01.04.2011 KaDy vahvistaa taustajoukkojaan
13.6.2019 18:14 Uutiset / Jaoston pääsivusto

KaDy vahvistaa taustajoukkojaan

01.04.2011

KaDy:n joukkueenjohto vahvistuu Nellu Petresculla, joka toimii seuraavalla kaudella manageri Samu Kytölän aisaparina ja tarvittaessa myös valmennuksen tukena. Nellu tuo Dynamo-perheeseen lisäarvoa laajalla kansainvälisellä kontaktiverkostollaan ja nuorten pelaajien kehitystaidoillaan.

nellu.jpg

(Kuva: Tervetuloa Dynamoon, Nellu!)

Romaniasta lähtöisin oleva Nellu on ehtinyt tehdä pitkän päivätyön jyväskyläläisen jalkapalloilun parissa. Valmennuskokemusta Steaua Bukarestin kasvatilta löytyy niin JyP-77:n, JJK:n kuin FC Blackbirdin organisaatioista. Osa-aikaisen KaDy-pestin ohella Nellu jatkaa nykyisessä toimessaan Blackbirdin puheenjohtajana ja seuran A-nuorten valmentajana sekä Sepän lukion jalkapalloakatemian valmentajana.

Kansainvälisille kentille tähyävä KaDy halusi Petrescun tiimiinsä ennen kaikkea miehen ylivertaisen kontaktiverkoston vuoksi.

- Nellun kontaktit Italiaan ja Romaniaan ovat meille kullanarvoisia. Tavoitteena on ammentaa oppia ulkomailta esimerkiksi valmentajavierailujen ja harjoitusleirien muodossa. Lähdemme siitä, että meillä on kahden vuoden sisällä toimivia ystävyys- ja yhteistyösuhteita Etelä- ja Itä-Euroopan futsalmaihin, manageri Samu Kytölä visioi.

Nellun rooli on pääasiassa kansainvälisissä suhteissa, mutta uusi manageri toimii tarvittaessa myös päävalmentaja Tero Kelhälän apuna nuorten pelaajien koulimisessa. Monet JJK:n liigapelaajista, kuten Tommi Kari ja Mikko Manninen, ovat Nellun juniorikoulun tuotteita, ja intohimoista jalkapallomiestä arvostetaankin Jyväskylässä ennen kaikkea tekemänsä kasvatustyön ansiosta. Nellun kanssa on myös sovittu, että Kelhälä laatii futsalharjoituksia Blackbirdin A- ja B-junioreille.

- Huipputason futsal on hieno uusi haaste minulle. KaDy on tehnyt tosi hyvää työtä ja luonut Jyväskylään kovan buumin. Uskon myös, että futsal ja jalkapallo voivat tukea toisiaan nuorten pelaajien kehittämisessä. Meillä Blackbirdissä on panostettu futsaliin jo vuosia, mistä todistaa B-junnujen kaksi viikkoa sitten voittama SM-hopea, Nellu muistuttaa.

Nellu tuo mukanaan punamustiin myös poikansa, FC Blackbirdin kapteeni Stefan Petrescun, 27, joka aloittaa harjoittelun Dynamon riveissä jo kesäkuussa tavoitteenaan saavuttaa paikka liigajoukkueessa. Myös Nellun nuorempi poika, Kreikan kakkosliigassa ammattilaisena pelaava Tomi Petrescu, 24, on kiinnostunut auttamaan Dynamoa kultajahdissa, mutta esteeksi voi nousta Tomin kevääseen 2012 ulottuva sopimus seuransa Panthrakikoksen kanssa.

Tomi ja Stefan ovat molemmat esiintyneet Romanian futsal-maajoukkueessa, jossa edellinen on latonut 12:ssa pelaamassaan ottelussa 17 maalia ja jälkimmäinen viidessä ottelussa peräti 18 osumaa. Aivan futsal-ummikoista ei siis ole kyse.

Myös muita pelaajasiirtoja on luvassa lähiviikkoina – pysykää kanavalla!


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Kesäkuu   »
Kategoriat