Esittely
Ottelutilastot
Mad Max - KaDy
2020-2021 - KaDy Miehet - Miesten Futsal-Liiga
Klo 15:00 Vkoski LH
17
Huh

ENNAKKO: Puolivälierät alkavat - KaDy kohtaa Mad Maxin vieraissa


Miesten Futsal-Liigassa koittaa pitkästä aikaa pudotuspelien aika. KaDy kohtaa puolivälierissä tutun vastustajan, Mad Maxin. KaDy on pudottanut "Mäxit" kolmesti aiemmin juuri samassa vaiheessa, mutta tämän kauden runkosarjassa Mad Max vei kaikki kuusi sarjapistettä. Playoff-sarja alkaa Valkeakoskella lauantaina 17.4. klo 15.00.


la 17.4.2021

Miesten Futsal-Liiga, 1. puolivälierä (paras kolmesta)

Mad Max – KaDy

15.00, Valkeakosken liikuntahalli

Yleisöltä suljettu koronatilanteen rajoitusten vuoksi.

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/465528101569039

Livelähetys Mad Maxin kanavalla: https://www.youtube.com/watch?v=2QeKTfZ1YoA

* * *

Futsal is here!

Miesten Futsal-Liigassa koittaa pitkästä aikaa pudotuspelien aika. Viime kausihan keskeytettiin juuri playoffien alla maaliskuussa 2020 koronaviruspandemian edettyä Eurooppaan ja Suomeen. Näin ollen kaudella 2019–20 Suomen mestaria ei ratkottu lainkaan: Akaa Futsal jäi runkosarjan paalupaikalle ja KaDy viidenneksi. Hampaankoloon jäi runsaasti, lähdettiin luomaan uutta kautta.

Tällä kaudella on uudet jaot ja uudet säännökset; runkosarja saatiin onnellisesti pelattua muutamien ottelusiirtojen jälkeen vain kaksi viikkoa myöhässä alkuperäisestä ohjelmasta. Maajoukkuetaukoja oli runsaasti: Suomi karsiutui äärimmäisen niukasti MM-kisoista UEFA:n jatkokarsinnassa, mutta eteni upeasti EM-kisoihin. Kotimainen futsalkausi on ollut siis olosuhteisiin nähden ja katsomoiden tyhjinä oloa lukuun ottamatta lähes täydellinen.

Toinen huipennus on käsillä miesten ja naisten liigojen pudotuspelien muodossa. KaDyn naiset haastavat vahvasti suurta ja mahtavaa GFT:tä, KaDyn miehet käyvät puolustamaan kahta mestaruuttaan tuttuakin tutumpaa Mad Maxia vastaan.

Pudotuspelien järjestelmää rukattiin kesken kauden siten, että jokainen vaihe pelataan paras kolmesta -järjestelmällä. Kahdella voitolla etenee siis jatkoon. Näin kaikki playoff-kierrokset saadaan varmemmin pelattua ennen kesää kuin normaaliolosuhteissa käytetyllä paras viidestä -systeemillä.

Kuva: Mikko Kytölä on palannut maajoukkueen ja KaDyn peleihin. (Kuva: Kadyn nettitoimitus)

KaDy sai sarjakolmosena vastaansa tutun puolivälierävastustajan, Mad Maxin Valkeakoskelta. KaDy on pudottanut “Mäxit” samassa vaiheessa jatkosta kolmesti aiemmin: 2013, 2018 ja 2019. Otteluvoitot noista playoff-sarjoista kirjataan KaDyn hyväksi puhtaasti 8–0.

Koskilaisten tarjoama haaste Dynamolle on kuitenkin täysin vakavasti otettava. Vaikka KaDy ennakkosuosikkina sarjaan lähteekin, voisi yksikin tappio, varsinkin ensimmäisessä ottelussa Valkeakosken Apialla, laittaa paineet totaalisesti punamustan niskaan. Mad Max voitti runkosarjassa KaDyn pitkästä aikaa, vieläpä molemmissa kohtaamisissa. Jyväskylässä lukemat kirjattiin 3–4, Valkeakoskella 5–4.

Huomionarvioista on, että Mad Maxin ykköstykki ja tuore maajoukkuemies Justus Kunnas laukoi molemmissa otteluissa neljä maalia KaDyn rysään. Kunnaksen nimi onkin piirretty KaDyn valmennuksen kirjoihin suurilla kirjaimilla.

Kevään aikana Kunnas ja KaDy-viisikko Mikko Kytölä - Jukka Kytölä - Lassi Lintula - Tero Intala - Niila-Ville Laitinen olivat suuren osan ajasta joukkuetovereita Suomen väreissä; nyt ollaan parketilla vastakkain. Mad Maxista maajoukkueringissä ovat olleet myös maalivahti Aleksi Pennanen sekä Belgiaa vastaan Liègessä pelannut Mikko Heritty,


Kuva: Vääntöä Monnarilla runkosarjan ottelussa. (Kuva: KaDyn nettitoimitus)

Mad Max porskutti syksyllä ja alkutalvesta liigan kärkisijoilla, jopa piikkipaikalla, mutta enemmän otteluita pelanneena kuin muu kärkiporukka. Lopulta “Mäxit” jäivät kärjen vauhdista selvästi ja päättivät runkosarjan kuudennella sijalla kaukana kärjestä. Joka tapauksessa vastus on Dynamolle kova, se on selvä.

KaDy on saamassa kentille takaisin pitkään poissa olleet Mikko ja Jukka Kytölän; molemmat pelasivatkin Montenegroa ja Belgiaa vastaan maaotteluissa. Maaliskuussa huilannut Tero Intala on myös pelikunnossa. Bobia ja Eemeli Hännistä odotellaan terveinä kokoonpanoon aivan lähipäivinä. Päävalmentaja Vasko Vujovićilla on käsillä pitkästä aikaa "positiivinen ongelma" peluutuksen suhteen.

Apuvalmentaja Jesse Kalliokosken kommentit:

— Mielenkiintoista aloittaa playoffit tavallista pidemmän runkosarjan ja tavallista haastavamman kauden jälkeen. Päästy viimein aloittamaan treenit maajoukkuetauon jälkeen. Joukkue on hyvillä mielin, valmennus on hyvillä mielin tähän peliin ja ottelusarjaan.

— Kaksi peliä on hävitty Mäxeille tällä kaudella. Oltu kuitenkin pitkin vuotta rikkonaisella kokoonpanolla runkosarjan pelejä, joten ei päästy parhailla miehistöllä vetämään koko kautta. Mad Max käytti sen hyväkseen sekä Monnnarilla että Apialla raastaen meiltä pitkästä aikaa voitot ja täydet 6 pistettä.

— Pikku hiljaa on alettu selättää pitkäaikaisloukkaantumisia. Liki puoli Suomea näki televisiosta, että myös kokeneet maajoukkuemiehemme ovat ainakin jonkinlaisessa pelikunnossa. Eivät ehkä täydessä kunnossa vielä, mutta pystyvät antamaan joukkueelle panoksensa.

— Mäxit ovat mielenkiintoinen joukkue. Heillä on taktistakin osaamista esim. prässinpurusta, mutta erityisesti loistaa yksilötaidoillaan. Tietysti esiin nousevat Mikko Heritty ja maajoukkueen kokoonpanoon murtautunut Justus Kunnas, joka meidät upotti maaleillaan kahdesti runkosarjassa. Mutta myös muut pelaajat, esim. kokeneet Mika Jussila ja Yasar Elbeller voivat tuottaa meille vaikeuksia.

— Maajoukkueelle kuuluu tietysti hatunnosto ja erityisesti Mićo Martićille. Kollektiivinen osaaminen ja roolitus ovat onnistuneet nappiin ja Suomi on noussut vakituisesti Euroopan terävimmän huipun tuntumaan huolimatta siitä, että futsalkulttuurimme — ja yleisemmin joukkuepelikulttuurimme — on perinteisesti ollut ohuempaa ja nuorempaa kuin huippumailla. Etumatkaa on kurottu kiinni valtavin harppauksin: Suomi kuuluu miesten arvokisoihin ja Euroopan huippujen kanssa samoihin karkeloihin.* * *

KaDy vs. Mad Max kautta aikojen (Futsal-Cup ja Futsal-Liiga pudotuspeleineen):

31 ottelua: 25 voittoa, 2 tasapeliä, 4 tappiota (maaliero 148–67)


RAPORTTI: KaDylle niukka voitto playoff-avauksessa Valkeakoskella


(Arkistokuva marraskuun 2020 KaDy - Mad Max -ottelusta)

KaDy aloitti miesten Futsal-Liigan pudotuspelit niukalla vierasvoitolla Valkeakoskella. Kotijoukkue Mad Max laittoi kaiken peliin ja hurjan takaa-ajon pystyyn, mutta loppusummerin soidessa tulostaululla olivat Dynamon 5–6-voittolukemat. Ottelusarja jatkuu lauantaina 24.4. Jyväskylän Monnarilla; kahdella voitolla etenee välieriin.


la 17.4.2021
Miesten Futsal-Liiga, 1. puolivälierä (paras kolmesta)
15.00, Valkeakosken liikuntahalli

Mad Max – KaDy 5–6 (2–5)
Maalit:
Mad Max: Justus Kunnas, Matti Jussila, Aleksi Pennanen, Jesse Collin, Mika Jussila
KaDy: Jere Intala 3, Lassi Lintula 2, Tero Intala

Kaksi viimeisintä Suomen mestaruutta voittanut KaDy on pudotuspeleissä nyt kymmenettä kertaa 11 loppuun asti pelatun liigakauden aikana. (Viime kaudella 2019-2020 pudotuspelejä ei pelattu eikä Suomen mestaria ratkaistu.) Vastassa puolivälierissä on jo neljättä kertaa Valkeakosken vanha kunnon Mad Max, joka sijoittui runkosarjassa kuudenneksi. KaDyn runkosarjasijoitus oli kolmas.

Ensimmäisellä puoliajalla molemmilta puuttui tarkkuus puolustamisessa, kun taas hyökkäyspäässä ruuti oli kuivaa. KaDy myllytti aloitusketjunsa M. Kytölä - J. Kytölä - T. Intala - J. Intala voimin jo ensimmäisellä 30 sekunnilla useita maalipaikkoja; Jere Intala vei KaDyn johtoon erikoistilanteiden jälkitilanteesta jo 29 sekunnin kohdalla.

Mad Maxin ykköstykki Justus Kunnas tasoitti KaDy-puolustuksen purkuvirheestä ja sekoilusta jo 55 sekunnin kohdalla laukomalla pallon tarjottimelta voimalla yläkulmaan: kevään playoff-karnevaalit olivat alkaneet hurlumheinä ja alle minuutissa molemmat verkot olivat soineet.

Jere Intala pommitti päivän toisen maalinsa Jukka Kytölän tarkasta luuppikulmapotkusta, mutta Mad Max kuittasi saman tien. Tästä kului vain viisi sekuntia, kun Lassi Lintula karkasi suoraan aloituskuviosta oikeaa laitaa ja pommitti KaDyn jälleen maalin johtoon pienestä kulmasta. Maestro Jukka Kytölä tarjoili syötön tähänkin osumaan.

Puoliaikatauolle KaDy pääsi turvallisen tuntuisessa kolmen maalin johdossa Lassi Lintulan osuttua vielä toisen kerran ja Tero Intalan kertaalleen. Maaliaan taidolla varjellut Niila-Ville Laitinen sekä Kytölän veljekset tarjoilivat syöttöjä.

KaDyn Henri Louste katseli suoraa punaista korttia, kun kaksinkamppailutilanne ja pieni rike sivurajan tuntumassa aiheutti Mad Maxin Justus Kunnaksen kaatumisen kohti tiiliseinää pahan näköisesti. Kunnas selvisi onneksi osumasta säikähdyksellä; Lousteen rike oli kiistatta vahinko, mutta turva-alueiden ollessa näin kapeat ei seinien tai kiinteiden rakenteiden vieressä tällaista saisi tapahtua.

KaDy-kolmikko ja Laitinen selvisivät kahden minuutin alivoimapelistä kiitettävin paperein ilman takaiskua tai edes vaarallisia maalipaikkoja. Louste huilaa KaDyn kaksi seuraavaa pudotuspeliä, mutta palaa toivottavasti kehiin, jos KaDy selviää tästä parista välierävaiheeseen.

KaDy johti ottelua lähes koko ajan eikä Mad Max enää toisella puoliajalla päässyt tasoihin rajusta kiristään huolimatta. Kovassa pommituksessa olleen Maxien maajoukkuemaalivahti Aleksi Pennasen kaukolaukaus liki 30 metristä yllätti KaDy-puolustuksen ja maskissa olleen Laitisen heti toisen puoliajan ensimmäisellä minuutilla, mutta tulikuuma pelaaja Jere Intala tasoitti vastahyökkäyksestä täydentäen hattutemppunsa.

Jesse Collin kavensi lukemiksi 4–6 KaDyn kulmapotkupuolustuksen rakoillessa harvinaisella tavalla. 37. minuutilla tilanteen ollessa yhä 4–6 Mad Max otti lentäväksi maalivahdiksi Mika Jussilan, joka osuikin saman tien Mikko Herityn upeasta diagonaalisyötöstä: tilanne yhtäkkiä 5–6 ja kaikki auki. Mäxien 5 vs. 4 -ylivoima tiedettiin ennestään vaaralliseksi, vaikka koskilaiset eivät avausjaksolla onnistuneet 4 vs. 3 -ylivoimassa lainkaan.

Mad Max jahtasi tasoitusmaalia lentävän maalivahdin suomalla ylivoimalla vielä yli kolme minuuttia, eikä hieman hermostuneesti playoff-avauksessaan esiintynyt Dynamo päässyt enää pallonhallintaan. Myös puolustuksessa oli KaDylle harvinaisia aukkoja.

Heritty laukoi vielä pari sekuntia ennen loppua Mad Maxin viimeisestä kuviosta voimalla oikeaan alakulmaan, mutta KaDyn kokenut maalivahti Niila-Ville Laitinen otti tärkeän jalkatorjunnan. Lähemmäksi Mad Max ei enää painostuksesta huolimatta päässyt: KaDy kaivoi vaikeassa paikassa niukan 5–6-vierasvoiton.

KaDy-leirissä ilahduttaa Kytölän veljesten ja Eemeli Hännisen paluu parketille, joskin lisää treeniviikkoja loukkaantumisista toipunut kolmikko vielä kaipaa, semminkin kun maajoukkueen EM-karsinnat nielaisivat runsaasti joukkuetreenikertoja huhtikuussakin. Brassivahvistus Bob oli takaisin kokoonpanossa, muttei vielä käynyt kentällä.

Sarja on katkolla Dynamolle lauantaina 24.4. Jyväskylän Monnarilla klo 17.00 alkavassa 2. osaottelussa. Tarvittaessa ratkaiseva kolmas ottelu pelataan sunnuntaina 25.4. niin ikään Jyväskylässä (KaDyn kotietu).

Lauantain muissa miesten puolivälierissä Riemu yllätti Jyväskylässä FC Kemin 4–3 ja SoVo kotonaan Somerolla ToPV:n 5–3, joten jännitettävää riittää ensi viikonlopulle erityisesti Meri-Lapin päässä. GFT ja Akaa Futsal pelaavat ensimmäisen kohtaamisensa vasta sunnuntaina 18.4. Espoossa KaDyn naisten ratkaisevan puolivälierän jälkeen.

KaDyn Vasko Vujovićin mietteitä ottelusta:

– Matkustimme Valkeakoskelle hakemaan voittoa ja sen myös saimme. Voitto ei missään nimessä irronnut helpolla, mutta se oli ansaittu.

– Puolivälierissä on etenkin nyt typistettynä (paras kolmesta) tilanne, jossa altavastaaja voi laittaa ennakkosuosikin ahtaalle, joten meidän oli erittäin tärkeä saada ainoasta vierasottelustamme voitto.

– Päästimme enemmän maaleja kuin meille on tyypillistä, mutta kuusi tehtyä maalia tasakentällisin riittivät voittoon niin kuin sellaisen määrän pitäisikin. Playoff-ottelut ovat usein hyvin erilaisia kuin runkosarjan ottelut. Vain voitot lopulta muistetaan, ei maalilukemia. Analysoimme tarkkaan puolustuspään virheemme ja pyrimme korjaamaan puolustuspeliä seuraaviin otteluihin

– Meillä ei ollut kovin paljoa valmistautumisaikaa koko joukkueella viiden avainpelaajan ollessa maajoukkueen mukana Montenegrossa ja Vantaalla, mutta vähäisessä ajassa teimme valmistautumisen ensimmäiseen otteluun laadukkaasti ja tehokkaasti. Nyt siirrymme valmistautumaan seuraavaan viikonloppuun, Vujović päättää.

* * *

Seuraava ottelu:

la 24.4. Jyväskylän Monitoimitalo, ÄSSÄ-Areena

klo 17.00

KaDy – Mad Max (2. puolivälierä)

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
5 - 6
(2-5)
0' Maali Intala Jere

0' Maali Kunnas Justus

6' Maali Intala Jere

7' Maali Jussila Matti

7' Maali Lintula Lassi

10' Maali Lintula Lassi

19' Maali Intala Tero

20' Maali Pennanen Aleksi

21' Maali Intala Jere

29' Maali Collin Jesse

36' Maali Jussila Mika
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Toukokuu   »
Kategoriat