17.03.2011 ENNAKKO: KaDy:n tuhkimotarina enää yhtä lukua vailla...
SeuraJulkaistu: 13.06.2019 00.00

17.03.2011 ENNAKKO: KaDy:n tuhkimotarina enää yhtä lukua vailla...

17.03.2011

HUOM! Sunnuntaina 20.3. kello 20.00 alkavan finaaliottelun KaDy -Ilves FS liput 7/4 euroa. Kausikorttilaiset tuttuun tapaan ilmaiseksi sisään. KaDy toivoo, että yleisö saapuisi paikalla hyvissä ajoin, jotta ruuhkilta lipunmyynnissä vältyttäisiin. Kiitos!

kadyilves.jpg


Yhden (hyvin) nukutun yön jälkeen aurinko nousi jälleen Jyväskylän yläpuolelle. Kampuksen Dynamo ei kuitenkaan ollut enää entisensä. Joukkue varmisti edellisenä iltana seurahistoriansa ensimmäisen Futsal-Liigan finaalipaikan kaatamalla GFT:n Espoossa!



Runkosarjan viidenneltä sijalta pudotuspeleihin ponnistanut KaDy on matkalla tiputtanut Sievi Futsalin puolivälierissä suoraan kahdella voitolla ja GFT:n välierissä pitkän kaavan mukaan vasta voitettuaan kolmannen ja ratkaisevan osaottelun. Mestaruuden edessä seisoo enää yksi kissaeläin - Ilves FS, hallitseva liiga- ja cup-mestari. Dynamon tuhkimotarina tarvitsee enää yhden luvun, ja KaDy-valmentaja Tero Kelhälä on luottavainen, että se myös saadaan.



-Pelaajista näkee, että nälkää on vielä jäljellä. Pääsemme finaalisarjaan ilman paineita. Ilves on hallitsevana mestarina ennakkosuosikki. Mutta olen luottavainen, että Ilves on kaadettavissa siinä missä GFT:kin. Sarjassa voitimme Ilveksen kotona ja hävisimme vieraissa. Lisäksi cupissa taivuimme yhdellä maalilla vieraissa. Runkosarja ja pudotuspelit ovat kuitenkin kaksi eri maailmaa, Kelhälä toteaa.



Henkimaailman asiat ratkaisevat



Kelhälä toteaa, että mitään suuria taktisia muutoksia ei enää tehdä. Kaikki tarvittava harjoittelu on jo tehty. Ilveksen vahvuudet ovat tiedossa.



-Ilves ja GFT ovat tasavahvoja joukkeita. Ilvestä vastaan pitää kuitenkin pelata hiukan eri tavalla, mikä otetaan huomioon. Taktiikka on valmiina, mutta pidetään se vielä salassa. Voiton korjaa se joukkue, joka sitä haluaa enemmän.



kelhala_tero_img_4970.jpgMestaruus ratkaistaan paras viidestä -systeemillä, eli pytyn korjaamiseen tarvitaan kolme voittoa. Ilveksellä on sarjassa kotietu paremman runkosarjasijoituksensa turvin. Kelhälä ei usko kotiedun olevan ratkaiseva.



- Meillä pelataan liukkaammalla parketilla ja Tampereella muovimatolla. Alustoissa on eroja, mutta en usko niiden olevan ratkaisevassa roolissa. En henkilökohtaisesti ole tyytyväinen tapaan ratkaista mestaruus. Paras viidestä -systeemi tuntuu turhalta keinohengitykseltä. Kyllä paras kolmesta -systeemi jo paljastaisi parhaan joukkueen, Kelhälä lähettää terveisiä liitolle.



Lauantaina ryöstöretkelle



Lauantain peli käynnistyy kello 15.00. KaDy:n tavoite on ryöstää vierasvoitto heti ensimmäisessä pelissä. Kautta aikain ensimmäinen Futsal-Liigan finaali Jyväskylässä käynnistyy sunnuntaina kello 20.00. Kelhälä toivoo paikalla mahdollisimman paljon yleisöä.



- Valmentajalla voitto on tärkein, tulee se sitten vaikka tyhjien katsomoiden edessä. Mutta totta kai toivon, että Monnarille saapuisi ennätysyleisö. Kunnon meteli ja kannustus on meille yksi ylimääräinen kenttäpelaaja. Miesten pääsarjatason palloilulajin finaali on Jyväskylässä kuitenkin harvinaista herkkua.



Ensimmäinen peli on Kelhälän mukaan suuntaa-antava. Pelien määrää valmentaja ei halua etukäteen arvuutella, vain mestaruudella on merkitystä. Finaalidebyytti ei nuorta valmentajaa jännitä.



-En yleensä jännitä ennen pelejä. Saa nähdä mikä fiilis on, kun tuomari puhaltaa pelin käyntiin lauantaina. Pitää kuitenkin muistaa, että elämässä on muutakin kuin urheilua. Luottavaisin mielin lähdetään, je eiköhän hoideta Poika kotiin.

Uudet pelikengät paransivat osumatarkkuutta



Jokainen KaDy-pelaaja on nostanut tasoaan pudotuspeleissä. Yksi suurimmista onnistujista on Tomi "Ruoska" Lahtinen, jonka vasen jalka on tehnyt Dynamolle jo muutaman elintärkeän osuman.
kady_loiske.jpg
- Playoffit sytyttää. Otin uudet kengät käyttöön, niin tatsi löytyi heti. Kyllä me poikien kanssa päätettiin, että mestaruus tuodaan Jyväskylään, Lahtinen toteaa.



Finaalisarja on Tampereelta kotoisin olevalle Lahtiselle erikoinen elämys. Kannustusta on luvassa sekä koti- että vieraspeleissä. Vielä ei ole tietoa, kenen puolesta yleisö hurraa Tampereella.



- Sen näkee sitten. Kavereita on tulossa katsomaan molemmille paikkakunnille. Tampereelle on tulossa lakanaa ja Jyväskylään rumpuryhmää, kunnon karnevaalimeininki. Ennustan, että mestaruus ratkeaa meille neljännessä pelissä. Pelimies varmistaa totta kai, että pytty nostetaan ilmaan kotiyleisön edessä, Lahtinen vinkkaa.




Futsal-liigan finaalisarja alkaa lauantaina 19.3 kello 15.00 Tampereen Spiral-hallissa.



Toinen finaaliottelu Jyväskylässä 20.3 kello 20.00 alkaen. Liput 7/4 euroa.



Kampuksen Dynamon nettitoimitus toivottaa kaikki tervetulleiksi kannustamaan joukkue voittoon!



Forza Dynamo, forza!!!



Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.