestaruuteen otteluvoitoin 3-0. Pyttyä pääsee tänäkin vuonna nostelemaan kolmella voitolla. Monnarilla pelataan maanantaina 9.4. klo 15 ja tarvittaessa lauantaina 14.4. klo 14.kadyilves.jpgTuplasti hallitseva Suomen mestari ja Futsal cupin voittaja Ilves lähtee runkosarjan voittonsa ja pokaalintäyteisen lähihistoriansa vuoksi finaaliin taas suosikin asemasta, mutta Dynamo on ottanut niin monta askelta eteenpäin kalenterikierron aikana, ettei olisi suurikaan yllätys, jos mestari vaihtuisi. Dynamon materiaali on nyt leveämpi ja miehistö kovakuntoisempi, rutinoituneempi ja taktisesti kyvykkäämpi kuin koskaan.


Historiallinen ekskursio

Runkosarjassa KaDy:n ja Ilveksen kohtaamiset päättyivät kotivoittoihin. KaDy kaatoi tupsukorvat 28.12. Monnarilla 7-5, ja Ilves korjasi potin 10.3. Spiralilla 2-0. Punamustasta näkökulmasta jälkimmäinenkin ottelu oli rohkaiseva, sillä vain epäonninen viimeistely esti oivallisesti esiintyneen Dynamon voiton.

kadyhirvi.bmp

Ilves ja Spiral-halli on ollut KaDy:lle masentava yhdistelmä: KaDy on voittanut Ilveksen siellä vain kerran virallisessa ottelussa, ja sekin tapahtui syksyllä 2009. Sen jälkeen Spiralilla on käyty häviämässä Ilvekselle kuudesti: kahdesti runkosarjassa, kahdesti finaaleissa, kerran Supercupissa ja Futsal cupissa. Mestariksi nouseminen edellyttää siis Spiral-peikon karkottamista.

(Kuva: Mikä on KaDy-Hirviön ontologinen status? Siinäpä vasta pääsiäispähkinä purtavaksi!)

Ilveksen tie finaaliin on ollut tappioton joskaan ei vaivaton. Mad Max kaatui puolivälierissä helposti suoraan kahdessa ottelussa, mutta Tervarit laittoi välierissä kissapedon tiukoille pakottaen sen rankkarikisaan ja jatkoajalle, jotka tupsukorvat kuitenkin rutiinillaan klaarasivat. KaDy puolestaan joutui yllättäen tahkoamaan puolivälierissä täydet kolme ottelua TP-Kaarlea vastaan, mutta kukisti Sievi Futsalin välierissä suoraan kahdessa todella kovassa kamppailussa.

Tähtiä joka puolella kenttää

KaDy:n terveystilanne on finaalien alla melko hyvä, sillä pitkään sivussa olleen Jussi Kaihlajärven lisäksi vain Mikko Takalan pelaaminen on epävarmaa. Ilves puolestaan tuskailee runkosarjan pistepörssin voittaneen Timur Inapshban pelikunnon kanssa. Mahdollisista poissaoloista huolimatta molemmilla joukkueilla riittää kokoonpanossa leveyttä kahden tasokkaan ja ratkaisukykyisen kentällisen verran.

nippe-pelaajakortti.jpg

Mielenkiintoinen taistelupari löytyy maalinsuulta, missä KaDy:n nuori ja ennakkoluuloton Niila-Villa Laitinen haastaa maajoukkueen ja Ilveksen kaksikon Tuomas Kallioisen ja Juha Ojanperän. Ilveksen ykköskenttä JP Torvinen, Joni Pakola, Antti Teittinen ja Inapshba on valtakunnan tehokkain, mutta KaDy:n vahva puolustus on valmis haasteeseen Jukka Kytölän ja Kimmo Tolvasenjohdolla. Kentällä vilistää pitkälti toistakymmentä maajoukkuerinkiin kuuluvaa pelaajaa, joten laatukriteerit täyttynevät kirkkaasti.

(Kuva: Nippe Laitinen, Futsal-Liigan nollapeliputkiennätyksen haltija)

Päävalmentajalta

KaDy:n päävalmentaja Tero Kelhälä (kuvassa) tietää vastustajan vahvuudet.
- Ilveksen joukkuepuolustaminen herättää kunnioitusta ja he pelaavat taktisesti viisaasti johtoasemassa. Lisäksi heiltä löytyy useita kliinisiä viimeistelijöitä, jotka ovat ratkaisun hetkillä tärkeitä joukkueelle kuin joukkueelle.


kelhala_tero_img_4970.jpg

Kelhälän mukaan KaDy on nyt paljon valmiimpi finaaleihin kuin vuosi sitten.
- Viime vuonna Ilves juoksi meiltä jalat alta finaalisarjassa, mutta nyt olemme valmiita kovatempoiseen otteluun. Joukkueemme lähtee erittäin nälkäisenä tulevaan finaalisarjaan. Finaalisarjan pelit tulevat varmasti olemaan kansallisesti kovatasoisia. Sen lisäksi uskon niiden olevan vähämaalisia mutta silti tapahtumarikkaita. Molemmat joukkueet varmasti hyötyvät kotikentästään ja tietävät toistensa pelikirjan vahvuudet ja heikkoudet,
"Kelhis" virittyy futuuriin.

Aikataulut

Katso finaalien aikataulut täältä. Kolme voittoa siis vaaditaan, ennen kuin pokaali voi komistaa KaDy:n presidentti Vaari Ruuskan pyökkistä kirjahyllyä.

Tervetuloa kannustamaan KaDy-Hirviö kultaan! Lisäännytään ja täytetään Monnari!

Liput

Aikuiset: 9 €
- Opiskelijat, työttömät, varusmiehet, eläkeläiset ja 10–18-vuotiaat: 5 €
- Alle 10-vuotiailla ilmainen sisäänpääsy

- Kausikortilla: 4/2 € (alempi hinta, jos on kausikortin lisäksi näyttää alennukseen oikeuttava todistus, esim. opiskelijakortti)

Huom. maksu vain käteisellä.


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Tammikuu   »
Kategoriat