Esittely
Ottelutilastot
KaDy - ToPV
2020-2021 - KaDy Miehet - Miesten Futsal-Liiga
Klo 17:00 Jyväskylä, monitoimitalo
1
Tou

ENNAKKO: Välierät alkavat, ToPV saapuu Ässä-Areenalle


la 1.5.2021
Miesten Futsal-Liiga, 1. välierä (paras kolmesta, voitot 0–0)
KaDy – ToPV

17.00, ÄSSÄ-Areena, Monitoimitalo, Jyväskylä
Yleisöltä suljettu koronatilanteen rajoitusten vuoksi
Facebook-tapahtuma
Livelähetys

* * *

Futsal is here!

Kampuksen Dynamon kevät on edennyt suotuisissa merkeissä, kun punamustat pääsevät vappuna aloittamaan kotisalissaan Ässä-Areenalla miesten Futsal-Liigan välierät. Välieräpaikka on KaDyn kahdentoista liigakauden kahdeksas; kuudesti Dynamo on edennyt välieristä finaaliin ja kahdesti pokannut kultaa. Keväällä 2020 pudotuspelit jätettiin koronatilanteen vuoksi pelaamatta.

Vastaansa KaDy saa kovaa vauhtia maan kärkikastiin nousseen ToPV:n. Tornion Palloveikot pelaa Futsal-Liigassa vasta toista kauttaan, mutta joukkueessa on tuttuja nimiä: jo Futsal Kemi-Tornion liigavuosina mukana ollut päävalmentaja Oleg Eprintsev, maajoukkuetähti Iiro Vanha ja ennen kaikkea Sergei Korsunov ja Newton Jr, jotka siirtyivät Dynamosta Tornioon tämän kauden alla.

"Bob" saapui kevään korvalla Jyväskylään. (kuva: Topi Korhonen)

Liikennettä on ollut toiseenkin suuntaan: Ítalo Henrique Macedo Basilio eli ”Bob” siirtyi virallisesti ToPV:sta KaDyyn jo reilusti ennen kauden alkua, mutta pääsi palaamaan kotimaastaan Brasiliasta Suomeen vasta runkosarjan loppukierroksille. KaDy-yleisö vasta totuttelee näkemään ”Bobin” punamustissa, mutta hänet muistetaan Tornion-kaudeltaan Iiro Vanhan erittäin tehokkaana aisaparina (kauden 2019–20 tehot: 38+13).

Runkosarja päättyi KaDyn osalta kolmossijaan; sijoista 2–5 jännitettiin viimeiselle kierrokselle saakka FC Kemin viedessä piikkipaikan. Tornio sijoittui tasapisteissä maalieron turvin KaDyn edelle kakkoseksi. Pahasti pullistellutta sairastupaa saatiin tyhjennettyä passelisti pudotuspeleihin, ja kovin tutuksi käynyt puolivälierävastustaja Mad Max kaatuikin suoraan kahdessa ottelussa. Koronaperäisten aikataulumuutosten vuoksi venynyttä kautta tiivistetään loppupäästä niin, että kaikki playoff-sarjat katkeavat poikkeuksellisesti kahdella voitolla.

Tornion puolivälieräsarja venyi kolmanteen peliin, kun Someron Voima otti ennakkosuosikeista 5–2-avausvoiton kotonaan. Putaan liikuntahallilla Eprintsevin miehistö oli kuitenkin kahdesti vahvempi ”Sege” Korsunovin viimeistellessä kolmannen ottelun lukemiin 6–4.

Dynamo ja Palloveikot kohtasivat kauden avausottelussa, jossa KaDy oli selvästi valmiimpi ja voitti lukemin 1–5. Toinen runkosarjakohtaaminen oli sitten todella kovatempoinen ja kovatasoinen ottelu. Lopputalven kuvaan sopien punamustat joutuivat pelaamaan suurimman osan pelistä seitsemällä kenttäpelaajalla, kun kapteeni Mikko Kytölä loukkaantui heti alkuminuuteilla. Jukka Kytölä ja Tero Intala osuivat erikoistilanteista, Tornion maaleista vastasivat tutut miehet Korsunov ja Newton. Tasatulokseen 2–2 jäänyt peli ratkottiin vasta voittomaalikilpailussa, jonka sankariksi nousi KaDy-vahti Niila-Ville Laitinen.

Kokenut Laitinen on pelannut muutenkin huikean kauden, vaikka oli kevättalvella loukkaantumisen vuoksi joitakin viikkoja sivussa. ”Nipen” vire on huomattu myös maajoukkuekutsuina, jos kohta Italian pääsarjassa pelaava Juha-Matti Savolainen on tuttuun tapaan seissyt Suomen maalilla otteluissa.


Newton Jr. ja Sergei Korsunov olivat tammikuussa ensimmäistä kertaa Monnarilla ToPV-paidoissa. Niin "Sege", Newton kuin "Kajuk" Kytöläkin osuivat ottelussa. (Kuva: Bubi Tuomala)

Maajoukkuevahti löytyy Tornioltakin. Ruotsalainen Viktor Jansson saapui ToPV:iin kauden alla ja on osoittautunut erittäin tärkeäksi palaseksi vihreäpaitojen pelaamista. Isossa roolissa ovat Janssonin ja mainittujen Vanhan, Korsunovin ja Newtonin lisäksi olleet esimerkiksi Bergin veljekset Jussi-Esko ja Juho-Teppo sekä Aleksit Kylmälä ja Gullsten.

Pelikieltoaan kärsii vielä lauantaina KaDyn Henri Louste, hänkin Futsal Kemi-Torniossa liigauransa aloittanut. ”Bobin” tavoin Mad Maxia vastaan nähtiin loukkaantumisesta aiemmin kärsinyt Eemeli Hänninen, mutta nuoremman polven dynamolaisista Heikki Korhonen on ollut kiinni maanpuolustusvelvoitteissaan. Ossi Kivipuro on kauden mittaan vakiinnuttanut paikkansa joukkueessa, ja kokenut Juho Väinälä kantoi paljon vastuuta Jukka Kytölän ollessa kevättalvella loukkaantuneena. Käsivammastaan toipunut Jere Intala on kevään mittaan yltynyt hurjaan maalivireeseen. Kytölät, Lassi Lintula sekä Tero Intala kävivät ennen pudotuspelejä ottamassa vauhtia menestyksekkäistä EM-karsinnoista, joten päävalmentaja Vasko Vujovićin miehistö on varmasti valmis välieräkohtaamiseen.

* * *

KaDyn kokoonpanoon pitkän loukkaantumisen ja maajoukkueen ratkaisevien EM-karsintaotteluiden jälkeen palannut Jukka Kytölä:

— Edessä on varmasti mielenkiintoinen ja hyvätasoinen ottelupari, sillä molemmilla on riveissään pelaajia, jotka edustivat viime kautena vastustajan värejä. Tämä tuo aina hieman ylimääräistä näyttämisen halua kentälle.

— Me olemme hioneet paljon treeneissä kollektiivista pelitapaamme niin hyökkäys- kuin puolustusvaiheessa. Torniolla on puolestaan monia teknisesti taitavia ja ratkaisukykyisiä pelaajia, joiden kanssa saa olla tarkkana.

— Ensimmäisessä ottelussa saattaa usein tulla esille "yllätyksiä", joihin ei välttämättä ole osannut käytännön pelitilanteissa varautua, vaikka vastustajaan olisi tutustuttu todella hyvin. Näin ollen pitää olla erityisen valmis sopeutumaan pelin vaatimuksiin. Erikoistilannepelaamisen rooli korostuu myös, se lienee selvää, Kytölä päättää.

***

Toinen välierä pelataan lauantaina 8.5. Klo 16.00 Tornion Putaan liikuntahallissa. Mikäli voitot ovat sen jälkeen 1–1, finaaliin menijä ratkaistaan samassa paikassa 9.5. klo 16.00.

Välierien toinen ottelupari on FC Kemi – Akaa Futsal.

***

Kaikki aiemmat kohtaamiset:

17.11.2019 ToPV – KaDy 0–4 (0–2)
22.2.2021 KaDy – ToPV 3–4 (2–3)
20.9.2020 ToPV – KaDy 1–5 (0–2)
3.1.2021 KaDy – ToPV 3–2 vm., 2–2 (1–0)

* * *

KaDy vs. ToPV kautta aikojen (Futsal-Liiga):

4 ottelua: 3 voittoa, 1 tappio (maaliero 15–7)

RAPORTTI: KaDy kellisti tuimassa välieräavauksessa ToPV:n


Miesten Futsal-Liigan välierät käynnistyivät lauantai-iltana. Kampuksen Dynamo aloitti oman sarjansa voittamalla Tornion Palloveikot Jyväskylän Monnarilla suljettujen ovien takana maalein 2–1 (1–0). ToPV:n kavennusmaali syntyi vasta kolme sekuntia ennen loppua ylivoimakuviolla.

la 1.5.2021
Miesten Futsal-Liiga, 1. välierä (paras kolmesta, voitot 1–0)
17.00, ÄSSÄ-Areena, Monitoimitalo, Jyväskylä

KaDy – ToPV 2–1 (1–0)
(paras kolmesta, voitot 1–0)

Maalit:
18:42 Bob (Mikko Kytölä) 1–0,
32:36 Jukka Kytölä (Niila-Ville Laitinen) 2–0,
39:57 Aleksi Kylmälä (Iiro Vanha) 2–1

Seuraavat ottelut:

la 8.5. Tornio, ToPV – KaDy

+ tarvittaessa kolmas ja ratkaiseva ottelu su 9.5. Tornio, ToPV – KaDy

Ensimmäiset 10 minuuttia KaDy oli vastaanottavana osapuolena. ToPV:n kapellimestari Iiro Vanha ja KaDya kaksi edellistä kautta edustanut Newton Jr. aiheuttivat vaaranpaikkoja KaDyn puoliskolla.


Bob iski ottelun avausmaalin. (Kuva Iiro Väänänen)

Toisella kympillä suhdanteet kääntyivät ja peli oli selvää Dynamon hallintaa. Etenkin erikoistilanteista KaDy pommitti torniolaisten maalia jatkuvalla syötöllä. Reilu minuutti ennen loppua painostus palkittiin ottelun avausmaalilla: Mikko Kytölä tarjoili rajapotkusta ja Bob laukoi kuuden metrin rajan tuntumasta pallon Ruotsin maajoukkuemaalivahti Viktor Janssonin taakse.

Toisella puoliajalla ToPV sai jälleen pallonhallinnan etenkin maajoukkuetähti Iiro Vanhan syöttötyöskentelyn avulla, mutta Dynamon puolustus maalivahti Niila-Ville Laitisen johdolla kesti mainiosti.

Jukka Kytölä laukoi 33. minuutilla kaukaa vasurillaan takakulmaan ja vei KaDyn 2–0-johtoon. ToPV otti Juho-Teppo Bergin lentäväksi maalivahdiksi 35. minuutilla, mutta KaDyn puolustus toimi ensiluokkaisesti. Vasta kolme sekuntia ennen loppua ToPV sai lohdutusosuman aikaiseksi.


Tero Intala ja Newton Jr. tositoimissa. (Kuva Iiro Väänänen)

KaDyssa neljä kautta loistanut maajoukkuemies Sergei Korsunov oli tutusti torniolaisten kokoonpanossa, muttei käynyt kentällä loukkaantumisen vuoksi.

KaDyn apuvalmentaja Jesse Kalliokoski:

— Tempoltaan tämä ei ollut aivan playoffhenkinen peli, vaan hidastempoisempi, kyttäilevämpi. Energiatasot olivat meillä ensimmäisellä kympillä huonoja, pallolliset liikkeet puuttuivat. ToPV halusi jäädyttää tempon, ja lähdimme ehkä liikaa mukaan hitaampaan tempoon. Saatiin kuitenkin tärkeä erikoistilannemaali ennen taukoa, se vapautti meitä.

— Puolustuspelaaminen oli meillä hyvällä tasolla toisella puoliajalla, saimme tylsytettyä ToPV:n yksilötaidon. Erityisesti Newton Jr:n ja Iiro Vanhan kohdalla olimme tarkkana, ettemme yliprässää tilanteesta ohi ja päästä heitä vauhtiin.

— Kovin monelle vaarallisella maalipaikalle ToPV ei päässyt pallonhallinnasta huolimatta. Ansaitsimme voiton tässä ottelussa ja lähdemme luottavaisina Tornioon ensi viikonloppuna.

***

Toinen välierä pelataan lauantaina 8.5. Klo 16.00 Tornion Putaan liikuntahallissa. Mikäli voitot ovat sen jälkeen 1–1, finaaliin menijä ratkaistaan samassa paikassa 9.5. klo 16.00.

Välierien toinen ottelupari on FC Kemi – Akaa Futsal. Ensimmäisen osaottelun Toijalassa voitti Akaa Futsal maalein 7–4 (3–3). Sarja jatkuu ensi viikonloppuna Kemissä.

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
2 - 1
(1-0)
32' Maali Kytölä Jukka

39' Maali Kylmälä Aleksi
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Toukokuu   »
Kategoriat