11.02.2010 ENNAKKO: Aurajokivarren kutsu - KaDy ensi kertaa Turkuun
12.6.2019 13:43 Uutiset / Jaoston pääsivusto

ENNAKKO: Aurajokivarren kutsu - KaDy ensi kertaa Turkuun

11.02.2010

Futsal-liigan runkosarja päättyy – kolme mitalipelijoukkuetta selvittämättä

Futsal-liigan runkosarja huipentuu lauantaina, kun samalla kellonlyömällä (15.00) pelattavan päätöskierroksen panoksena on peräti kolme playoff-paikkaa. Sijoille 2–4 parkkeeranneet Mad Max, Ilves ja Tervarit pitävät aurinkopaikan avaimia tukevasti omissa tassuissaan, (ks. sarjataulukko) mutta etenkin Mad Maxin toiviomatkalla on järkäle, sillä sen pitäisi kammeta vähintään tasapeli valtakunnan parhaalta ryhmältä, GFT:ltä, mieliäkseen varmuudella neljän sakkiin. Ilves ja Tervarit kohtaavat omilla tahoillaan selvästi heikomman kastin joukkueet (Ruutupaidat ja FT Kemi-Tornion), mutta etenkin syyskierrosta dominoineen Tervarien ohimoa kiristää pakkovoiton vanne.


Mantra: ”Vain voitto kelpaa enää”

Sijoilla 5–6 iskuasemissa majailevat TPK ja KaDy, jotka kohtaavat toisensa Turussa. Vain toinen joukkueista voi mahdollisella voitollaan edetä mitalipeleihin, kun taas tasapelillä molemmat jäävät rannalle (ei Aurajoen). Lisäksi TPK joutunee aktiivisesti tavoittelemaan kolmen maalin voittoa noustakseen tasapisteissä ratkaisevan maalierokilpailun voittajaksi. Tämä onkin mitä oivallisin ennakkoasetelma keskinäiseen matsiin:

– Vaikka KaDy-leirissä on oltu parisen viikkoa alakulon vallassa liian monen tasaisen matsin käännyttyä tappioksi, on sinänsä ihan ok, että viimeiselle kierrokselle asti peleissä on panosta, tiivistää KaDy-manageri Smaug Kytölä (kuvassa poikansa Olavin kanssa) premisseistä keskeisimmän.
Smaug_ja_olavi


Myös Pohjolan-derbyllä merkitystä

Edellisenä viikonloppuna runkosarjan viimeinen kotiottelu päättyi apeisiin tunnelmiin, sillä nihkeästä Loiske-pakkovoitosta huolimatta kolmen kärki karkasi juuri ja juuri KaDyn ulottumattomiin. Sijat 5–6 – alkuperäisestä KaDy-tavoitteesta hieman yläkanttiin – ovat olleet selviö jo pitkään, joten joukkueen sisällä on ehtinyt kyteä haave liigan mitalipeleistä Huhtaharjulla. Dynamon ohut playoff-toivo elää kuitenkin enää toisten käsissä, näet siinä, että FT Kemi-Tornio pelastaisi pahasti ryvettyneet kasvonsa hakemalla yllätysvoiton Oulusta. Skenaario on mahdollinen, sillä parhaimmilleen venyen sarjanousija FTK on toki pitänyt jopa GFT:tä ja Ilvestä tiukoilla kuluneella kaudella. Myös Kemistä kotoisin olevan KaDy-valmentaja Quel’his Kelhälän usko ja toivo FT Kemi-Tornion ryhtiliikkeeseen on vankkumaton:

– Kyllä ’Jänkhäderbyn’ pitäisi sytyttää paatuneimmatkin Pohjan pojat. Oulu ei ole peräpohjalaisille liian kaukainen reissukohde. Kemi tulee vielä kerran.


Sairastuvalla aina kuhinaa – vastuunkantajien leveä rintama

Luonnollisesti KaDy tarvitsee päätöskierrokselta myös täydet kolme pistettä omaan possuunsa; ja juuri tässä pitää oleman viikon suurin fokus. Yhdessä onkin linjattu, että muiden paikkakuntien tilanteita ei missään nimessä vilkuilla, vaan päätössummeriin saakka painetaan ikään kuin ”juuri tässä ja nyt” jaettaisiin neljättä pudotuspelipaikkaa.

Koko työlään talven ihan ok -tasoista sitoutumisastetta osoittanut miehistö saa jalkeille viimeiseenkin vierasreissuun ihan ok -tason kupongin: vain lähes koko kauden lasarettia kansoittaneet taiturit Mikko Kytölä ja Teemu Pulkkinen ovat valitettavasti edelleen sivussa. Mille tahansa muulle liigajoukkueelle tämän tason poissaolot olisivat miltei kuolinisku menestyshaaveille, mutta KaDy on ilman ”Komikin” ja ”Demuksen” panosta onnistunut napsimaan komean pistepotin, salaisuutenaan laveasta rosterista varioidut 2–3 tasapainoista ketjua.

Kuntopuntarin kurkolla revanssin paikka?

Kotijoukkue TPK on napsinut liigan himmeämpiä mitaleja viime vuosina hyvään tahtiin ja haluaa varmasti palkita Samppalinnaan jalkautuvat faninsa vielä neljän viikon playoff-kiimalla. Hurjaan kevätvireeseen elpynyt ”Kerho” porskuttaakin tällä hetkellä vahvassa myötätuulessa ja joukkue on napsinut neljä perättäistä murskavoittoa, joista varmasti mieluisimpana päänahkana 2–8 vierasvoitto Tervareista.

Näillä premisseillä ei voi kuin päätyä siihen, että TPK on ottelun lievä ennakkosuosikki. Muistettakoon silti, että KaDylla voi olla jopa hienoinen henkinen yliote turkulaisista, sillä marraskuun mittelö Huhtaharjulla päättyi KaDyn upeaan nousuun kahden maalin takaa herkulliseen 5–4-voittoon.

Omat tehot mielessä, ketjupeli pielessä?

Vaikka kaikkien pelaajien polkkaa tahdittaa varmasti tinkimättömästi joukkueen etu, kaivakaamme pistepörssin analyysista vielä hyppysellinen lisämaustetta lauantai-iltapäivän jännäriin. TPK:n Kai Lempinen nousi näet voitokkaan Pohjolan-ryöstöretken päätteeksi heittämällä pistepörssin kärkeen eikä vapaaehtoisesti luopune moisesta CV-merkinnästä. KaDy puolestaan on nollannut pörssikärkiä menestyksekkäästi ennenkin, mutta muistanee samaisen Lempisen olleen marraskuun kohtaamisessa TPK:n selvästi vaarallisin pelaaja.

Dynamolaiset eivät henkilökohtaisilla panoksillaan aivan hätyyttele ”teksti-tv-lukemia”, mutta sallittakoon kurkistus joukkueen sisäiseen pörssitilanteeseen veljellistä kilvoittelua kirvoittamaan:

Matias ”Madsen” Juvonen 14 + 10 = 24 (19 ottelua)

Jukka ”Kajuk” Kytölä 8 + 15 = 23 (19 ottelua)

Känä ”Rehtori” Miettinen 14 + 7 = 21 (17 ottelua)

(Lukemissa mukana Futsal Cupin 2 ottelua, vaan ei sentään harjoitusotteluita. Ks. http://kadyfutsal.net/joukkue1/tilastot.html.)

Futsal-Liigan ottelu TPK – KaDy la 13.2. klo 15.00 Samppalinnan palloiluhallissa, Turussa. Futsal-Liigan päätöskierros muilla paikkakunnilla klo 15.00.

Kotijoukkueen sivut ankaraa minute-by-minute -koulukuntaa edustavine maratonrapoineen:

http://www.tpkfutsal.fi/

Kotiväki voi jännätä ottelun kulkua teksti-tv:stä

http://www.yle.fi/tekstitv/html/P288_01.html

ja tietenkin myötäelää ratkaisun hetket ja kahviospekulaatiot ottelun jälkeen osoitteessa kadyfutsal.net.

http://kadyfutsal.net/


   
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Marraskuu   »
Kategoriat