08.11.2011 SIIRTO: Iso kala Dynamon haaviin!
SeuraJulkaistu: 14.06.2019 00.00

08.11.2011 SIIRTO: Iso kala Dynamon haaviin!

08.11.2011

Futsal-Liigan kakkosena voittoputkessa porskuttava KaDy vahvistuu tuntuvasti, kun kovia pisteitä Futsal-Liigassa ja Ykkösessä takonut Miika Hosio, 22, liittyy joukkueeseen.

Viime kaudella Hosio edusti Sievi Futsalia nakuttaen tehot 12+6, vaikka pohjoisen pojan kausi alkoi myöhässä ja jäi kesken jalkapallotouhujen takia. Jyväskylässä mies muistetaan ennen kaikkea KaDy:n Ykkösen ajoilta, jolloin hän kamppaili FTK:n paidassa pistepörssin voitosta Kytölän veljesten kanssa.

KaDy:n päävalmentaja Tero Kelhälä ei peittele tyytyväisyyttään saadessaan lisää leveyttä jo ennestään laajaan KaDy-rosteriin.
- Miika on erinomainen yksi vastaan yksi -tilanteissa, ja hänen pelinlukutaitonsa on häikäisevä. Hän osaa reagoida salamannopeasti pallon sijaintiin kentällä, "Qelhis" toivottaa Hosion tervetulleeksi.

Kelhälä ja Hosio ovat saman kylän poikia Kemistä, ja hyväntuulinen käskijä äityikin viihdyttämään tiedotustilaisuuteen sankoin joukoin saapuneita toimittajia nuoruusmuisteloillaan.
- Kun Miika soitti ja kysyi, onko joukkueessa tillaa, sanoin että kyllä Kemin pojalle on aina tillaa. Kun pelasin 90-luvulla ensimmäisen kerran futsalia kemiläisessä puulaakijoukkueessa nimeltä Everpool, eräs pelikavereistani oli sattumoisin Matti "Maxi" Hosio, Miikan isä, "Qelhis" aikamatkaa tarujen Pohjolaan.

Hosion on määrä debytoida punamustassa tiistaina 8.11. Futsal cupin 3. kierroksen ottelussa Mäntän Valoa vastaan. Kaksi viikkoa joukkueen mukana treenannut taituri on viihtynyt KaDy-Hirviön palveluksessa.
- Hyvältä on meno treeneissä näyttänyt, ja näkeehän sen sarjasijoituksestakin, että homma kulkee. Oma tavoite on päästä kuvioihin sisään ja saada mahdollisimman paljon peliaikaa, Hosio kommentoi.

Hosion futsalprofiili on siinä mielessä KaDy:lle epätyypillinen, että futsal on hänelle vasta kakkoslaji. Tällä hetkellä Miikan pöydällä ei ole mitään konkreettista tulevasta jalkapallokaudesta, mutta jalkapallo saattaa viedä OPS:issa Ykköstä pelanneen nuoren miehen mennessään kesken kauden.
- Kyllä jalkapallo on ykköslaji. Mutta toivottavasti futsalkausi kestää osaltani mahdollisimman pitkään, kenties jopa kultajuhliin asti. On kuitenkin mahdollista, että jossakin vaiheessa futsal voi joutua väistymään. Kaikkeni annan kuitenkin KaDy:lle niin kauan kuin pystyn, Miika virittäytyy futuuriin.

Lopuksi se tärkein asia: lukija lienee jo tovin miettinyt, mikähän KaDy-nimi Hosiolle annetaan.
- "Maagi", tokaisee manageri Smaug Kytölä ykskantaan.

Kadyfutsal.net muistuttaa, ettei nyt ole aprillipäivä. Tervetuloa, "Maagi"!

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.