12.11.2009 ENNAKKO: KaDy:lla edessä tuplapeliviikonloppu Pohjolassa
SeuraJulkaistu: 11.06.2019 00.00

12.11.2009 ENNAKKO: KaDy:lla edessä tuplapeliviikonloppu Pohjolassa

12.11.2009

Lauantaina köröttelee täyden liuskan mittainen KaDy-pesue Ouluun, jossa se hakee hyvitystä viime viikonloppuna Huhtaharjulla kärsimälleen katkeralle jatkoaikatappiolle. Vajaamiehinen Tervarit vei Futsal Cupin ottelun lopulta lukemin 5-8.

- Saimme Tervareilta oppitunnin maalin jälkeisen vaihdon tärkeydestä ja ylivoimapelaamisesta. Lähdemme vieraspeliin nöyrästi muttemme nöyristellen, KaDy:n päävalmentaja Tero Kelhälä tekee käsitteellisen erottelun.

Futsal-Liigassa molemmat joukkueet ovat aloittaneet mainiosti: Dynamolla on tilillään kaksi voittoa, yksi tasapeli, Tervareilla kolme voittoa, yksi tappio. Kotonaan on Tervarit KaDy:n hienosta alkukaudesta huolimatta ylivertainen ennakko- suosikki.

Vieraiden listasta puuttuvat edelleen loukkaantuneet Mikko Kytölä, Teemu Pulkkinen ja Markus Vanninen. Vastuunkantajia on kuitenkin noussut kuin sieniä sateella, mikä valaa tietenkin uskoa voitonmahdollisuuksiin punamustassa leirissä. Mutta pelin henki on tiedostettava:

Jos pelaat keskinkertaisuuden säännöillä et voi kuin hävitä,
ja jos häviät et muuta voi kuin häipyä täältä.
Oo, paska kaupunki,
paska kaupunki
.


Liikunnalla opiskeleva Tomi Lahtinen: ”Terveelliset elämäntavat auttavat selviytymään Pohjoisen reissuista”

Miks miestä täällä kaikkialla kaatuu
kuin heinää, - miestä toiveen tosiaan,
miest' aatteen, tunteen miestä, kaikki maatuu

tai kesken toimiansa katkeaa?

Tervarit-pelin jälkeen Dynamon retkiryhmän tie käy yhä syvemmälle tarunomaiseen Pohjolaan, tarkemmin sanottuna Tornioon, jossa sunnuntaina vastaan asettuu vanha tuttu FTK. Tiedossa on, että ’Meri-Lapin’ miellyttävien konnotaatioiden taakse kätkeytyy itse asiassa vain ammottava, melankolinen tyhjyys, Tornion harmaan betonirämeikön kivinen syli, johon KaDy:n iskujoukko on kahtena edelliskautena langennut.
- Tällä kertaa emme enää odota miellyttävää ”vaihtelua arkeen”, jossa yhdistyvät rento rantaloma – ’Meri’ – ja tarunhohtoinen, myyttinen Pohjola – ’Lappi’, valmentaja Smaug Kytölä tiivistää viime vuosilta karttuneen tietämyksen.

Torniolaiset avasivat liigakautensa nihkeästi, mutta ovat piristyttyään saaneet raavittua kasaan jo kuusi pistettä. Vastassa on siis hyvässä vireessä porskuttava ryhmä. Boheemi futsal-konkari Kalle Lindgren, joka tuntee Pohjolan mannut kuin oman lasinsa pohjan, ei ole huolissaan vastustajien ennakkoon oletetusta ylivertaisuudesta:
- Siinä missä FTK:lla on (kuulemma) hyvät yksilöt, on meillä hyvät kaksilot – kuten nyt vaikkapa Supi-Roiha –parivaljakko (toim.huom.: Miikka Järvenpää-Mikko Takala). Jos pelaamme omaa peliä, niin eipä ole hätää. Tarkoitan siis nimenomaan, ettei pelata vastustajan peliä. Ja tietysti pitää olla hereillä koko ajan, millä haluan sanoa – jos nyt puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä – että nukkumaan ei saa ruveta missään vaiheessa, ”Linkki” Lindgren suoltaa.

Perämereltä tuulee kylmästi tähän vuodenaikaan, mutta jos KaDy mielii tuoda tuliaisia Keski-Suomeen, ei tällä reissulla ole varaa jäätyä ratkaisupaikoissa. Mitä jääkään Dynamon retkueelle käteen myyttien Pohjolasta, päävalmentaja Tero Kelhälän syntyseuduilta, se nähdään ensi sunnuntaina. Tässä kuitenkin kertauksen vuoksi KaDy:n ”saavutukset” aiemmilta Pohjolan turneilta, mikäli joku haluaa – esimerkiksi – laskea kertoimia:


Määrittele ’häpeä’:

24.3.2007
Lynx – KaDy 5-3 (3-1) (toim.huom.: nousukarsintaottelu Futsal-Ykköseen; KaDy nousi ”takaportin” kautta tappiosta huolimatta)

17.11.2007
FTK – KaDy 9-6 (6-2)

18.11.2007
OuJK – KaDy 9-4 (4-1)

1.12.2007
Lynx - KaDy 4-2 (3-1)

2.12.2007
KemPa - KaDy 5-4 (3-1)

31.1.2009
FTK – KaDy 8-5 (1-0)

1.2.2009
KemPa – KaDy 2-2 (1-0)!!

Mut pitkä vain on talven valta. Hetken
tääll' aatteet levähtää kuin lennostaan,
kun taas ne alkaa aurinkoisen retken
ja jättävät jo jäisen Lapinmaan.

Linkit:

Tervarit
FTK

Futsal-Liiga

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.