22.08.2010 Valmennuskolmikko Kelhälä-Kytölä-Huhtanen jatkaa
12.6.2019 23:45 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Valmennuskolmikko Kelhälä-Kytölä-Huhtanen jatkaa

22.08.2010

Laitisesta uusi joukkueenjohtaja

Kesän aikana käydyissä neuvonpidoissa Kampuksen Dynamon valmennusjohto on järjestäytynyt ja päättänyt jatkaa edelliskaudella lanseeratulla kolmen valmentajan ketjulla.

Päävalmentajana jatkaa kaksi vuotta hyvää työtä Dynamo-peräsimessä tehnyt Tero Kelhälä, 36, joka siirtyi KaDy:n tarjoamien haasteiden pariin kesällä 2008 paikallisvastustaja LPK:sta. Niin ikään kolmatta vuottaan KaDy:ssa aloittava Kerkko Huhtanen, 28, jatkaa pelaaja-valmentajana ottaen edellisvuotta suuremman roolin harjoitusohjelman laatimisessa ja toteuttamisessa. Pitkäaikainen KaDy-kasvo Samu Kytölä, 34, jatkaa apulaisvalmentajana sekä joukkueen managerina. KaDy:n hyväksi kokemassa kolmen valmentajan järjestelmässä erilaiset valmentaja- ja ihmistyypit täydentävät toisiaan sekä toimivat turvaverkkona toistensa poissaolojen varalle, yksikään valmentaja kun ei (toistaiseksi) tee työtään päätoimisesti vaan puuhastelee muillakin elämän osa-alueilla viikoittain, joskus jopa päivittäin.

kolmipinen_peto.jpg


(Kuva: Kolmipäinen peto Kelhälä-Huhtanen-Kytölä pitää jatkossakin KaDy-valmennuksen tasoa korkealla)

Kurinalaisen puolustuspelin ja monipuolisen pelikirjan ystävä Kelhälä on päävastuussa liigajoukkueen taktisesta tieto-taidosta, treeniohjelman laadinnasta, treenien vetämisestä sekä liigaotteluiden peluutuksesta. Uutena osa-alueena Kelhälä on kesällä 2010 ottanut vastuulleen maalivahtivalmennuksen. ”Quel’his” on erittäin omistautunut tehtävälleen: häntä ajaa palo kehittyä ja kouluttautua futsalvalmentajana, ja hänen läsnäoloprosenttinsa edellisen kahden vuoden tilastoista asettaa ahkerimmatkin pelaajat häpeän varjoon. Liigajoukkueen lisäksi ”Q” luotsaa myös tarvittaessa KaDy:n II joukkuetta sekä opiskelijajoukkuetta – pyydettäessä hän on valmis uhraamaan kesäpäiviään vaikka Zagrebin-matkaan. Ennen KaDy-pestiään Kelhälä vihkiytyi futsalin saloihin Ykkösessä, ensin pari vuotta pelaajana, sitten pari vuotta pelaaja-valmentajana LPK:ssa.

”Quel’hiksen” tukena jatkaa manageri-valmentaja Samu ”Smaug” Kytölä, 34, joka toimi päävalmentajana vuosina 2004–08. Vielä jälkimmäisellä Futsal-Ykkösen kaudella 2008–09 Kelhälä ja Kytölä jakoivat valmennusvastuun kahtia (”kaksipäinen peto” Smalhis), mutta liigasyksystä 2009 alkaen Kytölä on toiminut eräänlaisena ”metavalmentajana” ja neuvonantajana, jonka vastuulla on päivittäisen tekemisen lisäksi liigajoukkueen sekä koko seuratoiminnan pitkän linjan visiointi ja kehittäminen. Yhdessä Kelhälän kanssa kurinalaisen puolustuspelin ja monipuolisen pelikirjan ystävä Kytölä nostaa joukkueensa tavoitteita ja vaatimustasoa harppauksin vuosi vuodelta. Manageri-Kytölä on päävastuussa Dynamon pelaajaliikenteestä, laatii pelaajasopimukset sekä käy henkilökohtaisia neuvotteluja pelaajien kanssa. Hän vetää edelleen treenejäkin ja toimii Kelhälän rinnalla ottelupäivinä. ”Quel’hiksen” tavoin ”Smaug” luotsaa myös II joukkuetta sekä opiskelijajoukkuetta.

Liiganousun jälkeen KaDy-valmennukseen tarvittavat resurssit kasvoivat treenimäärän lisäämisen ja treenikauden pitenemisen johdosta, joten Kerkko ”Georg” Huhtasen, 28, astuminen luottopelaajan roolista myös apuvalmentajaksi on ollut tervetullut liike. Jyväskyläläisen futsalin tienraivaajassa FS CamU:ssa ensimmäiset futsaloppinsa saanut Huhtanen on opiskellut futsalvalmennusta ja tuonut pikkuhiljaa arvokkaita lisäehdotuksia, elementtejä ja taktisia nyansseja KaDy-valmennukseen. Oletusarvoisesti pelaaja-valmentaja ”Grigori” keskittyy ottelupäivien ympärillä omaan väkevään suoritukseensa kentällä, joten hänen säännöllisenä vastuualueenaan on otteluvideoiden purku, mutta hän osallistuu tarvittaessa myös treenien vetämiseen. Edelleen nuoret Kytölä ja Kelhälä ovat hekin teknisesti ottaen pelaaja-valmentajia, vaikka heitä hieman harvemmin nähdään liigaotteluissa parkettia kuuraamassa.

Valmennustroikan taustalla häärii tärkeä joukko KaDy-aktiiveja, joista yksi näkyvimmistä on luonnollisesti joukkueenjohtaja. Dynamon edustusjoukkueen uusi jojo on keväästä 2010 ollut maalivahti Niila-Ville ”Nielsen” Laitinen, joka näin jatkaa Markus ”Mare” Vannisenmonivuotista työsarkaa käytännön järjestelyiden ja yhteydenpidon parissa. Laitisen tavoittaa uudesta hienosta osoitteesta niila-ville.laitinen(at)kadyfutsal.net.   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat