21.02.2010 KaDy-luotsi Kelhälä: "Kausi päättyi kaksijakoisiin tunnelmiin"
12.6.2019 13:53 Uutiset / Jaoston pääsivusto

KaDy-luotsi Kelhälä: "Kausi päättyi kaksijakoisiin tunnelmiin"

21.02.2010

Kampuksen Dynamon ensimmäinen kausi Futsal-Liigassa toi joukkueelle kuudennen sijan. Cupissa taistelu päättyi kotitappioon Tervareille 18.11 neljännen kierroksen ottelussa. Ennen kauden alkua asetetut tavoitteet ylitettiin, mutta vähän jäi silti hampaan koloon. Tarjolla oli kuitenkin paikka jopa neljän joukkoon.
- Hiukan kaksijakoiset tunnelmat on nyt kun kausi on ohi. Ennen kauden alkua kuudes sija olisi ollut kelvollinen sijoitus. Loppukaudesta meillä oli kuitenkin mahdollisuudet neljän joukkoon, joten siinä mielessä hiukan harmittaa, KaDy:n päävalmentaja Tero Kelhälä (kuvassa vasemmalla) valottaa.kaksipinen_peto.jpg

- Yksittäisistä peleistä hyviä suorituksia olivat Ilves-voitto vieraissa ja GFT-tasuri kotona. Myös kotimatsi Ilvestä vastaan oli pelillisesti hyvä suoritus, vaikka hyvää tulosta emme siitä saaneetkaan. Huonoja matseja kauden aikana olivat sitten tappio Ruutupaidoilla Vaasassa ja kotitappio PoPa:lle. Suomen Cupissa taival katkesi liian aikaisin, ja molemmat pelit olivat meiltä pelillisestikin huonoja. Tervareille hävitty kotipeli oli meille kuitenkin erittäin hyvä oppitunti, ensimmäistä kauttaan liigassa valmentanut Kelhälä purkaa joukkueensa kautta.

Ennakkosuosikit pitivät

Ennakkosuosikit olivat runkosarjassa lopulta juuri niin kovia kuin ennen kautta arveltiinkin. KaDy onnistui kuitenkin kauden aikana horjuttamaan myös kärkipään joukkueita, mistä hyvänä osoituksena runkosarjan voittaneen GFT:n pakottaminen Huhtaharjulla tasapeliin. Vierailu Espoossa taas päättyi tiukkaan yhden maaliin tappioon. Kuten liigan lopputaulukko osoittaa, jakautui liiga kahteen kastiin, ja tasoerot olivat lopulta huomattavia.

- Liiga eroaa divarista kovemman tempon kautta. Vauhtia on paljon enemmän ja viimeistelytarkkuus on parempaa. Myös pelaajien fysiikka on korkeammalla tasolla, ja tuntuu että tuomarit myös sallivat kovemman pelin, päävalmentaja analysoi sarjatasojen eroja.

- Mitään suuria yllätyksiä ei liigassa kuitenkaan eteen tullut. Ehkä se, että taktisesti hyvin pelaavia joukkueita eivät kaikki liigassa olleet, oli pieni yllätys. Pidin muutamia joukkueita etukäteen parempina kuin ne todellisuudessa olivatkaan. Tasoerot olivat siis yllättävänkin suuria, Quelle'his kommentoi sarjan tasoa.

Ensi kausi vielä avoin

Kausi on ohi, ja vaikkei ensi kaudesta vielä paljon tietoa ole, on selvää, että tämän kauden joukkueella KaDy:n olisi varmasti mahdollista hakea ensi kaudella vielä parempaa menestystä. Monille pelaajista kausi oli ensimmäinen ylimmällä sarjatasolla, joten arvokasta kokemusta tarttui haaviin. Millainen kokoonpano ensi syksyllä Dynamon riveissä pelaa, ja kuka penkin päässä käskyjä jakaa, on vielä avoinna.

- Itselläni ei ole ensi kaudesta vielä tietoa. Kauden päättymisestä on kulunut vasta viikon verran, joten on liian aikaista sanoa. Joukkueen runko on kuitenkin laadukas ja mahdollisuuksia parempiin sijoituksiin olisi varmasti olemassa. Saa nähdä mitä tulevaisuudessa tapahtuu, Kelhälä toteaa arvoituksellisesti.

Olosuhteista, tai niiden puutteesta, käytiin kauden aikana paljon keskustelua. Huhtaharju, KaDy:n myyttinen syntykoto, alkoi joissakin otteluissa käydä yleisölle hiukan ahtaaksi. Päävalmentajalla ei olosuhteista ole paljon kommentoitavaa.

- Valmentajan kannalta on tärkeää vain se, että joukkue pelaa Palloliiton hyväksymällä kentällä, jota "Huhtis" on. Seuraorganisaation kannalta katsottuna meidän pitäisi siirtyä pelaamaan keskustaan, jossa katsojia olisi enemmän. Mutta kuten sanottua, Huhtaharju on Palloliiton hyväksymä kenttä, Quelle'his tyytyy toteamaan diplomaattisesti.

Kakkosjoukkue alisuoritti

Dynamon toinen valmentaja ja kakkosjoukkueen luotsaamiseen paljon satsannut Samu Kytölä (kaksipäisen pedon oikea puoli) näkee KaDy II:n kauden pettymyksenä. Piirin sarjajärjestelmää ja sääntötulkintoja on jo kommentoitu tarpeeksi, joten Kytölä suostuu analysoimaan ainoastaan joukkueen otteluita.

- Kausi oli kakkosjoukkueelle selkeä pettymys. Viisi peliä, joista kolme voittoa ja kaksi tappiota, oli meiltä pohjanoteeraus. Finaalitappio LPK:lle oli meiltä tragikoominen esitys, ”Smaug” kommentoi joukkueen suoritusta itselleen tyypillisellä kriittisellä tyylillä.

- Mutta onneksi kausi jatkuu ja paljon on vielä voitettavaa, Kytölä valottaa KaDy-perheen kevätsuunnitelmia.

Loppukevään haasteita

Liigassa pelit loppuivat runkosarjaan, mutta KaDy:lla riittää keväällekin tavoitteita. Harjoituksia on tarkoitus jatkaa niiden pelaajien osalta, jotka harjoituksiin pääsevät. Vanha vihollinen Skädäm kaatui eilen kuraisen esityksen jälkeen Keski-Suomen piiri-cupin finaalissa.

- Skädäm on vastustajana erittäin sytyttävä, ja pokaali kyllä antoi ihan ok lohdutuksen KaDy II:n pelaajille, ”Smaug” kommentoi.

- Nyt tähtäämme opiskelijoiden SM-kisoihin, joista tavoitteena on vain ja ainoastaan mestaruus. Liigan loputtua intensiivisin vaihe on kuitenkin ohi. Dynamolla on aina ollut tapana pitää pehmeä lasku kesää kohti, futsalin pelaamisesta on järkevää vieroittautua hitaasti, Kytölä virnistää.

Mitä tulevaisuudessa?

Ensi kaudesta ei pelaajien kanssa ole vielä neuvoteltu, ja sama pätee valmennukseen. Hyvän debyyttikauden jälkeen on tietysti luonnollista tavoitella parempia sijoituksia. Myös seuralla on tavoitteena kehittyä edelleen.

- Itse jatkan varmasti, mutta työnjaosta voi aina keskustella. Pienten lasten, opiskelujen ja töiden takia kaikkeen en pysty venymään, Smaug toppuuttelee totuttuun tyyliinsä.

- Hyvä avaus on se että futsal-liigapelejä on näytetty netissä, toivottavasti kehitys jatkuu tälläkin saralla, Smaug kommentoi. - KaDy:llekin olisi tässä hyvä toiminnankehittämisrako.

- Pelaajista ei itselläni ole tietoa, mutta joukkueen rungon haluaisimme tietysti säilyttää. Taloutta, markkinointia ja toimintaa yhteistyökumppaneiden kanssa on kaikkia tarkoitus kehittää. Lisäksi voin jo ääneen sanoa, että tavoitteenamme on ensi kaudella pelata kotiottelut Monitoimitalolla. Seuran etu vaatii siirtymistä keskustaan, se on selvää, Kytölä suostuu paljastamaan.

Ensi kaudella joukkue on kokeneempi, mutta yllätysmomenttia ei enää ole. Kukaan ei varmasti enää sorru aliarvioimaan Dynamoa. Isoin muutos ensi kaudella saattaa hyvinkin olla joukkueen siirtyminen pois Huhtaharjulta. Tilanpuutos oli kuitenkin jo tällä kaudella jatkuva ongelma, eikä muuta vaihtoehtoa ole, jos seura haluaa todella kehittyä.

Kävi miten kävi, "Huhtis" piirretään tulipunaisin kirjaimin KaDy:n aikakirjoihin, punamustan armeijan myyttisenä alkukotina!

Kommentoi kirjoitusta blogissa.


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Toukokuu   »
Kategoriat