22.08.2011 Kelhälä jatkaa KaDy:n peräsimessä
SeuraJulkaistu: 14.06.2019 00.00

22.08.2011 Kelhälä jatkaa KaDy:n peräsimessä

22.08.2011

Tero Kelhälä allekirjoitti viime perjantaina ensi kautta koskevan sopimuksen, jonka mukaisesti hän jatkaa KaDy:n päävalmentajana. Tukenaan Kelhälällä on viime kauden tapaan pelaaja-valmentajana toimiva Kerkko Huhtanen. Lisäksi valmennustrion täydentää yllätysnimi…

kelhala_tero_img_4970.jpg
Missä Kelhälä, siellä menestys

Alkava kausi on Kelhälälle (kuvassa) jo neljäs Dynamon peräsimessä. Kaudella 2008-09 mies hilasi – yhdessä silloisen valmentajan Samu Kytölän kanssa – KaDy:n Futsal-Liigaan; toissa kaudella liigatulokas KaDy sijoittui Kelhälän doktriinein kuudenneksi, ja viime kausi poiki jo seuran ensimmäisen SM-mitalin, kun Dynamo ylsi liigassa hopealle.

Kadyfutsal.net tavoitti puhelimitse kiireisen Kelhälän, jonka nosteelle valmentajana ei ole vielä osoitettu päätepistettä.


Uutta verta valmennustiimiin!

Ave Tero! Kadyfutsal.netistä päivää, onko hetki hetki aikaa parille kysymykselle?
Kelhälä: Ave. Joo.

Miltä näyttää tulevan kauden kuviot valmennuksen osalta? Millainen työnjako?
Kelhälä: Kaihlis (Jussi Kaihlajärvi, toim. huom.) nousee mukaan valmennustrioon. Kaihlis vastaa pelaaja-valmentajana joukkueen nopeuskestävyydestä ja räjähtävyystreeneistä, toisin sanoen on juoksuvalmentaja.

kaihlis_leso.jpg

Oho! Hienoa että saadaan tuokin alue kunnolla huomioiduksi. Jussi (kuvassa) varmasti ex-pikajuoksijana hallitsee homman. Muuten sama työnjako kuin viime kaudella?
Kelhälä: Jep, se on tärkeä osa-alue. Grigori (Kerkko Huhtanen, toim. huom.) jatkaa pelaaja-valmentajana ja minä päävalmentajana.

Neljäs kausi KaDy:n peräsimessä - mitä uusia metkuja vielä löytyy? Onko tarkoitus uusiutua kuten edelliskausinakin?
Kelhälä: Joka vuosi sekä valmentajan että pelaajien pitää kehittyä, jotta kehittyvässä Futsal-Liigassa pystytään edes ylläpitämään edellisvuoden sijoitus. Ennen opiskelijoiden EM-kisoja aloitettiin uuden pelisysteemin sisäänajo. Sen uskon kantavan hedelmää tulevalla kaudella. Sen lisäksi olen saanut kontaktin (kiitos EM-kisojen) Espanjan suuntaan, josta on luvattu konsultaatiota.

Hyvä! Miltä KaDy:n pelaajatilanne näyttää? Samu Kytölä hoitaa managerina pelaajaliikennettä, mutta olette varmaan keskustelleet asiasta.
Kelhälä: Smaugin (Samu Kytölä, toim. huom.) kanssa asiasta eilen puhuimme, ja pelaajatilanne näyttää erittäin hyvältä. Poistuneiden tilalle on tulossa muiden muassa Roisto Takala (Mikko Takala, toim. huom.), joka osoittautui joukkueelle erittäin tärkeäksi pelaajaksi OEM-kisoissa vähäisestä yhteisestä treenimäärästä huolimatta. Rosteriin ei ole tulossa suuria muutoksia viime kauteen verrattuna.

Try-outille on tulossa muutamia liigakokemusta omaavia pelaajia, mutta katsotaan sitä asiaa sitten myöhemmin. Melkein voisi sanoa, että pelaajamateriaaliltaan kovin KaDy ikinä.

Aamupalaksi soijarouhetta

Sitten vielä pari nopeaa, ei varsinaisesti futsaliin liittyvää kysymystä, jotta lukijat saisivat kosketuksen siihen lämpimään ja herttaiseen – jopa haavoittuvaan – siviili-Teroon, joka piilee teräksisen ja alati voittamaan pyrkivän valmentaja-Teron takana.
Kelhälä: Selvä.


flappitaulu_kelhiksella.jpg

(Kuva: Valmentaja selittää kuvionsa taululla.)

No niin. Mitä syöt aamupalaksi?
Kelhälä: Alpen-mysliä maidolla kera tumman soijarouheen ja pellavansiemenien. Sen lisäksi jogurttia, banaania ja muita hedelmiä.

Aha, ok… No entäpä lempiasentosi, mikä se on?
Kelhälä: Hoover.

Eiköhän tämä ollut tässä. Kiitos haastattelusta, Tero, ja voimahali kaikille Dynamon pelaajille!
Kelhälä: Kiitos, välitän eteenpäin. Ave.

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.