21.11.2009 ENNAKKO: KaDy II ja El Classicon rippeet
SeuraJulkaistu: 12.06.2019 00.00

21.11.2009 ENNAKKO: KaDy II ja El Classicon rippeet

21.11.2009

Keski-Suomen piirin Futsal-Kakkonen palaa toisella pelikierroksellaan normaaliin päiväjärjestykseen eli Huhtaharjulle. KaDy II:n aika astua valokeilaan koittaa klo 15:30 Skädäm Akatemiaa vastaan. Kyseessä on siis kahden reservijoukkueen taisto.

Teknisesti ottaen kohtaaminen merkitään aikakirjoihin joukkueiden ensimmäisenä välienselvittelynä, mutta käytännössä kyse on wanhasta kunnon Skädämistä, jota vastaan ja jonka kanssa on koettu vuosien saatossa lukuisia ilon, vihan ja surun hetkiä.

Vai onko sittenkään? Ainakaan ensimmäisen kierroksen ottelussa Multiantsia vastaan Skädämin rosterissa ei ollut yhtään nk. vanhan liiton skädänistiä. Ainoa aikaisempien vuosien kohtaamisista tuttu kasvonkohotus oli Markus Vehniäinen, joka hänkään ei kuitenkaan ollut Skädämin jäsen aikana, jolloin kädistien ja skädänistien viha-rakkaus-suhde alkoi muotoutua. Pelaajisto voi toki muuttua paljonkin ykkösjoukkueyhteistyön kautta. Myöskään Skädämin esitys ei, kaikella kunnioituksella, ollut joukkueen parhaiden perinteiden ja imagon mukainen.

Pelkkä Skädämin sinimusta tuskin herättää Dynamoa paikallispelinomaiseen kiimaan, jos sen kantajiin ei ole juurikaan futsalistista tunneyhteyttä. El Classicon kiima on aina ollut altavastaajan asemasta otteluihin lähteneen Skädämin etu. Onkin mielenkiintoista nähdä, onko sunnuntainen koitos vain yksi ottelu muiden joukossa, vai pystyvätkö pelaajat puolin tai toisin taikomaan El Classicon henkeä esiin.

Klassikko tai ei, KaDy II lähtee otteluun ennakkosuosikkina vain voitto mielessään.

Linkki: Skädäm.

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.