Esittely
Ottelutilastot
KaDy - Akaa Futsal
2020-2021 - KaDy Miehet - Miesten Futsal-Liiga
Klo 14:00 Jyväskylä, monitoimitalo
13
Hel

ENNAKKO: Akaa Futsal lauantaivieraaksi Ässä-Areenalle


(Pääkuvassa: Jere Intala laukoo joulukuussa 2019 Monnarilla Akaata vastaan. Kuva: Sami Virtanen)

Miesten liigan runkosarja vaan jatkuu jatkumistaan; vuorossa Dynamolla on 20. ottelu, jälleen kotiluolassa ÄSSÄ-Areenalla, ja tällä kertaa vanhaa rakasta kilpakumppania Akaa Futsalia vastaan.


la 13.2.2021
Miesten Futsal-Liiga
14.00
ÄSSÄ-Areena, Monitoimitalo, Jyväskylä
KaDy – Akaa Futsal


(KaDyn kotiottelut pelataan covid19-tilanteen johdosta tyhjille katsomoille toistaiseksi, ainakin 1.3.2021 saakka.)
Lisätietoa: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona/voimassa-o...

Livelähetys: Solidsport (maksullinen – voit tukea KaDya)

Facebook-tapahtuma

Futsal is here!


Viime kauden runkosarjan ykkönen Akaa Futsal on tällä hetkellä sarjassa neljäntenä, kuusi pistettä Dynamoa perässä, yhden ottelun vähemmän pelanneena. Dynamolla on siis hienoinen etulyöntiasema, joka sulaisi tappiolla. Voitto puolestaan pitäisi KaDyn akaalaisten edellä taistelemassa sijoista 1–4. Tappiolla ainakin sijat 1–2 eli mahdollisten välierien todennäköinen kotietu alkaisivat karata jo aika kauas. Sekä Akaan että KaDyn sijoitusta uhkaa toki muiden muassa ToPV lukuisten rästiotteluittensa turvin, ja muutenkin sarjan yläpäässä on yhä melko tasaista.

Akaa Futsal kävi debytoimassa Mestarien Liigassa marraskuussa: Chämppäri-neitsyttaipaleen kestoksi jäi yksi ottelu, kun Tshekin mestari Chrudim oli suomalaisia parempi maalein 2–1. Liigan puolella akaalaisten meno on ollut hieman epätasaista, kun neljä kärkijoukkuetta hakivat vuorollaan Toijalasta täyden pistepotin. Kaksi viimeistä otteluaan (Ilves FS, PP-70) Akaa onnistui voittaamaan. Juhana Jyrkiäinen, Petri Grönholm, Jussi Nyström ja Kasper Kangas pelasivat Suomen maajoukkueen paidassa EM-karsinnassa Belgiaa ja Italiaa vastaan.

KaDyn edellinen ottelu JoSePaa vastaan oli ehjä suoritus kaameasta alusta huolimatta. Mikko Kytölä jätti kentän nilkuttaen avausvaihdossa, mutta muut Juho Väinälän ja Tero Intalan johdolla nostivat tasoaan, ottivat vastuuta ja veivät KaDyn 8–1-voittoon. Henri Louste teki hattutempun; ratkaisijarintaman leventyminen lasarettitaukojen jälkeen lupaa hyvää kevättä ajatellen.

Ainakin pelikiellossa ollut Lassi Lintula palaa kokoonpanoon varmasti; lisäksi sairastupaa tyhjennetään pikku hiljaa aktiivisella ja viisaasti mitoitetulla kuntoutuksella. Heikki Korhosen kevättä syö varusmiespalvelus koronarajoituksineen.

KaDyn päävalmentaja Vasko Vujović:

– Odotan erittäin haastavaa peliä johtuen yksinkertaisesti siitä, että joukkueemme on kärsinyt poissaoloista treeneissä ja peleissä. Yhden pahimman ja perinteikkäimmän vastustajamme kohtaaminen tulee siis pahaan saumaan.

– Pelaajamme osoittivat energiaa ja voitontahtoa JoSePaa vastaan, joten uskon että he onnistuvat toistamaan tämän Akaatakin vastaan. Lisäksi saamme JoSePa-pelissä pelikiellossa olleen Lassi Lintulan jälleen kokoonpanoon.

– Yritämme kääntää pelin fokuksen vastustajan kenttäpuoliskolle ja lopulta vastustajan maalialueelle. Meidän on myös onnistuttava samanaikaisesti eliminoimaan heidän mainio pivot-pelaamisensa ja nopeiden laitureiden 1 vs. 1 -haastot. Erityisesti Dušan Milojević on yksilötaidoiltaan erinomainen, Vujović päättää.

KaDyn apuvalmentaja Jesse Kalliokoski odottaa haastavaa ja tasaista ottelua.

– Akaa on vaikea vastustaja, onnahdellut hieman tällä kaudella, mutta nyt on taas pienoisessa voittoputkessa. He ovat Suomen parhaita joukkueita, kova pala kelle vaan muutamasta kärsitystä tappiosta huolimatta – tai ehkä juuri siksi. Viime kauden runkosarjan ykkönen ihan ansaitusti. Akaalla on paljon yksilötaitoa, pystyvät haastamaan 1 vs 1 -tilanteissa vakuuttavasti. Heillä riittää laatua ja leveyttä yli kahteen ketjuun; tosin heilläkin on ilmeisesti ollut joitain poissaoloja, Kalliokoski listaa.

– Joulukuun ottelu Toijalassa kääntyi meille; pelattiin kollektiivisesti hyvin ja puolustettiin tarkasti. Maalintekopuolella ulosmitattiin omat hyökkäykset ja Akaan virheet hyvällä prosentilla. Nyt tulee tasaisempi ja vaikea ottelu. Meilläkin on useita poissaoloja kokoonpanosta, Kalliokoski päättää.


* * *
Kauden aiempi kohtaaminen:
19.12.2020 Akaa Futsal – KaDy 3–7 (1–3)

* * *
KaDy vs. Akaa Futsal / Leijona Futsal / Kylve kautta aikojen (Cup, Liiga, Ykkönen, Supercup):
35 ottelua, 25 voittoa, 10 tappiota (maaliero 164–108)

* * *
Kotitappio Akaa Futsalille


la 13.2.2021

Miesten Futsal-Liiga

14.00

ÄSSÄ-Areena, Monitoimitalo, Jyväskylä

KaDy – Akaa Futsal 2–7 (2–4)

Maalit:

KaDy: Juho Väinälä, Jere Intala

Akaa: Petri Grönholm 2, Markus Rautiainen, Juhana Jyrkiäinen 2, Jussi Nyström, Aleksi Pirttijoki

Varamiehinen KaDy ei pystynyt haastamaan Akaa Futsalia

KaDy lähti otteluun ilman avainkaksikkoaan Mikko ja Jukka Kytölää, jotka kuntoutuvat vammoistaan. Alkulämmittelyssä Dynamon kolmaskin maajoukkuepelaaja Tero Intala sai reisivamman; Intala pystyi pelaamaan vielä ensimmäisellä puoliajalla muutaman lyhyen vaihdon, mutta jäi suosiolla sivuun toisella puoliajalla.

Osan ottelusta KaDy joutui pelaamaan poikkeuksellisesti kokonaan ilman vaihtomiehiä nelikolla Juho Väinälä – Lassi Lintula – Henri Louste – Jere Intala. Lisäksi 12. minuutilla kylkeen iskun saanut Ossi Kivipuro kävi pari kertaa kentällä.

Ensimmäinen puoliaika oli miehistöjen epäsuhdasta huolimatta vielä aivan tasainen; puoliaikatauolle mentiin kahden maalin vierasjohdossa. Juho Väinälä osui erikoistilanteesta maalinsuulta, Jere Intalan kaukolaukaus tuotti 2–4-kavennuksen. Ex-kady Markus Rautiaisen 1–2-maali herätti hieman parranpärinää, kun Akaa ei laittanut palloa yli rajan Ossi Kivipuron laottua kentän pintaan rajun kontaktin seurauksena. Rautiainen jäi vapaaksi ja pommitti pallon oikeaan yläkulmaan kadylaisten protestoidessa.

Sen sijaan 1–3-takaiskussa KaDy voi katsoa peiliin: prässinpurkukuvio maalivahti Niila-Ville Laitista käyttäen oli aivan liian optimistinen, kun vastassa oli Futsal-Liigan ulottuvin prässääjä Juhana Jyrkiäinen. Prässinpurkupallo katkesi Jyrkiäisen jalkaan ja kimposi siitä suoraan maaliin.

Kahden takaa-ajotilanne käytännössä ilman vaihtomiehiä näytti kimurantilta, mutta yhä mahdolliselta, siksi hyvin KaDyn hyökkäyskuviot olivat puhkoneet Akaan alakertaa avauspuoliajallakijn. Kokenut, rutinoitunut Akaa Futsal käytti kuitenkin KaDyn varamiehisyyden armotta hyväkseen ja oli toisen puoliajan herra. Akaa piti 23 minuutin kohdalla saavuttamansa 2–5-johtonsa loppuun saakka.

Reilu minuutti ennen loppua Akaa nakutti vielä kaksi kosmeettista maalia. Suurin osa Akaan maaleista tuli rangaistusalueelta vahvan pivot-pelaamisen (Petri Grönholm, Juhana Jyrkiäinen) ansiosta.

KaDyn maalilla hikisen iltapuhteen huhkinut torjui monta hyvää laukausta; samoin vieraiden parhaana palkittu, maajoukkuemaalivahti Kasper Kangas oli mies paikallaan ja esti KaDyn viimeistely-yritykset. Etenkin uutterasti ja nälkäisesti haastanut Jere Intala sai todeta Kankaan mainiot lähitorjuntataidot useaan kertaan.

KaDyn päävalmentaja Vasko Vujovic:

– Melkein kaikki Akaan maalit tulivat yksilöpuolustuksen virheistä. Fokus ja keskittyminen puuttuivat meiltä puolustettaessa. Akaan vahvat, kokeneet pivot-pelaajat kuten Jyrkiäinen pääsivät tekemään yksilömaaleja rangaistusalueelta.

– Jouduimme varamiehisenä pelaamaan tavallista enemmän pitkiä palloja, mutta välillä piti pallolliseen peliin saada variaatiota. Loimme tarpeeksi maalipaikkoja noustaksemme tasoihin, mutta viimeistely ei ollut kohdillaan. Puoliajalla tavoitteemme oli voittaa toinen puoliaika ja tulla mukaan peliin, mutta se lopulta epäonnistui.

Ottelukuvia Facebookin kuvagallerissa.

KaDyn seuraava ottelu on maineikas Jyväskylän derby eli paikallisottelu Liikunnan Riemua vastaan:

ke 17.2. klo 19.00
Ässä-Areena, Jyväskylän Monitoimitalo

KaDy – Riemu

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
2 - 7
(2-4)
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Maaliskuu   »
Kategoriat