26.09.2010 Erään epookin loppu: klassikkokolmikko poistuu aktiivikokoonpanosta
13.6.2019 0:04 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Erään epookin loppu: klassikkokolmikko poistuu aktiivikokoonpanosta

26.09.2010

Kun KaDy saavutti liigastatuksen, harjoituskerrat ja vaadittava sitoutumisen aste lisääntyivät; toisella liigakaudella ruuvia on kiristetty entisestään. Valitettavasti koventuneet panokset tarkoittavat sitä, ettei kaikilla Dynamoa uskollisesti palvelleilla riitä enää aikaa futsaliin. Toiset laskeutuvat pehmeästi edustuksesta reserveihin, toiset jättävät seuran tai jopa futsalin kokonaan.

Alkavaksi kaudeksi kokoonpanosta poistuvat edellä mainituista syistä Ville Ruuska, Jukka Aumanen ja Heikki Seppälä, jotka ovat olleet mukana Dynamon nousussa piirisarjatason puuhastelusta valtakunnalliseksi mahtiseuraksi. Viime kaudella nämä kunnianarvoisat KaDy-veteraanit edustivat kakkosjoukkuetta, mutta nyt he siirtyvät muissa tehtävissä seurassa jatkavaa Ruuskaa lukuun ottamatta KaDy:n ystävien lukuisaan joukkoon.

Ville ”Vaari” Ruuska kuuluu Kampuksen Dynamon futsaljaoston perustajajäseniin. Arvovaltainen KaDy-ikoni on luutinut punamustien pohjapelaajana muinaisesta esihämärästä asti. Alkuvaiheissa myös valmentajan pesti hoitui siinä sivussa (2002–2005), ja kapteenina ”Vaari” on toiminut niin edustus- kuin kakkosjoukkueessa. ”Vaarin” isälliset otteet ja täydellisesti ajoitetut katkot ovat aina saaneet joukkuekaverit tuntemaan selustansa turvatuksi, ja voitontahtoisen konkarin pokaalinhimo on määrittänyt ratkaisevasti KaDy-identiteettiä ja -diskurssia. Vastaus kysymykseen, mistä Kampuksen Dynamossa oikein on kyse, kytkeytyy pitkälti ”Vaarin” persoonaan ja tekoihin.

Vaikka ”Vaari” ei enää edusta Dynamoa parketilla, hän jatkaa kullanarvoista työtään joukkueen taustavoimissa presidentin tittelillä.
- Aikansa kutakin, tiivistää ”Vaari” taustalle vetäytymistä koskevat tuntonsa.

aumisliikunta.jpgToinen alusta asti mukana ollut KaDy-veteraani on Jukka Aumanen, joka niitti mainetta vanhan salmiakkimuodostelman juoksuvoimaisena laiturina. Keski-Suomen piirisarjatasolla ”Aumis” on vuosien saatossa ehtinyt nakuttaa hulppeat totaalitehot, ja löytyypä kemistin ansioluettelosta KaDy:n pistepörssin voitto seuran ensimmäiseltä futsalkaudelta. Vaikka ”Aumiksen” laukaus ei hullumpi olekaan, erikoistui mies viimeisinä kausinaan lähinnä haalimaan maalisyöttöjä (”Aumis” lienee KaDy-historian taitavin syöttöpisteiden puhuja!).

(Kuva: Jukka Aumanen tunnetaan myös teleskooppijaloistaan, joilla on ihmeellinen kyky ulottua kaikkialle fysiikan lakeja venyttäen)Heikki Seppälä puolestaan on hieman tuoreempi KaDy-tapaus (2005 alkaen), mutta hän on kiistatta ansainnut paikkansa Dynamon klassikoiden kaanonissa. Pelaamisen ohella ”Xeccy” on toimittanut KaDy:ssa apuvalmentajan ja rahastonhoitajan virkaa; miehen ansioksi voidaan lukea myös vastuuvalmentajuus mutkan kautta nousuun johtaneissa Futsal-Ykkösen karsinnoissa. ”Xeccy” oli vahvasti mukana vielä nostamassa Dynamoa Futsal-Liigaan, mutta jättäytyi viime kaudeksi omasta tahdostaan kakkosjoukkueeseen. ”Xeccy” on muuten Jussi Haapamäen ohella ainoa pelaaja, joka on ollut mukana ratkaisevissa karsintaotteluissa nostamassa Dynamoa sekä Kakkosesta Ykköseen että Ykkösestä Liigaan.

xeccyilmassa.jpg

Kentällä ”Xeccyn” tunnistaa ketterästä liikkeestä, hulmuavasta tukasta, maalikehikkolaukauksista ja säädyttömästä noin kaksi pistettä per ottelu –tahdista. Meriittejä löytyy toki myös parketin ulkopuolelta, jossa tämä piiskatukkainen futsal-ikoni on muun muassa laskenut äärettömään (kahdesti), kirjoittanut joka kausi yhden tuplarapon (nk. Xeccyn tuplarapo) ja kertonut piparivitsejä, joita on jo nyt ikävä.

(Kuva: Heikki Seppälä, piiskatukkainen futsal-ikoni tekemässä lähtöä)

KaDy kiittää kolmikkoa heidän keskisuomalaisen futsalin ja Kampuksen Dynamon eteen tekemästään arvokkaasta työstä.


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Joulukuu   »
Kategoriat