31.10.2009 ENNAKKO: KaDy II puolustaa piirinmestaruutta
SeuraJulkaistu: 11.06.2019 00.00

31.10.2009 ENNAKKO: KaDy II puolustaa piirinmestaruutta

31.10.2009

Keski-Suomen piirin Futsal-Kakkosen avauskierros pelataan sunnuntaina 1.11. Lehtisaaren Kuntotalolla. Kaksi edellistä piirinmestaruutta voittanut KaDy II aloittaa urakkansa klo 9:30 Jyväskylän Seudun Palloseuraa (JPS) vastaan.

Viime kaudella vastaava ottelu päättyi KaDy II:n selvään 6-0 -voittoon. JPS:n taitavilta pelaajilta puuttui tuolloin vielä futsalin lajitaktista osaamista, ja onkin mielenkiintoista nähdä, onko joukkue kehittynyt tällä saralla vuoden aikana.

Sarjan ennakkoasetelmat

Valmentaja Samu ”Smaug” Kytölä sysää Kakkosen voittajasuosikin paineet Lohikosken Pallokerhon (LPK) niskaan.
- LPK on saanut kasaan melkein saman rungon, jolla se pelasi Ykköstä pari kautta sitten. Rutinoitunutta ja hyvin puolustavaa joukkuetta on vaikea voittaa. Tavoitteemme on toki tuoda pokaali jo neljättä vuotta peräkkäin KaDy-perheeseen (toim. huom. KaDy I voitti mestaruuden 2007), mutta ennakkoasetelmissa KaDy II on haastajan roolissa.

Alati muuttuvan KaDy II:n herakliittinen prinsiippi: ”Et voi astua kahta kertaa samaan kokoonpanoon”

Pelaajaliikenne on ollut vähäistä: vain kolme kakkosen miestä on jättänyt joukkueen. Sami Erola, joka iästään huolimatta valittiin toistuvasti vuoden nuoreksi lupaavaksi pelaajaksi, siirtyi suuremman vastuun perässä Pelimiehiin, ja viime kaudella vain finaalissa polkannut Lauri Tikkanen pitää välivuoden, kuten myös Jaakko Sipinen. KaDy-organisaation uusista kasvoista KaDy II:ssa tulevat säännöllisesti pelaamaan ainakin maalivahti Antti Peltomäki ja romariomainen patukka Petteri Eskonniemi. Kapteenin nauha siirtyy kaikkivoipalta Vaari Ruuskalta pörssikärki Antti Syrjälälle, jonka maine on näin lopullisesti rehabilitoitu yhden kauden Skädäm-hairahduksen jäljiltä.

Joukkueen kokoonpano tulee vaihtelemaan paljon edustusjoukkueyhteistyön myötä, ja tarkoitus on, että jokaisessa ottelussa pelaa ketjullinen ykkösjoukkueen miehiä.
- Kakkosen ottelut ovat hyvä näytönpaikka liigapelejä ajatellen, ja lisäksi ne antavat ottelutuntumaa liigajoukkueessa vähemmälle peliajalle jääneille ja loukkaantumisista toipuville pelaajille. Ikävä kyllä sarjan suppeus vähentää kakkosjoukkueen edustusta palvelevaa funktiota. Vähistä peleistä täytyy nyt vain ottaa kaikki ilo irti. Säädyttömiä tehoja odotan erityisesti ”Syrjikseltä” (Syrjälä), Kytölä vinkkaa.

KaDy II:n alustavan pelaajaluettelon löydät täältä.

Linkit:
JPS
Otteluohjelma
Kommentti: piirin kakkonen on pettymys

Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.