08.07.2011 ENNAKKO: KaDy Students EM-kisojen kynnyksellä
SeuraJulkaistu: 14.06.2019 00.00

08.07.2011 ENNAKKO: KaDy Students EM-kisojen kynnyksellä

08.07.2011

”OHO!”-TIETOPAKETTI – TIEDÄ TÄMÄ!

Opiskelijoiden futsalin EM-kisat Tampereella 16.–24.7.2011:

- miesten kisat kahdeksannet, naisten toiset
- miesten sarjassa 24 joukkuetta, naisissa 12
- järjestävä taho FC Johtajat (Tampereen teknillinen yliopisto)
- joukkueet edustavat kotikaupunkinsa korkeakoulu(j)a ja kansallisuuksia
- Suomesta neljä joukkuetta (kaksi naisissa, kaksi miehissä)
- KaDy Students edustaa Jyväskylän yliopistoa ja Jyväskylän ammattikorkeakoulua
- OEM-kisat 2011 on merkittävin futsalin arvokisatapahtuma tänä vuonna Euroopassa
- OEM-kilpailuissa on ollut vuosittain mukana maajoukkuepelaajia useissa eri joukkueissa, joista parhaimpia agentit ovat tarkkailleet ammattilaissarjoihin
- ottelut pelataan Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa
- lisätietoa kisasivustolta: http://www.eucfutsal2011.com/index_fi.php

Kivenkovat kansainväliset kinkerit

Viikko aikaa opiskelijoiden futsalin EM-kisoihin. KaDy:n opiskelijajoukkue – viralliselta kv-nimeltään KaDy Students – kokoontuu lauantaiaamuna Palokan liikuntahalliin hiomaan kuvioita. Edessä on ankara treeniviikonloppu, johon mahtuu kolmet pitkät harjoitukset ja yksi erittäin pitkä video- ja taktiikkapalaveri JYY:n Opinkiven saunatiloissa. Tärkeä viikonloppu, sillä tämä on ensimmäinen kerta, kun lähes kaikki Tampereelle matkaavat KaDy-kasakat ovat koolla.

Treenit ovat pyörineet jo toukokuun alkupuolelta saakka, mutta valitettavasti kävijöitä on ollut niukanlaisesti. Puoli joukkuetta viettää kesää muualla kuin Jyväskylässä, ja lisäksi loukkaantumiset ovat verottaneet rivejämme. Ennakkoon lähtökohdat ovat heikommat nyt kuin vuosi sitten, kun valmistauduimme Zagrebin EM-kisoihin, KaDy Studentsin pyyteetön valmentaja Tero Kelhälä arvioi.

zagreb_2010_squad.jpg

(Kuva: KaDy Students vuosi sitten Kroatiassa, kuvasta puuttuu Samu Kytölä.)

Vuosi sitten KaDy Students – EM-kisojen innokas ensikertalainen – ylsi kautta aikain parhaaseen suomalaissijoitukseen opiskelijoiden EM-kisoissa Zagrebissa. Kuudentoista joukkueen kovassa turnauksessa sijoitus oli lopulta seitsemäs. Kelhälän mukaan Tampereen kisat tulevat olemaan tasoltaan vielä kovemmat kinkerit:

Mukana on kovista maista, kuten esimerkiksi Espanjasta, kaksi joukkuetta, mikä nostaa turnauksen tasoa. Itse näkisin, että jos yllämme noin 11:ksi, niin se vastaa viimevuotista sijoitustamme. Paljon on tietysti kiinni lohkoarvonnan suopeudestakin.

zagreb_ukraina_kelhis.jpg

(Kuva: KaDy Students kohtasi pronssille yltäneen Ukrainan joukkueen Zagrebin EM-kisoissa vuosi sitten. Kirkkovalaistus loi pyhyyden ilmapiirin alkusarjan otteluun, jonka Ukrainan joukkue voitti niukasti 1-2. Etualalla Kelhälä.)

Mutta mitkä ovat ne kaikista kovimmat joukkueet, joita yleisön kannattaa saapua katsomaan?

Kyllä parhaimmat tulevat Espanjan seudulta eli Malagasta ja Valenciasta. Viime vuonna kotikisat voittanut Zagrebin joukkue on varmasti kova myös. Uusista maista on vaikea sanoa, mutta esimerkiksi Azerbaidzhanin joukkue saattaa olla musta hevonen; heillähän on erinomainen maajoukkue. Ukraina ja Puola sijoittuvat kuuden parhaan joukkoon, Kelhälä valistaa.

KaDy Students – näilläkö ”poika” kotiin?

KaDy Studentsin rosteri koki pari vakavaa kolausta kesän mittaan, kun sairastuvalle joutui ensin maalivahti Riku Pelkonen ja sitten nurmipalloa pelaamaan erehtynyt Jussi Kaihlajärvi. Lisäksi Kimmo Tolvasen reiden kunto on vielä arvoitus.

Maalille korvaaja onneksi löytyi KaDy:lle ennestään tutusta Teemu Holopaisesta, jonka ainoiksi pikku vioiksi ovat paljastuneet pitkät avaukset ja synnyinpaikkakunta. Tampereen rosterissa on paljon samaa kuin viime kauden liiga-KaDy:ssa, sillä peräti seitsemän pelaajaa esiintyi vähintään kymmenessä Futsal-Liigan menneen kauden ottelussa.

Kokonaisuudessaan KaDy Studentsin Tampereen rosteri näyttää seuraavalta:

Teemu Holopainen (mv.)
Mikko Kytölä
Jukka Kytölä
Kerkko Huhtanen
Kimmo Tolvanen
Jussi Haapamäki
Mikko Takala
Tomi Lahtinen
Matias Juvonen
Jaakko Kinnunen
Juha Korhonen

Valmentaja: Tero Kelhälä

Joukkueen tuomarina Tampereella toimii Toni Lehtinen.


Vaikka tuleva treeniviikonloppu on erityisen tärkeä taktisesti, niin Kelhälä näkee myös viikon kestävän turnauksen mahdollisuudet:

Turnauksen aikanakin on mahdollista saada joukkue hitsautumaan yhteen. OEM-kisat on myös tärkeä tapahtuma tulevaa liigakauttamme ajatellen. Joka vuosi olemme uudistaneet peliämme jonkin verran, ja näin on nytkin. Opiskelijakisat ja niihin valmistautuminen palvelee siinä mielessä hyvin tulevaa liigakautta, Kelhälä näkee.

flappitaulu_kelhiksella.jpg

(Kuva: Oletusarvo on, että kisoissa fläppitaulu laulaa.)

KaDy Students on harjoitellut toukokuun alusta ja ehtinyt kairaamaan kolme harjoituspeliä. FC Johtajia vastaan tuli ensin tasalukema 1-1, sittemmin 3-1 –voitto. Europeleihin valmistautuvaa FS Ilvestä vastaan KaDy Students ylsi 1-1 –tasapeliin.

Ketkä ”studentseista” ovat esittäneet lupaavia otteita?

roisti_pallollinen.jpg

Tulin kesäkuun alusta mukaan futsaltreeneihin, enkä ole koskaan nähnyt Kytölän veljeksiä niin kovassa iskussa tähän aikaan vuodesta. Harjoituspeleissä Mikko Takala on ollut erittäin pirteä, todella positiivinen yllätys. Heiltä odotan myös kisoissa ihan ok panosta, Kelhälä arvioi.



(Kuva: Mikko "Roisti" Takala kypsyi vuoden Kanadassa. Nyt kiukku on kohdillaan EM-kisoja varten.)

Tervetuloa Tampereelle seuraamaan KaDy Studentsin otteita kansainvälisillä parketeilla! Tiesitkö, että futsalottelussa sää on aina hyvä?

KaDy Studentsin EM-kisaprojektin 2011 yhteistyökumppanit:

OLL
Jyväskylän yliopisto
Keski-Suomen piiri
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta (JYY)
Neonmedia
Kirjapaino Kari
Suomen Allaslaite Oy

Kampuksen Dynamo kiittää yhteistyökumppaneitaan!

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.