27.01.2011 Ennakko: KaDy II päättää kautensa lauantaina
SeuraJulkaistu: 13.06.2019 00.00

27.01.2011 Ennakko: KaDy II päättää kautensa lauantaina

27.01.2011

KaDy II – FS Feeniks
Vaajakosken liikuntahalli
la 29.1.2011 klo 12:30

Keski-Suomen futsalin II divisioonan toiseksi viimeinen kierros pelataan lauantaina ja sitä myötä KaDy II:n kilpakausi 2010–11 lähestyy loppuaan, sillä helmikuun päätöskierrokselle Dynamo saa lepovuoron. Reservijoukkueen kausi on ollut kaksijakoinen, sillä Cup-taival sujui varsin hienoissa merkeissä, mutta kotoinen tynkä-Kakkonen onkin sitten mennyt aivan penkin alle. Yhtenä syynä tähän on toki aiempaa vahvempi vastus: kauden komeetta FC Liikunta sekä Ykkösessä nahkaansa kovettanut US Skädäm tulevat jakamaan ylimmän piirinsarjan sijat 1–2 keskenään. KaDy II:n on nyt tyytyminen historiansa heikoimpaan rekordiin, arkkivihollisen LPK:n vaisuuden avittamana kuitenkin todennäköisesti sentään kolmossijaan.

Viimeisen koitoksen arvo onkin lähinnä kosmeettinen kasvojenpesu kuraisen (ja toivottoman voitottoman) kevätkierroksen päätteeksi. Maalieronkin kurominen neutraaliksi -11 maalin takaa saattaa olla liian kova pala, joskaan yrittänyttä ei laiteta, tuumivat varmasti myös kokoonpanoon useiden pikkuvaivojen jälkeen palaava maaliseppo Jekku Keskinen sekä kapteenin arvoon noussut kokenut ?-J Haapamäki. Ja ainahan ”omiin tilastoihin” voi lukea myös Cupin maalieron, joka oli kolmesta ottelusta ihan ok 17–12 (10–3, 3–2, 4–7). Tällöin sarjajumbo Feeniksin tulisi lauantaina kaatua ”vain” kuudella maalilla, mikä lienee mahdollisuuksien rajoissa.

Näistä tilastofantasioista kuitenkin takaisin realiteetteihin. KaDy:n liigajoukkue matkaa lauantaina Kokkolaan täydellä kupongilla ja lasaretissa majailee sitkeästi 6-7 urosta (uusimpana harmillisesti Mare Vanninen), joten KaDy II lähtee ”kuranpesutalkoisiin” kapealla kokoonpanolla. Onneksi pelaamme täällä Keski-Suomessa II divisioonaa typistetyllä 2 x 15 minuutin peliajalla, mikä auttaa taas kerran meitä jaksamaan.

LPK/Pelimiesten tuhkasta noussut FS Feeniks nököttää odotetusti sarjajumbona: kuudesta ottelusta sillä on kasassa neljä murskaavaa ja kaksi siedettävää tappiota. Maaleja joukkue on kyllä ehättänyt lyhyen parkettiajan puitteissa mättää ihan mukavat 18 kappaletta, mutta oma pää on soinut hälyttävästi lähes 10 maalin ottelukeskiarvolla. Joukkueiden välinen syyskierroksen kohtaaminen päättyi juniori- ja Ystävä-pitoisen KaDy II:n voittoon lähes käsipallolukemin 5–10.

KaDy-perspektiivistä Feeniksin mielenkiintoisimpia urhoja ovat KaDy-paidassa Kakkosen mestaruuksia kahdesti juhlinut Ystävä ”Erzi” Erolasekä KaDy-opiskelijoiden luottopelaajat, kaksinkertaiset SM-mitalistit, toverit ”Xatar” Haataja ja ”Temppeli” Holopainen. Feeniksin kokovalkoisessa kirmailee niin ikään useita Kampuksen Dynamon jalkapallisteja, mutta se on jo toinen tarina. Niin kuin on sekin, että KaDy-luotsi Smaug Kytölä on havaittu vakoilemassa Feeniksin valmistavia tiistaitreenejä – kenties lähempää kuin koskaan ennen.

Pienenä porkkanana KaDy II:n pelaajilla on tietysti yhä mahdollisuus nousta liigajoukkueen pelaavaan kokoonpanoon: esimerkiksi ”Emil” Lillesøyring käytti tämän mahdollisuuden röyhkeästi hyväkseen edellisenä otteluviikonloppuna nöyryyttäen futsalin Suomen mestaria Ilvestä toisella puoliajalla voitokkaassa liigaottelussa. Jopa isompana porkkanana KaDy II:n virallisen piste- ja maalipörssin kärkisijat ovat vielä monen ulottuvilla. Ennen viimeistä ottelua tehoahmatteina neljän pisteen sisällä porskuttaa peräti kuusi pelaajaa: Kytölä (4+7), Haapamäki (8+2), Wisdom Eräjärvi (7+2), Lillesøyring (6+3), Saque Akhawan (3+5) sekä Keskinen (6+1). Meneekö yksinyrittämiseksi? Kuka syöttelee kenelle? Kuka laukoo rankkarit? Kuka saa peliaikaa?

Tämä on jännittävämpää kuin ”kendon” SM-liiga!

KaDy II – FS Feeniks lauantaina 29.1. klo 12.30. Ottelupaikkana on poikkeuksellisesti Vaajakosken liikuntahalli. Esiotteluna pelataan LPK – US Skädäm klo 10.30 alkaen. Vapaa pääsy.

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.