Esittely
Ottelutilastot
HIFK FS - KaDy
2020-2021 - KaDy Miehet - Miesten Futsal-Liiga
Klo 13:00 Pirkkola PH
20
Maa

ENNAKKO: Kamppailu tärkeistä pisteistä KaDylle, HiFK pelaa kunniasta


ENNAKKO: Kamppailu tärkeistä pisteistä KaDylle, HiFK pelaa kunniasta

la 20.3.2021

Miesten Futsal-Liiga

13.00

Pirkkolan palloiluhalli, Helsinki

HIFK FS – KaDy

Helsingin IFK:n putoaminen Ykköseen on saanut jo sinettinsä, joten stadilaiset pelaavat KaDya vastaan kotiottelussaan enää kunniasta. Lauantaina Pirkkolaan matkaa pistenälkäinen KaDy, joka haluaa varmistaa paikkansa runkosarjan kärkikolmikossa. Lassi Lintula, Juho Väinälä, Jere Intala, Henri Louste ja Ossi Kivipuro ja maalivahtikaksikko Niila-Ville Laitinen ja Tuomas Heikkilä ovat hypänneet bussiin aamulla Jyväskylässä.

Joukkueet kohtasivat ottelusiirtojen vuoksi tasan kolme viikkoa aiemmin Jyväskylässä, jossa KaDy oli selvästi vahvempi maalein 7–2.


Kuva: Vääntöä Monnarilla helmikuussa. Tero Intala teki tuossa ottelussa 5 maalia.


Valmentaja Jesse Kalliokoski kommentoi ottelun alla:

“Vastustajalle eivät pisteet enää ole merkityksellisiä, mutta he varmasti pelaavat kunniasta ja haastavat meidät tosissaan. KaDylle peli on tietenkin tärkeä, koska haluamme varmistaa sijoituksemme kärkikolmikossa. Rosteri on ohut, miehiä on pikku huililla ja toipuu edelleen pleijareihin. Menemme tämän päivän matsiin KaDyn vahvuuksilla, erikoistilanteet ja kollektiivinen puolustaminen ovat tärkeitä. Uskon, että tuomme kolme pistettä ja sitten taas levätään hetki.”

KaDy pelaa runkosarjan viimeisen ottelunsa sarjakärki FC Kemiä vastaan Kemissä ensi viikonloppuna sunnuntaina 28.3

Livelähetys: Solidsport (maksullinen): https://solidsport.com/kadymiehet

Kauden aiempi kohtaaminen:

9.2.2021 KaDy–HIFK FS 7-2

RAPORTTI: KaDy haki vajaamiehisenä rutiinivoiton Helsingistä


Dynamo jatkaa myötätuulessa miesten Futsal-liigan lähestyessä loppuaan. Lauantai-iltapäivän varhaisottelussa KaDyn tehokkuuden alle jäi Helsingissä liiganousija HIFK FS, jonka putoaminen Futsal-Ykköseen oli varmistunut edellisenä viikonloppuna.

la 20.3.2021
Miesten Futsal-Liiga
Pirkkolan palloiluhalli, Helsinki
HIFK FS – KaDy 2–7 (1–5)

Maalit:
HIFK FS: Johannes Axerud, Timo Peltola
KaDy: Jere Intala 4, Ossi Kivipuro 2, Lassi Lintula


HIFK FS on seurana uusi tulokas futsalin liigakartalla, mutta aivan kokemattomasta ryhmästä ei ole kyse. HIFK peri kesän kabineteissa Futsal-Ykkösen kärjessä maaliskuussa olleen Zenith Myllypuron ansaitseman liigapaikan; Zenithin menestystä toiseksi ylimmällä sarjaportaalla olivat luomassa mm. ex-dynamot Jose Ikonen ja Juho Mäkiniemi parketin puolella sekä Markus Vanninen enimmäkseen valmennuspuolella. Lisäksi KaDyn rosterissa muutaman kuukauden vuonna 2019 ollut maalivahti Petteri Lehtinen on HIFK:n maalivahtivalmennuksessa. Tällä kaudella HIFK:n kohtalona oli kuitenkin vahvistuksista huolimatta kokea pääsarjatason kovuus: lähtö Ykköseen on tosiasia.

KaDyn ja HIFK:n ensimmäinen kohtaaminen oli vain kolmea viikkoa aiemmin, 27.2. Monnarilla, jolloin KaDy oli parempi maalein 7–2. Helsingin-ottelu oli siirretty jouluviikolta koronavirustilanteen johdosta tälle viikolle. Kyseessä oli KaDyn ensimmäinen vierasottelu Helsingissä liigahistoriassa (12 vuotta). Jälkimmäisellä Ykkösen-kaudella 2008–09 KaDy pelasi Helsingissä neljä vierasottelua (2 voittoa, 2 tasapeliä).

KaDy oli poikkeuksellisesti matkassa vain viidellä kenttäpelaajalla eli yhdellä vaihtomiehellä. Tuomas Heikkilä teki maalivahtiosastolla seuraa Niila-Ville Laitiselle. Pitkäaikaispotilaiden (Jukka Kytölä, Mikko Kytölä, Eemeli Hänninen) lisäksi tähtipelaajat Tero Intala ja Bob huilasivat ottelun varotoimenpiteenä. Kun Heikki Korhonenkaan ei varuskunnasta mukaan päässyt, oli kenttäpelaajia matkassa viisi. Tämä ei Dynamon tahtia haitannut kun “kakkosketju” pisti tuulemaan helsinkiläisten kustannuksella.

Alku Pirkkolan liikuntahallissa oli hieman heikompi: HIFK pääsi johtoon Johannes Axerudin ohjattua kovan diagonaalisyötön maalinedustalta Laitisen taakse. KaDy sai kuitenkin pian juonesta kiinni ja nakutteli tehohetkinään taululle jo ensimmäisellä puoliajalla lukemat 1–5.

Jere Intala viimeisteli liki uskomattoman hattutempun 27 sekunnin sisällä. HIFK ei siis onnistunut pitämään palloa keskialoituksesta muutamaa sekuntia pidempään Intalan maalien välillä. Muutenkin Intala oli isoveljensä Teron poissa ollessa todella ahnaalla pelipäällä ja otti johtajuutta isolla kouralla.

Toisella puoliajalla Intala osui neljännen kerran heti ensimmäisessä vaihdossa, minkä jälkeen KaDy tyytyi lähinnä puolustamaan ja varmistelemaan kolmea vieraspistettään. Molemmat kaunistelivat lukemia vielä yhdellä maalilla. Aiempaa enemmän vastuuta saanut Ossi Kivipuro viimeisteli KaDyn avaus- ja viimeisen maalin.

Myös Espoossa viime viikonloppuna KaDyn tärkeä kolmas maali lähti Kivipuron laukauksesta, vaikka GFT:n omaksi maaliksi merkittiinkin. Näyttäisi siltä, että paperilla “kakkosketjuksi” hahmoteltu porukka saa nyt onnistumisia liukuhihnalta, joten sairastuvan pikku hiljaa tyhjentyessä huhtikuun playoffeihin tilanne näyttää aurinkoiselta Dynamo-leirissä.

KaDy nousi kolmeksi tunniksi sarjataulukon kärkeen, mutta FC Kemi otti paikkansa takaisin voittamalla JoSePan. Runkosarjan todennäköisimmällä voittajalla FC Kemillä on yhäkin kaksi ottelua vähemmän pelattuna. KaDyn viimeinen runkosarjan ottelu on sunnuntaina 28.3. juuri Kemissä, ellei koronatilanne aiheuta enää ottelusiirtoja sarjassa.
Pudotuspelit on määrä aloittaa maajoukkueen EM-karsintojen jälkeen lauantaina 17. huhtikuuta, mikä jättää pitkän pääsiäisviikonlopun puskuriksi mahdollisille viime hetken ottelusiirroille.

Päävalmentaja Vasko Vujović jakoi kehuja suppealle, voitokkaalle kokoonpanolleen:

– Pelasimme tuloksesta: tarvitsimme kolme pistettä tästä pelistä, jotta pysyisimme mahdollisimman korkealla sarjataulukossa ennen päätöskierrosta. Vaikka meillä oli vain viisi pelaajaa käytettävissämme, näytimme vahvuutemme kollektiivisessa hyökkäyksessä ja puolustuksessa.

– Lyhyet, nopeat transitiot ovat futsalissa taloudellisia, varsinkin pienellä ringillä pelatessa. Onnittelut pelaajille voitosta ja omistautuneesta pelaamisesta, Vujović päättää.

KaDyn apuvalmentaja Jesse Kalliokoski oli erittäin tyytyväinen Helsingin-vierailuun:

– Meidän pojat tekivät sen, mitä tarvittiin ja toivottiin. Jokaisesta suorituksesta näki, että vastuu ja peliaika kiinnostavat jokaista pelaajaa ykkösnimiemme takana. Ihan koko aikaa ei toki yhdellä vaihtomiehellä painettu täysillä tai prässätty, vaan pelattiin fiksusti joukkueena voimavaroja säästäen.

– Jere Intala oli tietysti iltapäivän ykköshahmo: Jereltä huikea, nopea hattutemppu alle 30 sekuntiin ahneilla ja röyhkeillä suorituksilla. Mutta hatunnosto kuuluu kaikille pelaajillemme. Kenttäpelaajat auttoivat uhrautuvasti maalivahti Nippe Laitista HIFK:n hyökätessä, ja Nippe auttoi nousuillaan kenttäpelaajia ottamaan pallonhallinnan ja hengähtämään 5 vs. 4 -asetelmassa joitain hetkiä, Kalliokoski päättää.


Seuraava ottelu:

su 28.3. Tervahalli, Kemi klo 16.00

FC Kemi – KaDy

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
2 - 7
(1-5)
4' Maali Axerud Johannes

5' Maali Kivipuro Ossi

7' Maali Intala Jere

7' Maali Intala Jere

7' Maali Intala Jere

19' Maali Lintula Lassi

20' Maali Intala Jere

33' Maali Peltola Timo

34' Maali Kivipuro Ossi
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Huhtikuu   »
Kategoriat