06.10.2010 KAUSIENNAKKO: KaDy tähtää korkealle
13.6.2019 0:14 Uutiset / Jaoston pääsivusto

KAUSIENNAKKO: KaDy tähtää korkealle

06.10.2010

Futsal-Liiga tulee – oletko valmis? Tulevana viikonloppuna Kampuksen Dynamo polkkaa uunituoreella kotiparketillaan kahteen otteeseen, kun lauantaina 9.10 vastaan asettuu Mad Max Tampereelta ja sunnuntaina 10.10 FTK Torniosta.

Mikä olisikaan tyylikkäämpi tapa korkata keskeisellä paikalla kampusalueen kupeessa sijaitseva Monnari futsalin käyttöön kuin tuplapeliviikonloppu? pelaaja-valmentaja-manageri Samu Kytölätiedustaa retorisena.


Suosikeista ei epäselvyyttä

Avausviikonloppu kihelmöi jo monen takaraivossa ainoana tulevaisuuden horisonttina, mutta pysähdytäänpä hetkeksi ajattelemaan koko kauden mittakaavassa. Mitkä ovat liigan voimasuhteet näin muutama päivä ennen joulua?

ilves_logo.jpeg(Kuva: FS Ilves on hallitseva Suomen mestari.)

Selvää on ainakin se, että ennakkosuosikeista tuskin kukaan liiemmin kiistelee. Niitä on tasan kaksi: hallitseva Suomen mestari ja vast’ikään UEFA Cupin kivenkovissa liemissä liotettu FS Ilves (Tampere) sekä ikimenestyjä Golden Futsal Team (Espoo) saavat pienimmät kertoimet vedonlyöntitoimistojen listoilla. Molemmat joukkueet ovat vahvistuneet pelaajamateriaaliltaan. Punamustasta perspektiivistä mainitsemisen arvoista on ainakin ex-kady Aki Miettisen siirtyminen espoolaisten kultaiseen kikkarinkiin.

Haastajan asemastaan huolimatta KaDy:n tavoitteena on yksiselitteisesti mitali.

Viime kaudella sijoituimme kuudenneksi, ja jäimme niukin naukin pudotuspelien ulkopuolelle. Olemme jo vuosia asettaneet kovia kilpailullisia tavoitteita sillä periaatteella, että edelliskaudesta on mentävä eteenpäin. Mitali ja Suomen Cupin mestaruus ovat nyt luontevia välitavoitteita edustusjoukkueellemme, S. Kytölä vetelee linjat.

Sarjasta voi hyvillä mielin ennakoida tiukkaa, sillä harjoituspelit ja edelliskausien esitykset kielivät siitä, ettei heittopusseja nähtäne. Tunku kärkipaikoille ei tietenkään helpota KaDy:n mitalijahtia, mutta etunaan punamustalla on aikaisin aloitettu harjoittelu.


Kausi käyntiin jo kesäkuussa

KaDy:n opiskelijajoukkue voitti SM-kullan maaliskuussa 2010 Tampereella ja lunasti näin paikan futsalin opiskelijoiden EM-kisoihinZagrebiin, jotka pidettiin heinäkuussa. Opiskelijajoukkue, joka koostui pitkälti Dynamon liigajoukkueen pelaajista, aloitti lajiharjoittelun kesäkuun 2. päivä – aikaisemmin kuin yksikään toinen futsaljoukkue Suomessa.

Kansainväliset pelit tiedettiin koviksi, joten harjoittelu oli aloitettava hyvissä ajoin. Uskon, että hyödymme aikaisesta aloituksesta myös tulevalla liigakaudella. Saimme kaiken lisäksi kolme kovaa vahvistustakin liigarinkiimme Zagrebin joukkueestamme, KaDy-opiskelijoiden ja KaDy:n päävalmentaja Tero Kelhälä kommentoi.

zagreb_joukkue.jpg(Kuva: KaDy-opiskelijat Zagrebissa.)

EM-kisapelit karaisivat yhtä jos toistakin, sillä vastassa oli ehkä vielä odotettuakin kovempia nippuja. Kotiin tuomisinaan ”kurakengillä” oli Suomen ennätys kyseisissä kinkereissä. Seitsemäs sija oli kuitenkin pieni pettymys, sillä mitalipelit olivat rangaistuslaukauskisan päässä. Puola vei puolivälierissä pidemmän korren jättäen Dynamon kairaamaan sijoituspeleihin.

EM-turnaus oli todellinen futsalin tehokuuri, sillä seitsemään päivään pelattiin kuusi ottelua. Lisänä olivat vielä valmentaja Kelhälän lihaksistoa hellivät latvialaiset aamujumpat ja niitä systemaattisesti seuranneet aamutreenit, joissa kuviot hiottiin kuntoon illan ottelua varten.


Joukkueet, pelitapa, sääntöuudistukset

Mutta palataanpa Suomeen ja käännetään katseet takaisin alkavaan liigakauteen. Joukkueita on kaikkiaan kymmenen, saman verran kuin edelliskaudella (määrä tosin kasvaa 12:een kaudelle 2011-12). Liigaparketteja kuuraavat:

FT Kemi-Tornio (Tornio)
Futsal Mad Max (Valkeakoski)
Golden Futsal Team (Espoo)
Ilves FS (Tampere)
Kampuksen Dynamo (Jyväskylä)
Porin Palloilijat (Pori)
Sievi Futsal (Ylivieska)
Tervarit (Oulu)
TP-Kaarle (Kokkola)
Turun Pallokerho (Turku)

Liigan runkosarja pelataan 9.10.2010–19.2.2011. Runkosarjasta etenee pudotuspeleihin kuusi parasta joukkuetta, joista 1. ja 2. huilaavat puolivälierissä. Edelliskaudella vain neljä parasta pääsi pudotuspeleihin. Puolivälierät pelataan paras kolmesta –systeemillä, eli kahdella voitolla edetään välieriin. Samoin välieristä matkalippu finaaleihin irtoaa kahdella voitolla. Finaalit puolestaan mitellään paras viidestä –systeemillä: kolmella voitolla poika kotiin. Finaalipelit alkavat 19.3.2011 ja päättyvät viimeistään 27.3.2011.

KaDy:n runkosarjan otteluohjelman voi tarkastaa täältä.

Tulevalle kaudelle saatiin nippu sääntöuudistuksia, joista tässä yhteydessä lienee paikallaan nostaa kaksi katsojan kannalta kiinnostavaa muutosta. Ensinnäkin loppusummerin tuuttauksen jälkeen katsotaan tilanne loppuun, jos veto on lähtenyt ennen kuin summeri on alkanut soimaan. Mutkaton sääntö ei ole, mutta käytännössä se tarkoittaa, että pallo voi löytää tiensä maaliin – tai jopa rangaistuspilkulle – vielä loppusummerin jälkeenkin.

Toisesta tärkeästä sääntöuudistuksesta kadyfutsal.net jo uutisoikin. Lyhyesti virsi kaunis: Maalivahti voi koskea palloon vain kerran omalla kenttäpuoliskollaan, ellei vastustaja ole nykinyt pelivälinettä missään välissä. Puolen kentän ylittäminen ei siis enää ”nollaa” maalivahdin kosketuksia kuten aikaisemmin.


KaDy-rosteri – laajuutta, komeutta, taitoa…

KaDy:n ringissä harjoittelevat sekä edustuksen että KaDy II:n pelaajat. Liikennettä näiden joukkueiden välillä nähtäneen tälläkin kaudella runsaasti. Punamustan pelaajaluettelo kaudelle 2010-11 näyttää tältä (Huom! Pelaajakorttitiedot päivitetty äskettäin):

Maalivahdit
1Laitinen Niila-Ville03.10.1989
30Pelkonen Riku28.01.1987
30Peltomäki Antti28.08.1991

Kenttäpelaajat
3Huhtanen Kerkko23.01.1982
4Maltsin Antti13.09.1990
5Kaihlajärvi Jussi03.01.1983
6Kytölä Jukka27.12.1988
7Tolvanen Kimmo14.12.1983
8Lahtinen Tomi08.06.1984
9Eskonniemi Sami26.10.1986
10Lindgren Kalle18.09.1981
11Kytölä Mikko20.07.1984
12Toivanen Ville03.02.1978
14Eräjärvi Visa20.03.1985
15Korhonen Juha15.06.1981
16Eskonniemi Petteri10.04.1992
17Muridiyazd Arash29.01.1987
19Järvenpää Miikka22.05.1980
21Akhawan Sadeg21.03.1992
22Vanninen Markus03.12.1984
23Kinnunen Jaakko20.04.1986
28Syrjälä Antti11.11.1981
33Juvonen Matias02.01.1983
99Haapamäki Jussi29.06.1982

Pelaaja-valmentaja
2Kytölä Samu09.03.1976

Päävalmentaja
73Kelhälä Tero02.12.1973

Presidentti
Ruuska Ville21.04.1973KaDy-keskuudesta ovat siis poistuneet jo mainittu Aki Miettinen, Savonlinnaan paremman elämän toivossa muuttanut Teemu Pulkkinen, koiran taluttamiseen hurahtanut Jaakko Hilpinen (mv.), joka pitää välivuotta sekä Kanadaan ihmisvaihtoon lähtenyt Mikko Takala – joka tosin saattaa palata KaDy-perheeseen vuodenvaihteen jälkeen. Sami Eskonniemi jättäytyy rannalle rakkauden takia ainakin tammikuuhun 2011 saakka; pörröpäänsä ajelleen "Eskiksen" korvannee viimeksi liiganousukaudella KaDy:ssa esiintynyt Eemeli Vähäsöyrinki. Lisäksi KaDy:n treeneissä on käynyt jalkapallolupaus FC Vaajakosken riveistä, vasta 17-vuotias Jere "Jekku" Keskinen.

Tulokaslistalta löytyvät myös Zagreb-värväykset Jussi Kaihlajärvi, Kimmo Tolvanen ja Riku Pelkonen (mv.). Viimeksi mainittu on sivussa kahdeksan viikkoa polvileikkauksen jäljiltä, mutta Tolvasesta ja Kaihlajärvestä on takuulla iloa KaDy:lle heti alusta alkaen.

- ”Kaihlis” on ollut ankarassa vireessä harjoituspeleissä, vaikka särkkärit aina repsottaakin miten sattuu. ”Kimble” Tolvanen puolestaan on erittäin luotettava pelaaja, joka ei sorru virheisiin kuin korkeintaan siviilielämässään, S. Kytölä laskettelee.

zagre-vahvistukset.jpg

(Kuva: Zagreb-vahvistukset Kaihlajärvi (vas.), Pelkonen ja Tolvanen ovat myös oivia pukukoppipelaajia.)

Muita tulokkaita ovat nuori taituri Sadeg Akhawan ja pitkän linjan jalkapallomies Juha Korhonen, jotka molemmat ovat treenanneet aktiivisesti KaDy:n mukana jo kesästä lähtien.

Lasaretin puolella ovat tällä hetkellä ”Belgi” Pelkosen lisäksi vain Arash Muridiyazd (alavatsa-/nivusvamma) ja Markus Vanninen (liiallinen punaisen lihan syöminen). Antti Maltsin puolestaan integroituu KaDy-rinkiin kunnolla vasta, kun on parantunut "jalkapallovammastaan", eli siitä, että pelaa kesäpalloa Joensuun Jipossa. Futiksen Ykkönen loppuu Joensuun iloisten pelipoikien osalta vasta su 16.10.


Vaari Ruuska: "Joko siellä maajoukkueessa on KaDy-ketju?"

KaDy:n tekemä työ futsalin parissa sai tunnustusta syyskuussa, kun kaikkiaan neljä punamustaa miestä kutsuttiin kauden ensimmäiselle maajoukkue-ehdokkaiden leirille Eerikkilään. Maajoukkueen mukana jo viime kaudella pyörineiden Matias Juvosen ja Jukka Kytölän lisäksi näyttöjä kävivät antamassa maalivahti Niila-Ville Laitinen ja KaDy-kippari Mikko Kytölä.

KaDynastia on jo alkanut – ainoa asia, mitä sinun pitää tehdä, on tulla todistamaan se. Tervetuloa Monnarille!

kadyhirvi.bmp


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Toukokuu   »
Kategoriat