Esittely
Ottelutilastot
FC Kemi - KaDy
2020-2021 - KaDy Miehet - Miesten Futsal-Liiga
Klo 16:00 Tervahalli
28
Maa

ENNAKKO: Päätöskierros pelataan Kemissä


su 28.3.2021

FC Kemi – KaDy

16.00

Tervahalli, Kemi

Yleisöltä suljettu koronatilanteen rajoitusten vuoksi.

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/1886438414773104

Livelähetys:

Futsal-Liigan ottelut suorana lähetyksenä Solidsportilla (maksullinen): https://solidsport.com/kadymiehet

* * *

KaDy kohtaa miesten Futsal-Liigan päätöskierroksella FC Kemin vieraissa. FC Kemi on varmistanut runkosarjan voiton jo viikko sitten sunnuntaina kolmanneksi viimeisessä ottelussaan, joten isäntäjoukkue pääsee kotihalliinsa vapautuneena ja paineetta. KaDy on roikkunut koko kauden aivan terävimmän kärjen tuntumassa käyden välillä suuremman ottelumäärän avittamana jopa sarjakärjessä, mutta pistekeskiarvolla mitattuna Dynamo on ollut syksystä asti Kemin haastajana yhdessä muutaman muun kärkijoukkueen kanssa.

Torstain rästiottelussa KaDyn ohitti sarjataulukossa ToPV, joka höykytti FC Kemiä Meri-Lapin paikallisessa peräti 12–2. Viimeistään nuo lukemat sinetöivät sen, että maalierovertailu ei KaDya suosi, joten kolmen pisteen voittokaan Kemissä ei takaa Dynamolle sarjan kakkossijaa: torniolaiset olisivat tasapisteissä edellä. ToPV kohtaa kotikentällään samaan aikaan sarjapaikastaan taistelevan Sievi FS:n, joten jännättävää on monella paikkakunnalla. Myös Akaa Futsal hengittää KaDyn perässä kaksi pistettä jäljessä, joten mahdollisen tasapelin sattuessa Dynamo joutuu jahtaamaan jatkoaikavoittoa tavallistakin raivoisammin.

Loppujen lopuksi tilanne on kuitenkin se, että KaDylla on kotietu puolivälieriin, mutta ei välttämättä siitä eteenpäin. Toisaalta jokainen mahdollinen vastustaja pudotuspeleissä on erittäin kiperä: sen ovat osoittaneet tällä kaudella Dynamoakin vastaan niin GFT, Mad Max, SoVo kuin Riemukin.

KaDy pelasi edellisessä pelissä vain viiden kenttäpelaajan voimin, kun pitkäaikaispotilaiden lisäksi tähtipelaajat Tero Intala ja Bob huilasivat pikku vaivojen vuoksi varotoimenpiteenä. Intalaa ja Bobia odotellaan hyvin pian takaisin kokoonpanoon, samoin kuin pidempään sivussa olleita Mikko Kytölää, Jukka Kytölää ja Eemeli Hännistä.

KaDy voitti varamiehisenäkin edelliskierroksella HIFK:n vieraissa 2–7 Jere Intalan ollessa ottelun suurin sankari neljällä maalillaan. Voittoputki on avainpelaajien poissaoloista huolimatta jo viiden ottelun mittainen; viimeksi Dynamo hävisi helmikuun puolessa välissä kotonaan Akaa Futsalille. Etenkin vieraskentillä kulunut kausi on ollut menestyksekäs: kymmenen voittoa, vain kaksi tappiota. Toisaalta FC Kemi ei ole hävinnyt kotonaan kertaakaan; tämän putken sarjakärki halunnee pitää voimassa vielä kauan.
KaDyn päävalmentaja Vasko Vujović:

– Kemi on erittäin varteenotettava vastustaja. He varmistivat runkosarjan voiton ansaitusti jo kaksi ottelua ennen sarjan päätöstä, eikä se ole sattumaa; heidän tekemisessään on laatua. Toivon, että Kemi pelaisi meitä vastaan päätöskierroksella ykkösmiehistöllään (pl. Čizmar, jolla on pelikielto), jolloin saisimme playoffien alle kovimman mahdollisen vastuksen. Meidän loukkaantuneet pelaajamme ovat palaamassa pikku hiljaa kokoonpanoon, mutta mitään riskejä emme ota, jos pelaajan kuntoutus on vielä kesken.

– Minulle ei ole sinänsä suurta väliä, aloitammeko pudotuspelit sijalta 2, 3 vai 4. En myöskään laskelmoi, mikä joukkue olisi meille sopivin vastustaja missäkin vaiheessa playoffeja. Jokainen sinne asti yltänyt joukkue on vakavasti otettava ja ansaitsee kunnioituksen. Lähdemme voittamaan jokaista peliä riippumatta kotiedusta tai asetelmista. Jokainen vastustaja voi olla vaarallinen, jos oma asenteemme ja tekemisemme ei ole ratkaisupelien vaatimalla tasolla.

– Tänä vuonna playoffit ovat hieman eriluonteiset kuin aiempina vuosinani Suomessa, koska jo kahdella voitolla etenee jatkoon. Tämä jättää hieman enemmän yllätyksen varaan ja suosii hieman altavastaajia, joten ennakkosuosikkien on laitettava ottelupareissa aina parastaan alusta alkaen.

* * *

KaDy vs. FC Kemi kautta aikojen (Futsal-Liiga, Futsal Cup)

12 ottelua: 8 voittoa, 4 tappiota (maaliero 38–19)

Keskinäiset ottelut kautta aikojen voi myös tarkistaa ainakin täältä:

https://www.palloliitto.fi/ottelupoytakirja?x&1858787

https://www.kampuksendynamo.com/ottelut/futsal/2031/otteluennakkoRAPORTTI: KaDy kaatoi FC Kemin - Mad Max vastaan pudotuspeleissä


Miesten Futsal-Liiga
su 28.3.2021

FC Kemi – KaDy 1–9 (0–5)

Maalit:
KaDy: Henri Louste, Juho Väinälä 2, Lassi Lintula 2, Jere Intala 2, Ossi Kivipuro, oma maali
FC Kemi: Veeti Åhman

KaDy matkusti FC Kemin vieraaksi pelaamaan molempien joukkueiden runkosarjan viimeisen ottelun. FC Kemi oli varmistanut runkosarjan voittonsa jo ennen kahta viimeistä peliään ja oli edellisessä pelissä Torniota vastaan antanut tähtimiehistönsä huilia. Kemiläisjoukkue jatkoi edelleen ykkösmiehistönsä lepuutusta ja peluutti nuorempia pelaajiaan. KaDy oli liikkeellä kapealla kuuden kenttäpelaajan ja kahdella maalivahdilla. KaDyn valmennuskaksikko Vujovic ja Kalliokoski olivat nostaneet Kemin matkalle myös 16-vuotiaan Konsta Pohjosen. Ensiesiintymistä seurattiin erityisellä mielenkiinnolla, koska nimi KaDyn ottelupöytäkirjassa yleensä edellyttää joukkueen palapeliin napsahtamista. Konsta saikin pelata mukavan määrän ensimmäisiä minuuttejaan Futsal-Liigassa ja nappasi hienosti syöttöpisteen tarjoilemalla maalipaikan Ossi Kivipurolle.


Ottelusta puuttuivat kummaltakin joukkueelta monta ykköspyssyä. Dynamolta sivussa olivat Mikko ja Jukka Kytölä, Bob ja Tero Intala sekä nuoret Hänninen ja Korhonen. Se ei kuitenkaan KaDyn menoa hidastanut. Kuva Anu Kangas.

Ottelu alkoi heti KaDyn hallinnalla, ja 0-2 luvuissa oltiin Henri Lousteen ja Juho Väinälän maaleilla jo ensimmäisen minuutin jälkeen. Lassi Lintula ja Jere Intala onnistuivat vielä ensimmäisellä puolikkaalla sekä yksi Jere Intalan pommi ohjautui kemiläispelaajasta maaliin.

Ave Konsta!

Toinen puoliaika jatkui samassa komennossa, kun Väinälä, Lintula ja Intala tekivät toiset maalinsa ottelussa, FC Kemi sai yhden kavennusosuman. Loppulukemat sai pistään sisään Ossi Kivipuro, kun Konsta Pohjonen laitanousunsa jälkeen laittoi auringontarkan passin Ossille takatolpalle. Pohjonen näytti olevan sisällä KaDyn pelisysteemeissä ja esiintyi pelitilanteissa energisesti ja päättäväisesti.

Puolivälierissä vastaan tuttu pleijarivastus - Mad Max!

Voitettuaan tämän päivän ottelunsa Sieviä vastaanTornion Pallo-Veikot nappasivat runkosarjan kakkossijan samoilla pisteillä KaDyn kanssa maalieron ollessa torniolaisten puolella. KaDy sijoittui näin runkosarjassa kolmanneksi ja saa puolivälierissä vastaansa kuudenneksi sijoittuneen Mad Maxin Valkeakoskelta.

KaDyn pelaaja Henri Louste kommentoi:

”Hyvä vääntö oli, vaikka ei ihan parasta esitystä ollutkaan. Kemi lepuutti parasta miehistöään, joten pelin luonne oli erilainen. Kemin nuoret kaverit pistivät meidät kuitenkin ihan hyvin koville. Tasomme on runkosarjassa heitellyt ja loukkaantumisia on ollut paljon. Nyt treenataan pleijareita varten.”

KaDyn päävalmentaja Vasko Vujovic kommentoi:

”Pelasimme hyvän ottelun Kemin nuorempaa kaartia vastaan. Näytimme heti ottelun alussa, että haluamme voittaa. Onnistuimme osoittamaan Kemin nuorille pelaajille millä tasolla liigassa täytyy pystyä pelaamaan. Kolmannella sijalla saamme vastaan tutun Mad Maxin ja valmistaudumme puolivälieriin mahdollisimman hyvin. Ensimmäisen ottelun merkitys tulee olemaan iso. Uskon suorituskykyymme pudotuspeleissä.”

Nyt alkaa maajoukkuetauko ja puolivälierät pelataan 17-25.4. paras kolmesta ottelusta -systeemillä.


Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
1 - 9
(0-5)
0' Maali Louste Henri

0' Maali Väinälä Juho

4' Maali Lintula Lassi

17' Maali Intala Jere

23' Maali Väinälä Juho

23' Maali Intala Jere

27' Maali Åhman Veeti

29' Maali Lintula Lassi

36' Maali Kivipuro Ossi
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Huhtikuu   »
Kategoriat