15.07.2010  KaDy-opiskelijat lähtökuopissa EM-kisoihin
SeuraJulkaistu: 12.06.2019 00.00

15.07.2010 KaDy-opiskelijat lähtökuopissa EM-kisoihin

15.07.2010


KaDy-opiskelijat suuntaavat sunnuntaina Euroopan kentille. Kroatian Zagreb isännöi opiskelijoiden Euroopanmestaruuskisoja sunnuntaista alkaen. Joukkueen tavoitteena on saavuttaa Suomen paras sijoitus kautta aikojen. Helpolla tavoite ei toteudu.
- Tavoite on olla vähintään sijalla 7. Se olisi Suomen paras sijoitus. Helppoa se ei tule olemaan, koska kovia joukkeita on useita. Etukäteen kovimmat joukkueet, tai maat, ovat Espanja, Ukraina, Kroatia, Portugali ja Serbia, kertoo joukkueen valmentaja Tero Kelhälä.

Joukkueen valmistautuminen ei ole ollut paras mahdollinen. Monet pelaajat viettävät kesän Jyväskylän ulkopuolella, eikä joukkue ole ollut vielä kertaakaan yhdessä. Lisäksi muutamalla pelaajalla on pieniä vaivoja. Kelhälä tiedostaa vaikeat lähtökohdat, mutta uskoo silti joukkueensa mahdollisuuksiin.
- Tavoitteena on kehittää pelaajia yksilöinä ja imeä myös valmennuksellisia oppeja. Samalla valmistaudumme kotoiseen Futsal-Liigaan ja luomme kontakteja. Taso on kova, mutta kovista peleistä kehittyy kovia pelaajia, Kelhälä kertoo.

Turnaus pelataan neljässä neljän joukkueen lohkossa, joista kaksi parasta pääsee jatkoon. Myös lohkoissaan kolmanneksi ja neljänneksi sijouttuneet joukkueet jatkavat pelejään. Lohkoarvonta suoritetaan sunnuntaina.
- Toivottavasti olemme toisessa arvontakorissa. Edellisen vuoden perusteella Suomen joukkue sinne kuuluisi, mutta en ole varma painotetaanko arvontakoreissa pitemmän aikavälin menestystä vai ei. Joka tapauksessa arvonta suoritetaan sunnuntaina, ja tavoitteena on sijoittua lohkossa kahden parhaan joukkoon, Kelhälä sanoo.

KaDy-opiskelijat pelaavat seuran historian ensimmäisen EM-kisaottelun maanantaina. Joukkue palaa takaisin Suomeen seuraavan viikon maanantaina. KaDy:n delegaation mukana Zagrebiin matkaa neljän hengen uskollinen kannatusryhmä sekä kansainvälisillä kentillä mainetta ennenkin niittänyt tuomari Timo Onatsu. Jokaisen maan delegaation tulee tuoda mukanaan tuomari kisoihin.

Samaan aikaan opiskelijoiden futsalin EM-kisojen kanssa mitellään myös opiskelijoiden jalkapallon EM-kisat, joihin matkaa niin ikään jyväskyläläisedustus. Jyväskylän yliopiston liikunta- ja terveystieteiden tiedekunnan opiskelijoista koostuva FC Liikunta lähtee EM-kisoihin jo neljäntenä vuotena peräkkäin. Tällä kertaa heidän osoitteensa on Varsova. KaDy-opiskelijat toivottaa onnea ja menestystä FC Liikunnalle vihreän veran puolella!

Forza, Dynamo!!!

KaDy-opiskelijoiden rosteri:

Tero Kelhälä (head coach)

1# Riku Pelkonen
2# Samu Kytölä
3# Kerkko Huhtanen
6# Jukka Kytölä
8# Teemu Pulkkinen
9# Sami Eskonniemi
11# Mikko Kytölä
13# Mikko Takala
17# Arash Muridiyazd
23# Jaakko Kinnunen
7# Kimmo Tolvanen
4# Jussi Kaihlajärvi

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.