Esittely
Ottelutilastot
KaDy - Riemu
2020-2021 - KaDy Miehet - Miesten Futsal-Liiga
Klo 19:00 Jyväskylä, monitoimitalo
17
Hel

ENNAKKO: keskiviikkona jälleen derbyn aika!


(Pääkuva: Anu Kangas-Happonen)

Futsal is here – on derbyn aika! Futsal-Liigassa on jälleen maineikkaan Jyväskylän derbyn aika, kun KaDy vuorostaan isännöi Riemua. Syksyn derbyn KaDy hoiti maalein 2–5, mutta keskiviikkoillalle kuntopuntari ennakoi tasaista, tulista ja tappuraista vääntöä.

ke 17.2.2021
KaDy – Riemu
19.00
ÄSSÄ-Areena, Jyväskylän Monitoimitalo

Yleisöltä suljettu koronatilanteen rajoitusten vuoksi.

KaDyn Facebook-tapahtuma

Livelähetys:
Futsal-Liigan ottelut suorana lähetyksenä Solidsportilla (maksullinen): https://solidsport.com/futsalliiga

* * *

Futsal is here – on derbyn aika! Kotijoukkueena tällä kertaa KaDy. Valitettavasti tämäkin ottelu pelataan tyhjille katsomoille tämänhetkisten koronarajoitusten vuoksi. KaDy on sarjataulukossa kolmantena GFT:n ja FC Kemin takana. Runkosarjan kärkipaikka uhkaa karata parin viimeaikaisen tappion myötä, mutta ainakin sijoista 2–4 riittää taisteltavaa vielä sarjan viimeisillä kierroksilla ennen pudotuspelejä. KaDylla on jäljellä kuusi ottelua runkosarjaa, joten tarjolla on vielä maksimissaan 18 pistettä, jolla irtoaisi varmuudella hyvä sijoitus, sillä neljällä muulla kärkijoukkueella on jäljellä runsaasti keskinäisiä otteluita.

Derbyjen historia hakee vertaistaan Suomi-futsalissa. Yleisöennätyksiä on rikottu useaan otteeseen, katsomot ovat pullistelleet, kannustus on ollut korviahuumaavaa, dramatiikkaa on riittänyt parketin puolella. Useimmiten (13 kertaa 17:stä) päätössummeri on johtanut KaDyn voitonjuhliin, mutta myös Riemulla on ollut omat huippuhetkensä. Kesällä 2019 Riemusta KaDyyn loikannut Teemu Lukkari oli syksyn 2015 derbyn supersankari viimeisen sekunnin 5–6-voittomaalillaan, joka toi Riemulle kolme sarjapistettä.

KaDyn makeimpiin voittoihin lukeutuu yllättävän tasaiseksi muodostunut puolivälieräpari keväällä 2015, jonka KaDy vei voitoin 2–1 edeten samana keväänä vielä välierien kautta finaaliin. Kaikkiaan Dynamolla on 13 derbyvoittoa, joista 11 runkosarjassa ja kaksi pudotuspeleissä, joten ihan jokaisella voitolla ei ole erityistä eeppistä asemaa KaDyn historiassa. Silti jokainen voitto on ollut maukas näpäytys mustaturkoosille haastajalle, sillä jokainen tappio Riemulle on tuntunut punamustassa leirissä erityisen kitkerälle.
Viime keväänä nähtiin futsalissa perin harvinaiset lukemat, kun KaDy ja Riemu tasasivat pisteet 0–0-tuloksella.

Maalittomasta tasurista seurasi toki viiden minuutin jatkoaika, ja kun sekin oli maaliton, haettiin ratkaisu voittomaalikilpailusta. KaDylta molemmat kaksi laukojaa osuivat, Riemulta ei kumpikaan, joten KaDy kaappasi kaksi sarjapistettä myöhemmin keskeytetyn kauden sarjataulukkoon. KaDyn sijoitus keväällä 2020 runkosarjan keskeytyessä oli 5., Riemu oli sijalla 12. eli suoran putoajan paikalla.

Liigassa säilyminen selvisi mustaturkoosissa leirissä myöhemmin kabinetin kautta, ja Riemu onkin kiittänyt luottamuksesta pelaamalla erinomaisen kauden. Viime lokakuussa pelattiin tämän kauden ensimmäinen derby, jonka KaDy hoiti kotiin lopulta melko vaivatta lukemin 2–5 (1–3) katastrofaalisesta alusta ja Riemun avausmaalista huolimatta. Ensimmäisellä puoliajalla Lassi Lintula laukoi kaksi maalia, Eemeli Hänninen yhden. Toisella puoliajalla Henri Louste ja Jukka Kytölä osuivat seitsemän sekunnin sisällä, mikä tyrehdytti Riemun uutteran takaa-ajon.

Yleisömäärä Riemun kotiottelussa oli derbyjen historiaan peilaten varsin vaatimaton, 250 katsojaa, mutta kun alkusyksyn jälkeen on pelattu lähinnä tyhjille katsomoille, näidenkin kolminumeroisten määrien paluusta lehtereille voidaan tällä hetkellä vain unelmoida.

(Kuva: Anu Kangas-Happonen)

Viimeaikaisissa otteluissa KaDylta on puuttunut kokoonpanosta Jukka Kytölän, Mikko Kytölän ja Niila-Ville Laitisen tasoisia pelaajia; samoin Eemeli Hänninen ja varusmiespalvelustaan suorittava Heikki Korhonen ovat olleet sivussa. Pelaajia nostetaan kokoonpanoon sitä mukaa kun kuntoutukset etenevät. Poissaolojen heikentämänäkin KaDyn pistepussi on karttunut tasaiseen tahtiin. Seuraavana tavoitteena Dynamolla on raapia derbystä pisteet; lauantaina KaDy matkustaa Tampereelle, jossa tavoitteena on täydentää kuuden pisteen viikko putoamaan tuomitun sarjajumbo PP-70:n kustannuksella.

Riemu on pelannut erinomaisen kauden ja nousi sijalle 7. voittamalla lauantaina HIFK:n vieraissa ja sunnuntaina Sievi FS:n kotonaan voittomaalikilpailussa. Riemulle kaikki kaikessa on ollut ykkösketju, jossa ovat enimmäkseen pelanneet Olli Pöyliö, Jonne Forsström, Joonas Madetoja, Leevi Kemppainen, joskin variaatiotakin on nähty. Ykkösrivin miehistä Kemppainen on keskiviikkona varoitustilin täyttymisen ja pelikiellon vuoksi.

KaDyn maalivahti, “Monnarin Elävä Seinä” Niila-Ville Laitinen on maailman kokenein Jkl-derbyilijä: hän on pelannut 17:stä derbystä 16 missaten vain yhden kohtaamisen. Laitinen tunnustaa KaDyn haasteet derbyn alla:

– Hieman on tietysti vaikeita hetkiä kokoonpanon suhteen joukkueella, kun on menty riisutulla kokoonpanolla viimeaikaiset ottelut. Omaan joukkueeseen on kuitenkin täysi luotto, niillä painetaan menemään, ketä kulloinkin on matkassa. Veikkaanpa, että esimerkiksi Intalan veljekset tulevat olemaan kovia ja tehokkaita hyökkäyspäässä, Laitinen myhäilee.

– Ihan samaa kiimaa ei ole kuin ennen, koska yleisö puuttuu Monnarin katsomosta. Paikallispeleissä olennaisinta on kuitenkin voitto ja kolme pistettä; sillä ei ole väliä tuleeko se kauniilla vai rumalla pelillä, Niila-Ville Laitinen naulaa.

– Akaa-pelistä jäi runsaasti hampaankoloon; esitys oli kaikin puolin pettymys. Halutaan näyttää, että ollaan laadukkaampi joukkue kuin mitä siinä pelissä nähtiin. Hyvän joukkueen ei ole tapana hävitä kahta putkeen, joten ehdottomasti voittoa lähdetään hakemaan. Mukava päästä pelaamaan uudestaan heti tappion jälkeen, ja mikäs sen parempi lääke pettymykseen, Laitinen sanoo.

Nippe Laitinen: mitä Solidsportin katsojien kannattaa seurata?

– Vaikkei yleisöä ole katsomossa, niin pelaajat varmasti uhkuvat taistelu- ja voitontahtoa. Toivotaan, että se välittyy kotikatsomoihin saakka. Täytyy voittaa kaksinkamppailuja ja täytyy olla sopivasti tunnetta, mutta samaan aikaan täytyy pitää pää kylmänä. Energiaa ei saa tuhlata joutaviin asioihin, Laitinen päättää.

(Kuva syksyn 2019 jäähalliderbystä: Sami Virtanen)

Riemun pelaaja-valmentaja Elias Martikainen on Riemun kotisivujen ennakossa optimistisin mielin:

– Kyllähän se on selvää, että derbyt ovat kauden kohokohtia täällä Jyväskylässä. Harmillisesti derbyistä tuttu yleisömeri puuttuu katsomosta, mutta striimin välityksellä yleisölle on onneksi tarjolla reilusti hunajata. Syksyn derby osoitti, että KaDy on kova pala meille, ja siitä jäi meidän leirille paljon hampaankoloon. Olemme kuitenkin joukkueena kehittyneet tuosta ottelusta hurjasti, joten vain ja ainoastaan voitto kelpaa tästä pelistä. Tämä Riemun sukupolvi osaa ulkoa YouTube-klassikot, missä KaDy kaatuu, mutta nyt on meidän aika ottaa Monnarin herruus haltuun ja laittaa Darts Song pauhaamaan ympäri Jyväskylää, Martikainen summaa.

KaDy vs. Riemu kautta aikojen (Liiga ja Cup):

17 ottelua, 13 voittoa (joista yksi voittomaalikilpailussa), 4 tappiota (joista yksi jatkoajalla), maaliero 80–39

– KaDylla tehtyjä maaleja 4,70/peli
– Riemulla tehtyjä maaleja 2,29/peli

Lisää tilastoja:

Futsal-Liigan runkosarjassa: 13 peliä, 10 KaDyn voittoa, 1 Riemun voitto, 2 tasapeliä (joista molemmille 1 kahden pisteen voitto)

Pudotuspeleissä keväällä 2015: 3 peliä, 2 KaDyn voittoa, 1 Riemun voitto

Futsal Cupissa syksyllä 2013: 1 peli, 1 Riemun voitto

Eniten derbyjä: Niila-Ville Laitinen (KaDy), 16 derbyä, Janne Törmänen (Riemu), 14 derbyä

Nykypelaajista mukana ensimmäisellä derbykaudella 2013–14: Niila-Ville Laitinen (KaDy)

* * *

Jyväskylässä on tällä hetkellä voimassa seuraava rajoitus tapahtumissa:

"Kaupungin omistamissa liikuntatiloissa ja ulkotiloissa järjestettävissä ottelu- ja kisatapahtumissa yleisön osallistuminen kielletään kokonaan. Yleisöiltä suljetuissa ottelu- ja kisatapahtumissa urheilijoiden ja välttämättömien toimihenkilöiden osallistujamäärä voi kuitenkin olla yli 10 henkilöä, sillä suljettua tilaisuutta ei katsota enää yleisötilaisuudeksi."

KaDy kukisti Riemun kauden toisessakin derbyssä!


(Pääkuva: Iiro Väänänen)

Miesten Futsal-Liigan maineikas Jyväskylän derby Kampuksen Dynamon ja Liikunnan Riemun välillä ei kasvanut tällä kertaa eeppisiin mittasuhteisiin, vaikka aivan viimeisillä minuuteilla saatiinkin vielä jännättävää. Intensiteettiä ja kaksinkamppailutahtoa ottelussa riitti, mutta hyvän kauden pelanneesta Riemusta ei lopulta tällä kertaa ollut haastamaan kaksinkertaista Suomen mestaria.

Futsal-Liiga ke 17.2.2021

ÄSSÄ-Areena, Jyväskylän Monitoimitalo

KaDy – Riemu 7–3 (4–0)Maalit:
KaDy: Jere Intala 3, Juho Väinälä, Henri Louste, Lassi Lintula 2
Riemu: Juuso Eteläpää, Arttu Seikkula, Joonas Madetoja


Jere Intala intoili liigauransa ensimmäisen hattutempun. (Kuva Ville Koskiniemi)

KaDyn erikoistilanteet olivat valttia ensimmäisellä puoliajalla: Jere Intalan upea volleykaukolaukaus Lassi Lintulan kulmapotkuluupista vei KaDyn johtoon ajassa 2:30, ja vain kahdeksan sekuntia myöhemmin Juho Väinälä tuplasi johdon seuraavan erikoistilanteen irtopallosta.

KaDy sai todella alle kahdeksassa sekunnissa riistettyä pallon ja hankittua kulmapotkun, joka pelattiiin kaukolaukaukseen Tero Intalalle, jonka lujan laukauksen reboundiin Väinälä ehätti. Suuria minuutteja viime aikoina joka ottelussa huhkinut Warrior Väinälä heitti päälle tavaramerkkinsä Chaplin-loikkatuuletuksen.

Ensimmäisellä puoliajalla KaDy iski vielä kahdesti. Henri Louste sai Riemun epäonnostuneesta prässinpurusta flipperipallon haltuunsa, ajoi päättäväisesti keskelle ja laukoi vasurillaan ohi Sauli Kilpeläisen. 4-0-maali tuli puolestaan komeasta KaDyn prässinpurusta, joka johti nopeaan 3 vs. 2 -hyökkäykseen. Väinälä syötti oikea-aikaisesti laitaan Tero Intalalle, joka löysi tarkalla syötöllä Lassi Lintulan takatolpalta. KaDyn ansaittuun 4–0-taukojohtoon, eikä altavastaajan asemaan joutunut Riemu ollut esittänyt lähellekään parastaan.


Lassi Lintula oli myös pelipäällä tehoillen 2+1. (Kuva Ville Koskiniemi)

Toisen puoliajan alussa Lintula laukoi suoraan vapaapotkusta illan toisensa: peli näytti ratkenneen ja revenneen. Mutta toisin kävi: heti Lintulan 5-0-osuman perään Juuso Eteläpää pääsi rikkomaan Riemun kuparisen hyvin pelatun erikoistilanteen jatkopallosta. Eteläpää pelasi erinomaisen oppikirjablokin Riemun kapteenin Olli Pöyliön kanssa, mikä johti KaDy-nelikon puhkeamiseen ja paikalliseen ylivoimaan. Eteläpää itse hyödynsi irtopallon lähietäisyydeltä.

Seuraavat minuutit KaDy sai jäädytettyä Riemun takaa-ajoa melko hyvin. Samassa ajassa luotiin muutama maukas palloralli ja läheltä piti -tilanne. Ensimmäisellä puoliajalla epäkiitolliseen rooliin KaDy-pommituksessa joutunut Kilpeläinen Riemun maalilla oli huomattavasti työllistetympi kuin virkaveli Niila-Ville Laitinen KaDy-paidassa; loput laukaukset Kilpeläinen ja Riemu-puolustus selvittivät puhtain paperein.


Henri Louste pääsi tykittämään maalia kohden noin kvanttitsiljoona kertaa, mutta vain yhden kerran Liikunnan Riemun hyvin torjunut maalivahti Kilpeläinen antautui Lousteen pommituksen edessä. (Kuva Ville Koskiniemi)

30 minuutin kohdalla Riemu vaihtoi Kilpeläisen viidenteen kenttäpelaajaan hakien takaa-ajoa ylivoimapelillä, joka tuotti toisen kavennusmaalin 34. minuutilla. Lisää seurasi 38. minuutilla, kun ylivoimakuvio puri toistamiseen ja toi Riemun jo kahden maalin päähän. Käsikirjoitus oli sittenkin muuttunut vielä kertaalleen, kiitos KaDyn lievän väsähtämisen ja Riemun hyvin varioidun ylivoimakuvion.

Viimeisistä minuuteista saatiin sittenkin trilleri, kun KaDyn yrityksissä kaukaa Riemun tyhjänä ammottavaan maaliin ei ollut aivan riittävää tarkkuutta. Lähimpänä oli pariin otteeseen KaDyn pallollista peliä koko illan orkestroinut Tero Intala.

Riemun 5–4-kavennus oli jo lähellä nopeiden ylivoimakombinaatioiden tuloksena, kunnes KaDyn puolustusnelikon keskeltä Jere Intala sai haltuun irtopallon ja lähetti sen tyhjään Riemu-maaliin. Hetkeä myöhemmin Jere sai mainion riiston Riemun pohjapelaajalta lähempänä keskialuetta ja täydensi 7–3-osumalla hattutemppunsa tyhjään maaliin. Hattutemppu oli Jere Intalan ensimmäinen liigatasolla (mukaan lukien kaudet PP-70:ssä ja KaDyssa).

KaDyn päävalmentaja Vasko Vujovic ottelusta:

– Ensimmäinen puoliaika oli ehjä: pelattiin pienellä ringillä poissaolojen myötä juuri kuten sovittiin. Luotiin tilaa ja pidettiin tila isona, saatiin Riemun vahvuuksia tylsytettyä. Pelaajat noudattivat sovittuja periaatteita hyvin joka osa-alueella ja tauolle päästiin puhtaassa 4–0-johdossa. Erikoistilanteisiin keskittyminen palkittiin jälleen.

– Verrattuna lauantaina hävittyyn Akaa-kotipeliimme keskittyminen puolustukseen oli nyt kohdillaan suurimman osan pelistä. Pelaajat suoriutuivat kaikkiaan hyvin väsyneinä ja vähillä vaihtomiehillä, vaikka Riemu pääsi kolmesti maalintekoon. Olen tyytyväinen, että Jere Intalan potentiaali pivotpelaajana tuli tänään esille myös maalinteossa.

– Seuraavana ohjelmassa on lauantaina Tampere ja PP-70. Ottelu on voitettava että pysytään sijoilla 1-3, joita havittelevat FC Kemin lisäksi vahvoilla pistesaldoillaan myös GFT, ToPV ja Akaa Futsal. PP-70 saattaa näyttää sarjataulukkoa tuijottamalta automaattiselta voitolta, mutta he voivat taistella joka ottelussa kunniastaan ja laittaa meidät tiukoille.

Lisää kuvia Ville Koskiniemen futsalkuvagalleriassa.

Seuraava ottelu:

la 20.2. klo 16.00
Tesoman palloiluhalli, Tampere
PP-70 – KaDy


Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
7 - 3
(4-0)
2' Maali Intala Jere

2' Maali Väinälä Juho

6' Maali Louste Henri

18' Maali Lintula Lassi

23' Maali Lintula Lassi

23' Maali Eteläpää Juuso

33' Maali Seikkula Arttu

37' Maali Madetoja Joonas

39' Maali Intala Jere

39' Maali Intala Jere
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Maaliskuu   »
Kategoriat