21.05.2011 "Ken on heistä kaikkein..." - kauden 2010-11 palkitut!
13.6.2019 18:20 Uutiset / Jaoston pääsivusto

"Ken on heistä kaikkein..." - kauden 2010-11 palkitut!

21.05.2011

He ovat täällä taas – kauden palkitut! Ensin mainitaan tunnetut Statisticsin tilastopalkinnot, jotka perustuvat puhtaasti matemaattisiin tosiasioihin. Tämän jälkeen seuraa päävalmentaja Tero Kelhälän ja manageri Smaug Kytölän yhteisesti päättämät kauden parhaat eri kategorioissa höystettynä kaksikon asiantuntevilla kommenteilla. Kaksikko oli suopea ja lausui lopuksi vielä painavan sanansa jokaisestaKaDy-rosterin kauden 2010-11 pelaajasta.

Statisticsin tilastopalkinnot:

Perusteet:
– 8 kuukauden aikaväli 28.7.2010 - 24.3.2011
– viralliset sarja- ja cup-ottelut, ei treenipelejä

KaDy:

Arvopelaaja (pörssikärki): Mikko Kytölä 24 maalia + 5 syöttöä = 29 tehopistettä

Maaliseppo: Mikko Kytölä 24 maalia (21 pelissä)

Syöttöseppo: Jukka Kytölä 15 syöttöä (16 pelissä)

Tehopelaaja (eniten tehoja per ottelu): Jukka Kytölä 8 + 15= 23 tehopistettä 16:ssa pelissä (23/16 = 1,44/peli)

KaDy II:

Arvopelaaja (pörssikärki): Samu Kytölä 5 maalia + 7 syöttöä = 12 tehopistettä

Maaliseppo: Jussi Haapamäki 8 maalia (10 pelissä)

Syöttöseppo: Samu Kytölä 7 (11 pelissä)

Tehopelaaja (eniten tehoja per ottelu): Jere Keskinen 6 + 1 = 7 tehopistettä 3:ssa pelissä (7/3 = 2,33/peli)Kauden 2010-11 parhaat:


Kauden paras pelaaja: Mikko Kytölä (K0m1k)

Tero Kelhälä & Smaug Kytölä: ”Nöyrä pelaaja ei pidä itsestään suurta meteliä, mutta pelaa lajia suurella sydämellä. Ei olisi ihme, vaikka nähtäisiin tulevaisuudessa futsal-ammattilaisena ulkomailla. Vahvuuksia ovat hyvä peliäly, viimeistelytaito sekä pallonhallintapelaaminen, sillä häneltä on vaikea saada palloa karvattua pois. KaDy-kapteenin edesottamukset sekä kotimaan liigassa että maajoukkueessa ovat nostaneet hänet lajin kansalliselle kärkitasolle.

komik_futsal2.jpg

Pyyteettömästä kehon lihashuollosta huolimatta aivan liian usein lasaretin puolella – ovatko vahvan kropan alla luut lasia?”


(Kuva: KaDy:n kauden 2010-11 paras pelaaja Komik Kytölä (vas.) kuuraamassa lattiaa. / (c) urheilusuomi.com)


Kauden luottopelaaja: Niila-Ville Laitinen (Nippe)

Tero Kelhälä & Smaug Kytölä: ”Piti useasti joukkuetta pystyssä vaikeilla hetkillä. Välillä valmennuksen tehtävänä treeneissä olikin kannustaa pelaajia toteamalla: ”Tosi hyvä veto. Muille ois menny!” Lähes vuosikymmenen nykyisiä maajoukkuevahteja nuorempi, joten tulevaisuudessa hyvät mahdollisuudet pukea ylleen Suomi-paita. Laittoi molemmanmittaisia rankkareita pitseihin silloin, kun kenttäpelaajat eivät laittaneet. Lisäksi pyyteetöntä taustatyötä tunteja laskematta joukkueenjohtajan ominaisuudessa.”

nipsu_yksin.jpg(Kuva: valmennus luottaa Nipsu Laitiseen.)

Kauden kehittynein nuori pelaaja: Kerkko Huhtanen (Georg)

Tero Kelhälä & Smaug Kytölä: ”Fyysinen ja juoksuvoimainen, toistaiseksi aliarvostettu ”Georg” on joukkueen parhaimpia kahden suunnan pelaajia, mikä tekee hänestä erinomaisen 4 vs. 5 -pelaajan. Ensimmäinen KaDy-kausi Futsal-Ykkösessä oli erittäin nousujohteinen, debyyttikausi liigassa hieman vaisumpi, mutta toisella liigakaudella kehityskäyrä kääntyi jyrkkään nousuun. Kakkosketjun runkopelaaja, jolla paranivat sekä syöttöjen laatu että viimeistelytarkkuus. Joukkueen huolellisin ja aktiivisin treenaaja. Liikuntapedagogiset taidot ovat sillä tasolla, että hänessä on potentiaalia Futsal-Liigan päävalmentajaksi tulevaisuudessa.”

georg.jpg(Kuva: Georg Huhtanen, 29 vuotta, on kauden 2010-11 lupaava nuori pelaaja)

Kauden tulokas: Kimmo Tolvanen (Kimble)

Tero Kelhälä & Smaug Kytölä: ”Monitaitoinen pelaaja, joka ei pidä itsestään suurta numeroa. Pelaa kylmähermoisen eleettömästi niin kenttäpelaajana kuin tarvittaessa maalivahtinakin. Omaksui nopeasti joukkueen taktiset premissit, minkä johdosta sai paljon vastuuta koko kauden ajan, mikäli oli pelikuntoinen eikä loukkaantuneena parantelemassa nivus- tai pohjevammojaan. Monikäyttöisyydessään valmentajille arvokas palikka kokoonpanopalapelissä. Puolustuspelaajana joukkueen ehdotonta eliittiä, tosin teki välieräsarjan ratkaisupelissä myös voittomaalin. Pelannut futsalia miesten kilpasarjoissa juniorista saakka, olisi kelvannut liigaan paljon aikaisemminkin.”

kimble.jpg(Kuva: Kimble Tolvanen haalittiin Dynamoon opiskelijoiden EM-kisoja 2010 varten.)

Kauden play-off-pelaaja: Tomi Lahtinen (Loiske)

loiske_juhlii.jpg

Tero Kelhälä & Smaug Kytölä: ”Vahvalla itseluottamuksella pelaava asennepelaaja heräsi talviunesta tosipelien alkaessa. Suomen parhaita laukojia vasemmalla jalallaan: täsmäohjus paukutteli tehoja lähes kaikissa play-off-otteluissa. Lisäksi hänen tasonnostonsa puolustuspelaamisessa oli huomattavaa tosipelien aikana. Isännöi pyyteettömästi yksiössään päättäjäisillan palkintojenjakoseremonioita joukkueen pitkäksi venähtäneellä exoduksella Matsi Barin saunasta Kauppakadun ravitsemusliikkeisiin.”

(Kuva: Loiske Lahtinen tuulettaa finaaliosumaansa Monnarilla 20.3.2011.)

Kauden kulttipelaaja: Matias Juvonen (Madness)

Tero Kelhälä & Smaug Kytölä: ”Ylivertainen kynäniekka pelasi itsensä kotiyleisön sydämiin saksipotkuilla sekä lukemattomilla kikoilla, jotka usein johtivat kansainvälisen tason maaleihin.Täynnä tulta ja tappuraa, tämä ”vaatimattomuuden” huipentuma ilmaisee kyllä mielipiteensä asiasta kuin asiasta, ja etenkin erimielisyytensä. Pelin ulkopuolisista seikoista erityisesti hiustyyli, saksan kielen pyyteetön kultivointi sekä pro gradu -työn aihe miellyttävät manageri-valmentaja Smaug Kytölää.”

made.jpg(Kuva: Madsen Juvonen piti yleisön lämpimänä ja oli KaDy:n toiseksi tehokkain liigapeleissä.)

KaDy II:n paras pelaaja: Markus Vanninen (Marek)

Tero Kelhälä & Smaug Kytölä: ”Vietti osan kaudesta liigamiehistön mukana, mutta sai enemmän pelejä vyölleen kakkosjoukkueessa. KaDy II:n kapteeni johti puolustuksellisesti tuuliajolla ollutta kakkosen nippua isännän elkein ja toimi hajanaisen sakin edes jonkinasteisen koheesion takuumiehenä. Nautti silmin nähden sarjatasoa ylempänä pelaavien cup-vastuksien härnäämisestä. Yksi harvoista kakkosjoukkueen onnistujista ylti häviäväksi hetkeksi liigakuntoonkin kauden keskivaiheilla, mutta teloi pian itsensä jo tutuksi tulleen lasaretin puolelle. Lunki mutta rehti katse hämäsi tyystin Amarillon porttivahdin päättäjäisiltana.”

Kauden marttyyri: Arash Muridiyazd (Ara) ja Antti Syrjälä (Futis)

Tero Kelhälä & Smaug Kytölä: ”Sitkeät vaivat pitivät kaksikon poissa parketilta käytännössä koko kauden, mutta hoitivat parivaljakkona pyyteettömästi toimitsijapöytää aina kevääseen saakka. Ensi kaudella toivon mukaan taas parketeille – mutta mistä yhtä hyvä kellottaja ja kuuluttaja?”

Mukana myös:


Jukka Kytölä (Kajuk)

Tero Kelhälä & Smaug Kytölä: ”Aloitti syksyn ottelut terävästi ja tehokkaasti, mutta kausi jäi repaleiseksi sitkeän polvivamman johdosta. Kuntoutti polvea pyyteettömästi ja toipui juuri kauden ratkaisuhetkille. Iso rooli Sievin ja GFT:n upottamisessa, jossa hän oli kokonaisuutena joukkueen tärkein palanen. Nakuttaa ratkaisusyöttöjä liukuhihnalta, mutta viimeistelyprosentissa on hieman hiomista. Puolusti Sievi-Radikin ja muut tehosyöpöt pimentoon. Palannee futsal-maajoukkuerinkiin seuraavalla kaudella, mikäli Jouni Pihlaja ei kärsi erittäin vakavista havainto- tai muistihäiriöistä.”


Miikka Järvenpää (Supi)

Tero Kelhälä & Smaug Kytölä: ”Luottopelaaja luuti ja katkoi taas pyyteettömästi kakkosketjun pohjalla isot minuutit. Syksyllä uskalsi paukuttaa enemmän tehoja kuin loppukaudesta, mutta kevään ratkaisuotteluissa laittoi kylmähermoisesti ratkaisevat pilkut sisään niin Sievissä kuin Espoossa. Kolmekymppinen veteraani kehittyy yhä, jos vain motivaatiota riittää.”


Kalle Lindgren (Linkki)

Tero Kelhälä & Smaug Kytölä: ”Syöttövarmuus ja pelikäsitys eivät katoa, vaikka ei rohmunnutkaan kakkosketjuun ”pudottuaan” hyökkäyspään tehoja edellisvuosien malliin. Rauhallinen ja älykäs pelaaja, johon voi luottaa erikoistilanteissa ja pelin taitekohdissa. Tämäkin kolmekymppinen veteraani kehittyy yhä, jos vain motivaatiota riittää. ’Annan ilmaisen vinkin / sinä tarvitset Linkin.’


Jussi Kaihlajärvi (Kaïhlos)

Tero Kelhälä & Smaug Kytölä: ”Uusi täsmävahvistus, jonka nopeudelle, fyysisyydelle ja periksiantamattomuudelle on ehdottomasti käyttöä liigatasolla. Vahva vasuri ei puhunut liigaotteluissa odotettuun tahtiin, mutta väläytteli muissa yhteyksissä tehoaan. Huipputärkeät maalit silti Valkeakoskella ja Sievin puolivälierässä. Virhe- ja korttiherkkyys hioutunut jo kiitettävästi ”oikeaoppiseksi” fyysisyydeksi. Potentiaalia liigatason profiilipelaajaksi, kunhan taktista treeniä kertyy aivokäyriin lisää.”


Antti Maltsin (Cosmo, Maltsi)

Tero Kelhälä & Smaug Kytölä: ”Alkukaudesta peli haki välillä uomaansa, mutta syttyi pudotuspeleissä parhaimpaansa. Parikymppisellä ”Cosmolla” on valoisa tulevaisuus futsalissa, joskin panostaa myös tosissaan jalkapalloon. Jos pystyy yhdistämään kaksi lajia kesälläkin, ottaa lähivuosina isot harppaukset futsalpelaajana. Treeni- ja taistelumotivaatio kiitettävää luokkaa, mutta rike- ja varoitusherkkyyttä pitää hieman hioa. Erittäin nopeat jalat ja rautainen kunto, pärjää pienestä koostaan huolimatta myös kaksinkamppailuissa."


Jaakko Kinnunen (Yacub)

Tero Kelhälä & Smaug Kytölä: ”Pikkuloukkaantumiset ja työkeikat Varkaudessa verottivat treenitahtia, joten peliaika jäi varsinkin loppukauden ratkaisupeleissä harmillisen vähälle. Tarkka puolustuspelaaja, joka osoitti jälleen pysyvänsä pallottomassa nelikkopelissä Suomen terävimmän futsalkärjen vauhdissa, mutta pelirohkeus ja hyökkäyspään tehot jäivät odottamaan tulevaa kautta. OSM-kisoissa ja treeneissä heilutti jo verkkoja muutaman kerran lupaavasti.”


Juha Korhonen (Jurek)

Tero Kelhälä & Smaug Kytölä: ”Hyvä debytantti, joka osoitti motivaationsa kesän pitkän pre-seasonin aikana. Oli pelannut aiemmin vain hieman futsalia LPK II:ssa, joten nousi lähes jalkapallopohjalta varteenotettavaksi rotaatiomieheksi. Aloitti kauden lupaavasti KaDy II:ssa ja pelasi lopulta yli kymmenessä liigapelissä. Liigamaali jäi useita kertoja senttien päähän, mutta nosti näätämäisillä syötöillään KaDy:n ahdingosta esimerkiksi PoPa-kotivoittoon. Kolmekymppisellä futisveteraanilla on selvästi futsal-potentiaalia, jos vain motivaatiota riittää.”


Eemeli Vähäsöyrinki (Emil)

Tero Kelhälä & Smaug Kytölä: ”Palasi välivuoden jälkeen Dynamon treenivahvuuteen. Kuten aiemmallakin visiitillä, treeniaktiivisuus kärsi työtehtävien hajanaisuudesta ympäri Suomen ilmatilaa. Ja kuten aiemmallakin visiitillä, ehti varamiehenä nousemaan pelaavaan ykköskokoonpanoon ja paukuttamaan oikean jalan kanuunallaan pari tärkeää maalia, joista erityismaininnan saakoon KaDyn sadas liigamaali mestari-Ilvestä vastaan. Edelleen potentiaalia kehittyä futsal-pelaajana.”


Riku Pelkonen (Belgi)

Tero Kelhälä & Smaug Kytölä: ”Hankittiin alun perin Zagrebin opiskelijoiden EM-kisojen ykkösvahdiksi, mutta jatkoi samaan soittoon liigaringin maalivahtiosastolle KaDy-tukipilari Jaakko Hilpisen vetäydyttyä touhusta. Harmilliset loukkaantumiset seurasivat toisiaan, joten liigadebyytti venähti päätöskierroksille asti. Ei päässyt loukkaantumisten jäljiltä samaan huippuvireeseen kuin Kroatian maaperällä 2010, mutta on jatkossa arvokas lisä Dynamon maalivahtipalapeliin. Fysiikaltaan joukkueen historian paras maalivahti, kamppailee tulevaisuuden tosipeleissä realistisesti torjuntavastuusta.”


Antti Peltomäki (Peltsi, Leipuri)

Tero Kelhälä & Smaug Kytölä: ”Raamikas veräjänvartija tuli kesken treenikauden mukaan, jatkoi viimevuotiseen tapaan pyyteettömästi kolmosvahtina ja urakoi KaDy II:n peleissä isolla vastuulla. Treenimotivaatio edelleen erittäin korkea, lisäksi kauden lopun ratkaisupeleissä huoltaja ja yleismies.”


Jussi Haapamäki (Ristijätkä)

Tero Kelhälä & Smaug Kytölä: ”Futsal-Ykkösen tasollekin mainio maalinsylkijä nakutti vaisun kauden pelanneelle KaDy II:lle eniten kaappeja. Näistä kiistaton kohokohta oli cup-maali ACE:a vastaan. Olisiko ”Syrjis” Syrjäläkään terveenä ollessaan tehnyt enempää? Nyt myös onnellinen ”ristiykkösen” isä, joten aika näyttää, ovatko maankuulut polkka-askelet geneettinen piirre vai ympäristötekijöiden aikaansaamaa. Kukaties molempia?”


Sadeg Akhawan (
Saque)

Tero Kelhälä & Smaug Kytölä: ”Uusi tulokas, taitava umpivasuri. Hyödynsi kesän pitkän pre-seasonin mallikelpoisesti ja raivasi tiensä KaDy-rosteriin, harjoituspelien hivelevillä hyökkäyspään näytöillä jopa alkusyksyllä pelaavaan kokoonpanoon. Peliaikaa kuitenkin odotetusti enemmän KaDy II:ssa, jossa niputti vastustajia hyvään malliin, tärkeimpänä yksittäisenä tekona cup-osuma ACE:a vastaan. Pallollisena kiistaton tulevaisuuden lupaus, mutta kehittymisen varaa etenkin pallottomassa pelaamisessa ja erikoistilanteissa.”


Visa Eräjärvi (Wisdom)

Tero Kelhälä & Smaug Kytölä: ”Taitava ja nopea, ikäisekseen kokenut futsalpelaaja jäi yötyövuorojen rasittamana suosiolla kakkosjoukkueeseen. Väläytteli taitojaan väsyneenäkin useaan otteeseen, mutta suuri KaDy-läpimurto jäi odottamaan tulevia kausia. Kunhan yötyöt vaihtuvat armollisempaan elämänrytmiin, löytyy futsalparketeillakin vielä uusi vaihde silmään. Ollut aikoinaan näytillä Jouni Pihlajan ”haastajamaajoukkueessa”, joten riman voi asettaa yhä korkealle.”


Jere Keskinen (Jekku)

Tero Kelhälä & Smaug Kytölä: ”Erittäin lupaava 17-vuotias jalkapalloilija, joka tuli ennakkoluulottomasti mukaan myös futsalin puolelle. Debyyttikausi jäi valitettavan katkonaiseksi loukkaantumisten ja sisäilma-allergioiden johdosta. Ehti silti kolmessa II divarin ottelussa nakuttaa KaDy II:n parhaat sarjapelitehot. Monipuolinen yleispelaaja, jolla on paljon annettavaa futsalille, joskin panostaa tosissaan myös jalkapalloon. Valtteja molempijalkaisuus, itseluottamus ja hyvä fysiikka. Potentiaalia KaDy:n tulevaisuuden pelaajaksi, kunhan taktista treeniä kertyy aivokäyriin lisää.”


Ville Toivanen (Toivis)

Tero Kelhälä & Smaug Kytölä: ’Onnellinen kausi lasaretissa on päättymässä taas…’? Kilpailee Marek Vannisen ja Komik Kytölän kanssa kaikkien aikojen sairastupatilaston terävimmistä kärkisijoista. Ehti harmillisesti parketeille terveenä vain hetkeksi kauden alussa ja lopussa. Vieläkö vanhalta KaDy-kasvolta löytyy motivaatiota miesten sarjapeleihin vai suuntaako unelmat parin vuoden päähän ikämiestasolle?”


Petteri Eskonniemi (Pedersen)

Tero Kelhälä & Smaug Kytölä: ”Antoi edellisellä kaudella (tuolloin vielä 17-vuotiaana) selkeitä viitteitä potentiaalistaan etenkin hyökkäyssuuntaan, mutta kausi 2010–11 jäi aivan torsoksi. Täysi-ikäistymisen mukanaan tuomat siviilielämän haasteet veivät mielenkiinnon liigatason treenitahdista, katosi kesken kauden takaisin kotiseuduilleen Satakuntaan.”


KaDy:n Ystävät

Tero Kelhälä & Smaug Kytölä: ”Auttoivat KaDy II:a pitkin kautta kroonisessa loukkaantumis- ja sairastelusumassa. Kun pahimmillaan toistakymmentä pelaajaa oli pelikelvottomana, ei edes huolella koottu leveä rosteri riittänyt reservijoukkueen pyörittämiseen. Kiitokset siis seuraaville pyyteettömille KaDy:n Ystäville:

Eero Tamminen Jr. (15 v.), Heikki ”Xeccy” Seppälä, Marko Metso (mv), Henri Salminen (mv), Petri Tamminen Sr. (mv), Mickaël Fandi, Tero-Erik Tuomala.

Ja tietysti Ville ”Vaari” Ruuska, joka ehätti salavihkaa dominoimaan parketteja KaDy:n III-joukkueessa, vaikka olisi yhä ollut lähes liian hyvä KaDy II:eenkin. Vaatimattomuus kaunistaa – presidenttiäkin?”

Appendix - NETTITOIMITUS KOMMENTOI KOMMENTOIJIA:


Päävalmentaja Tero Kelhälä (Quelle’his)

Nettitoimitus: ”Pyyteetön itsensä kehittäminen valmentajana ja ihmisenä toi jälleen kerran konkreettista tulosta. SM-hopea kaulassa kelpaa nuoren valmentajalupauksen kekkaloida kesälaitumilla, mutta menestystä alati lisää tavoittelevan Kelhiksen kiikarissa lienee jo futuurissa kutsuvasti kiiltelevät pokaalit. Sekoitti ankarasti pelaavaa rosteria keskikauden orastavan kriisin vaiheilla, mutta nosti lopulta Dynamon aina finaalipeleihin asti.”


Manageri Smaug Kytölä

Nettitoimitus: ”Kehuu muiden pyyteettömyyttä, mutta muistaako antaa itselleen saman palautteen päivästä toiseen? Manageri-pelaaja-valmentaja oli KaDy:n raskaan liigakauden taustamies numero yksi, joka yltiöpaiski töitä parketilla, toimistolla ja kotona Yhteisen Hyvän eteen. Valmennusrooli jäi aikaisempaa pienemmäksi, mutta parketilla nähtiin jopa pienimuotoinen offensiivinen renessanssi, sillä ”Smaug” voitti kakkosjoukkueen totaali- ja syöttöpörssin. Liuku takatolpalle/irtopalloon/mihin tahansa lähtee yhä kuin nuoruuden kukkeudessa.”

(Kuva: Pyyteetön kaksipäinen peto - Kelhälä vasemmalla, S.Kytölä oikealla.)

kaksipainenpetoupdate.jpg


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Marraskuu   »
Kategoriat