01.12.2010 Asiantuntijat arvioivat: KaDy-JJK
13.6.2019 13:36 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Asiantuntijat arvioivat: KaDy-JJK

01.12.2010

Kadyfutsal.net haastatteli lauantaina pelattavan hyväntekeväisyysottelun KaDy-JJK alla viittä jalkapallon tai futsalin asiantuntijaa, jotka kertoivat miten ottelussa käy ja miksi.

Futsalammattilaisten analyysit

Futsalmaajoukkueen päävalmentaja Jouni Pihlajan erittelyssä avainasemaan nousee tuomarien noudattama linja.
- Suuri merkitys on sillä, kumpaa lajia pelataan – futsalia vai sisäjalkapalloa. Tällaisissa otteluissa lajien väliset rajat voivat hämärtyä, ja JJK voi fyysisellä pelillä viedä ottelua salifutiksen suuntaan. Jos tuomarilinja on salliva, se on JJK:n etu. KaDy on kuitenkin taktisesti JJK:ta edellä, ja jos se pystyy eheään taktiseen suoritukseen, sen pitäisi hoitaa ottelu. Tiukemmanpuoleinen tuomarilinja on vastaavasti KaDy:n etu.

Pihlajan mukaan luvassa on varmasti tasainen ottelu, mutta päävalmentajan vaaka kallistuu niukasti KaDy:n puolelle.
- Jos lopputulosta on pakko veikata, niin sanoisin että KaDy voittaa 5-4.

qjone2.jpg


(Kuva: Jouni Pihlaja (vas.) ja Tero Kelhälä spekuloivat Monnarilla 9.10. pelatun KaDy-Mad Max -ottelun jälkeen)

Suomen futsalmaajoukkuehistorian tehokkain maalintekijä Panu Autio, joka pelaa ammatikseen Espanjan toisella sarjatasolla El Pozo Ciudad de Murciassa, ennakoi upeaa tapahtumaa.

- On loistava asia, että futsal- ja futispiirit paiskaavat kättä näin hienoissa merkeissä. Toivottavasti halli täyttyy ja ottelusta saadaan hyvä tuotto, joka menee eittämättä hyvään tarkoitukseen. Yhteistyötä lajien välillä pitäisi muutenkin tiivistää, sillä molemmilla on todella paljon annettaavaa toisilleen. On myös mainio juttu, jos tämän tapahtuman myötä katsomoon eksyy muutama jalkapallofani, jolle futsal on uusi tuttavuus.

Suomifutsalin ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa ammattilaispelaaja uskoo runsasmaaliseen otteluun, jonka KaDy vie lopulta selvästi.
- KaDy voittaa 3-6 maalilla. Hyväntekeväisyysotteluiden luonne on yleensä vähän rennompi, joten uskon, että edessä on iloinen ja maalirikas ottelu. Tapahtuman luonteesta johtuen KaDy:n ei tarvitse laittaa ihan isointa vaihdetta silmään, ja näin viime aikoina lomailleet JJK:laiset välttynevät pahemmalta nöyryytykseltä.


Keski-Suomen osasto: Pulkkinen, Petrescu ja Matinlassi

Kolme pelaajaa on pelannut virallisia miesten otteluita sekä KaDy:n että JJK:n paidassa. He ovat Teemu Pulkkinen, Tuomo Holmberg ja Miikka Järvenpää, joista jälkimmäinen luutii tälläkin hetkellä Futsal-Liigassa KaDy:n riveissä. Holmberg tosin pelasi KaDy:n riveissä vain yhden Ykkösen karsintapelin 2007. KaDy:ssa kaksi talvea (2007–2009) polkanneesta Tamás Gruborovicsista tulee neljäs kriteerit täyttävä pelaaja, kunhan hän debytoi JJK:n paidassa.

Nykyään Savonlinnassa vaikuttava Pulkkinen edusti KaDy:a kaudet 2007–2008 ja 2009–2010, ja miehen nimissä on mm. KaDy:n yhden ottelun maaliennätys Palloliiton sarjoissa (viisi maalia). JJK:ta ”Teme” ehti edustaa molemmilla Ykkösen kausilla 2007–2008. Koska ”Temen” vasen jalka on vaikuttanut lähiaikoina molemmissa leireissä, on vauhdikkaan herrasmiehen arviolla lauantain tapahtumien kulusta erityistä painoarvoa.
temepelaajakortti.jpg

- Veikkaan, että nähdään paljon maaleja, koska kyseessä on hyväntekeväisyysmatsi ja futsalissa yleensäkin nähdään paljon enemmän maaleja kuin jalkapallossa. Molemmilla joukkueilla on valtavasti taitoa käsitellä palloa, oli se sitten minkä kokoinen tahansa, joten näyttävää ja vauhdikasta ottelutapahtumaa odotan.

(Kuva: Teemu Pulkkinen KaDy:n punamustissa on komea näky)


”Teme” uskoo ottelun ratkaisun piilevän taktisella puolella.
- Futsal on erittäin taktinen peli, jossa yhdenkin miehen taktisesta kömpelyydestä taitava vastustaja rokottaa silmänräpäyksessä. Siksipä veikkaankin KaDy:n vievän matsin maalein 7-5. Toivottavasti molempien joukkueiden riveissä nähdään oikeasti parhaat pelaajat kentällä, ”Teme” heittää haasteen hyväntekijöille.

Myös pitkään Jyväskylän jalkapallopiireissä valmentajana vaikuttanut FC Blackbirdin puheenjohtaja Nelu Petrescu näkee lajierikoistumisen ratkaisevana tekijänä.
- KaDy voittaa ottelun, sillä se on yksinkertaisesti JJK:ta taitavampi futsalissa, Petrescu toteaa ykskantaan. – Toivon molemmille joukkueille onnea ja loukkaantumisilta välttymistä. Toivottavasti jyväskyläläiset löytävät sankoin joukoin paikalle!

Piirinjohtaja Ari Matinlassi puolestaan odottaa erittäin tasaväkistä kamppailua.
- Veikkaan tasapeliä. Molemmissa joukkueissa on taitavia pelaajia ja hyviä maalintekijöitä sekä luotettavat maalivahdit. Hyväntekeväisyysottelu on aina hieno asia!

Perustuuko Matinlassin arvio piirinjohtajan rooliin kuuluvaan puolueettomuuteen vai puhtaasti asiantuntemukseen? Ovatko Pihlaja, Autio, Pulkkinen ja Petrescu oikeassa ennakoidessaan KaDy:n futsaleksperttien voittoa? Nähdäänkö uunituoreet JJK-vahvistukset Babatunde Wusu, Eero Korte, Mikko Manninen ja Gruborovics parketilla? Natiseeko Monnarin katsomo liitoksissaan?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saadaan vastauksia Monnarilla lauantaina 4.12. klo 16:30.

Tule mukaan tekemään hyvää!


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Marraskuu   »
Kategoriat