Esittely
Ottelutilastot
KaDy - FC Kemi
2020-2021 - KaDy Miehet - Miesten Futsal-Liiga
Klo 18:00 Jyväskylä, monitoimitalo
17
Lok

ENNAKKO: lauantaina Monnarilla kärkiottelu, KaDyn vieraaksi FC Kemi


(Pääkuva: Lassi Lintula on ollut alkukaudesta kovassa vireessä. Kuva: Sami Virtanen)

Miesten Futsal-Liiga jatkuu reilun viikon mittaisen maajoukkuetauon jälkeen lauantaina. Jyväskylän Hirviö-Luolassa on luvassa todellista herkkua Suomen absoluuttisen kärkiottelun merkeissä, kun ulkomaalaisvahvistusten tähdittämä FC Kemi saapuu kaukaa pohjoisesta KaDyn vieraaksi. Ottelun panoksena on sarjataulukon paalupaikka.

la 17.10.2020
KaDy – FC Kemi
18.00
Jyväskylän MonitoimitaloFacebook-tapahtumaLivelähetys:
Futsal-Liigan ottelut suorana lähetyksenä Solidsportilla: https://solidsport.com/futsalliiga


Henri Louste osui komeasti viime ottelussa Riemua vastaan. (Arkistokuva: Sami Virtanen)

Miesten Futsal-Liiga jatkuu reilun viikon mittaisen maajoukkuetauon jälkeen lauantaina koronavirusrajoitteiden sallimissa puitteissa. Jyväskylän Hirviö-Luolassa on luvassa todellista herkkua Suomen absoluuttisen kärkiottelun merkeissä, kun ulkomaalaisvahvistusten tähdittämä FC Kemi saapuu kaukaa pohjoisesta KaDyn vieraaksi. Molemmat joukkueet ovat kolmen kierroksen jälkeen puhtaalla pelillä 9 sarjapisteessä; perässähiihtäjistä vain espoolainen GFT (8 p.) on onnistunut luovimaan syksyn tähän asti tappioitta. Jaossa on siis sarjataulukon paalupaikka.


KaDyn alkukausi on ollut tulosten valossa erinomainen, vaikka kapeasta ringistä miehiä on ollut sairastuvan puolella ja onpa brassivahvistus Ítalokin yhä kiinni kotimaassaan. Liiga korkattiin Torniossa komealla pisteryöstöllä maalein 1–5, kotiavauksessa kaatui vanha tuttu Sievi FS maalein 4–1. Viimeisimpänä Dynamon myllyyn jauhautui napakasti hanttiin laittanut paikallisvastustaja Riemu maalein 2–5.

Omaa maalia on varjeltu paria nukahdusta lukuun ottamatta pyyteettömästi, ja hyökkäyspelistä on saatu irti riittävät tehot. Maalinteossa ovat kunnostautuneet eniten Lassi Lintula, Tero Intala ja Jukka Kytölä. Myös Eemeli Hänninen on ilahduttanut otteillaan ja osunut Jukka Kytölän nappisyötöistä kahdesti. Valmennuskaksikko Vasko Vujović – Jesse Kalliokoski on ollut tyytyväinen alkusyksyyn, mutta molemmat korostavat joukkueen olevan vasta pitkän matkansa alkutaipaleella. Kehitystä on lupa odottaa tapahtuvan viikko viikolta.

FC Kemi lukeutuu KaDyn ohella liigan suurimpiin ennakkosuosikeihin. Etenkin ulkomaalaisvahvistukset Enderson Suárez, Henry Gutierrez, Boris Čizmar (pelaaja-valmentaja) ja Slobodan Tomić (mv) ovat osoittaneet olevansa liigan eliittiä; suomalaispelaajista Vesa Lilja ja Tuukka Pikkarainen ovat vahvassa nousujohteessa. FC Kemi on vaikea voitettava, minkä ovat saaneet jo vuorollaan kokea kolme kovaa haastajaa: Sievi FS, ToPV ja Akaa Futsal. Jo koronaviruksen torpedoima viime kevät oli Kemin voittokulkua, eikä runkosarjan ykkössija jäänyt kemiläisiltä kuin yhden pisteen päähän. Mutta riittääkö venezuelalais-serbialais-suomalaisen rosterin taso ja leveys Hirviö-Luolassa kovassa vireessä olevaa Dynamoa vastaan? Se nähdään lauantai-iltana.


Keskinäisiä otteluita on nähty vuodesta 2015 saakka FC Kemin noustua liigaan. Kautta aikojen katsannossa KaDy on ollut niskan päällä (voitot 8–3), mutta viime kaudella FC Kemi veti pidemmän korren. Monnarilta kemiläiset hakivat syksyllä 1–2-voiton ottelussa, joka vei KaDy-kapteeni Mikko Kytölän lasarettiin moneksi kuukaudeksi; Enderson Suárez laukoi kaksi maalia ottelun loppuneljänneksellä. Kemissä helmikuussa KaDy jäi kotijoukkueen saaliiksi maalein 4–1, joten hampaankolosta löytyy tavaraa ja punamustasta leiristä näytönhalua.


Tervetuloa Monnarille lauantaina huippuotteluun!

Seuraattehan valtakunnallisia ja paikallisia ohjeistuksia koronaviruksen aiheuttamista poikkeusolosuhteista.

Dynamon turvallisuusohjeet:

* * *

KaDy vs. FC Kemi kautta aikojen (Futsal-Liiga, Futsal Cup)
11 ottelua: 8 voittoa, 3 tappiota (maaliero 35–15)


Viime syksynä FC Kemi haki Monnarilta niukan 12-vierasvoiton. Newton Jr. vielä tuolloin KaDy-paidassa. (Arkistokuva: Sami Virtanen)

FC Kemi oli kova luu MonnarillaMiesten Futsal-Liigan huippuottelussa FC Kemi haki lauantai-iltana täyden pistesaaliin KaDylta, vaikka KaDy sai toisella puoliajalla aikaiseksi komean takaa-ajon. Ensimmäisen puoliajan nukahdukset ja virheet maksoivat kuitenkin kaikki kolme sarjapistettä ottelussa, josta päävalmentaja Vasko Vujović ja pelaajisto saivat paljon hyvääkin matkareppuihinsa. Ennen ottelua seuraikoni Jukka Kytölää muistettiin 200 liigaottelun johdosta; kaikki 200 matsia ovat luonnollisesti tulleet KaDy-paidassa kolmen ja puolen Italiassa vietetyn ammattilaisvuoden lisäksi. Lisäksi jännättiin, tuleeko liigajoukkueelle täyteen 1000 runkosarjamaalia Futsal-Liigassa kautta aikojen. Lukema oli ennen lauantaita 998, ja FC Kemin tiedettiin olevan kivenkova pähkinä murrettavaksi.

Miesten Futsal-Liiga
la 17.10.2020, Jyväskylän Monitoimitalo
KaDy – FC Kemi 3–4 (1–4)

Maalit: Enderson Suárez 0–1, Lassi Lintula 1–1, Boris Čizmar 1–2, Vesa Lilja 1–3, Suárez 1–4, Jukka Kytölä 2–4, Mikko Kytölä 3–4.

Ulosajot: Niila-Ville Laitinen, KaDy

Etenkin avauspuoliajalla kemiläiset olivat vankasti niskan päällä. Kemin ja koko liigan ykköspyssy, Venezuelan maajoukkuemies Enderson Suárez aloitti maalitehtailut KaDyn pallonmenetyksestä ja puolustuksen nukahtelusta. KaDyn Lassi Lintulan nopea tasoitusmaali nosti tunnelmaa mutta oli lopulta laiha lohtu kehnon puoliajan pelanneelle kotijoukkueelle. Välittömästi Lintulan tasoituksen jälkeen Kemin serbialainen pelaaja-valmentaja Boris Čizmar rouhi yhden osuman maalinedustalta ja tuuletteli provokatiivisesti päälle keltaisen kortin arvoisesti. Myös KaDy-kapteeni Mikko Kytölä kirjautti varoituksen tilanteesta.

KaDylla oli muutamia hyviä hyökkäysaihioita erityisesti korkeista prässinpurkupalloista pivotina häärineelle Lintulalle. Myös sivurajapotkut ja kulmat tuottivat jatkuvalla syötöllä hyviä laukaisupaikkoja, mutta punamustien ruuti oli märkää tällä kertaa. Yhden epäonnistuneen kulman jälkeen Kemin maalivahti Slobodan Tomić avasi nopeasti suunnanmuutoshyökkäyksen laitaan, josta Henry Gutierrez neppasi pallon pystyyn juosseelle Vesa Liljalle, joka roikotti yhdellä kosketuksella suoraan ilmasta pallon ulkona maaliltaan seikkailleen Niila-Ville Laitisen taakse.

Reilu minuutti ennen taukosummeria tuli KaDylle lisää lunta tupaan, kun Laitinen venyi kädellään refleksitorjuntaan reilusti rangaistusalueen ulkopuolella. Seurauksena suora ulosajo, Tuomas Heikkilä penkiltä maalinsuulle, Kemin suvereeni 4 vs. 3 -ylivoimapeli ja Kemin neljäs maali ennen taukoa, viimeistelijänä jälleen Suárez. Laitisen pelikielto on Dynamon onneksi nykymääräysten mukaan vain yhden ottelun mittainen (suora ulosajo käsivirheestä).


Jukka ja Mikko Kytölä saivat puolustaa tarkasti koko ottelun läpi.

Heikon avausjakson jälkeen toisella puoliajalla nähtiin nälkäisen ja liikkuvan KaDyn aggressiivinen takaa-ajo. Jos ensimmäinen puoliaika oli vieraiden käsikirjoituksen mukainen, toisella puoliajalla hallitsi Dynamo. Maalille vaihdettu Heikkilä hoiti ruutunsa erinomaisesti, piti nollan ja kontrolloi peliä jalalla sekä kommunikaatiolla, eikä asteittain hiipunut FC Kemi päässyt enää moneenkaan maalipaikkaan.

Dynamo vyörytti joukkueprässiä, pallonhallintahyökkäyksiä, vastahyökkäyksiä ja erikoistilanteita kohti Tomićin maalia. Henri Louste pommitti vasurillaan ensin ylärimaan, sitten tolppaan. Jukka Kytölä toi KaDyn kahden maalin päähän tolppalaukauksen irtopallosta. 200 liigaottelun soturi kirjautti osuvasti seuran 1000. liigamaalin!


Hetkeä myöhemmin kapteeni Mikko Kytölä hassutti vasemmalla laidalla vartaloharhautuksellaan Kemi-puolustajan ja laukoi kauden avausmaalinsa vasurilla tuoden kotijoukkueen jo maalin päähän. Pitkänhuiskea ja ulottuva Tomić oli yllätetty kolmannen kerran matalalla alakulmalaukauksella. Pian tämän jälkeen pirteästi esiintynyt Eemeli Hänninen katkaisi Kemin pelinavauksen ja pääsi yksin läpi, mutta Tomić veti pidemmän korren.


Erinomaisen tasakentällisin työstetyn takaa-ajon päätteeksi KaDyn 5 vs. 4 -ylivoimapyöritys jäi kuitenkin valitettavan vaisuksi ja FC Kemi sai lopulta puolustettua minuutit pois kellosta. Kaksijakoisesta kärkiottelusta jäi KaDylle käteen pettymys, nolla sarjapistettä ja kolmas perättäinen liigatappio kemiläisille, mutta myös edelleen sarjataulukon kakkossija, arvokasta oppia ja arvokas kokemus kärkijoukkueen tähtisikermän horjuttamisesta takaa-ajoasemassa.


Tuomas Heikkilä oli rapiat puolet pelistä Dynamon maalinsuulla.

KaDyn valmentaja Vasko Vujović löysi tappion hetkellä jotain hyvääkin.

“Meillä ei ollut tämän huippuottelun vaativa energiataso otteluun lähtiessä verrattuna Kemiin. Tämä maksoi meille alussa 2–3 maalin takaa-ajoaseman. Asenteemme ei ollut alusta asti pelin vaatimalla tasolla. Pelin intensiteetti on korkea; meidän täytyy päästä samalle keskittymisen tasolle”, Vujović kertoi Palloliiton futsalsivustolla.

“Päätimme puoliajalla kopissa, että voitamme vähintään 2. puoliajan ja sen myös teimme. Totta kai halusimme voittaa koko pelinkin. Tämä oli erittäin opettava peli, saimme paljon hyödyllistä tietoa”, Vujović päättää.

FC Kemi jatkaa sarjakärjessä puhtaalla pelillä; KaDy on toisena 9 pisteessä. Liiga jatkuu sunnuntaina.

KaDyn seuraavat ottelut ovat la 24.10. Ilveksen vieraana Tampereen Kaupissa ja su 25.10. kotona PJK:ta vastaan.

* * *

Futsal-Liigan ottelut Solidsportilla.

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
3 - 4
(1-4)
5' Maali Suarez Enderson

6' Maali Lintula Lassi

7' Maali Cizmar Boris

11' Maali Lilja Vesa

19' Maali Suarez Enderson

32' Maali Kytölä Jukka

34' Maali Kytölä Mikko
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Lokakuu   »
Kategoriat