Esittely
Ottelutilastot
FC Kemi - KaDy
2019-2020 - KaDy Miehet - Miesten Futsal-Liiga
Klo 16:00 Tervahalli
29
Hel

Otteluennakko


Futsal-Liigan runkosarja lähenee loppuaan, ja KaDylla on käsillä erittäin kiperä tuplaviikonloppu. Lauantaina Dynamo matkaa Kemiin yhteen sarjan vaikeimmista vierasotteluista ja palaa vasta yöllä kotiin. Sunnuntaina jo varhain iltapäivällä isketään kotihallissa espoolaista GFT:tä vastaa

Futsal-Liiga, runkosarjan 20. ja 21. kierros

la 29.2.2020
Tervahalli, Kemi
klo 16.00
FC Kemi – KaDy

su 1.3.2020
Jyväskylän Monitoimitalo
klo 13.30
KaDy – GFT

Futsal-Liigan runkosarja lähenee loppuaan, ja KaDylla on käsillä erittäin kiperä tuplaviikonloppu. Lauantaina Dynamo matkaa Kemiin yhteen sarjan vaikeimmista vierasotteluista ja palaa vasta yöllä kotiin. Sunnuntaina jo varhain iltapäivällä isketään kotihallissa espoolaista GFT:tä vastaan, joka onkin saanut pelata lauantain vierasmatsinsa kätevästi Jyväskylässä Riemun vieraana.

Juuri tätä ironisemmin ei sunnuntain matsin “kotietu” voisi ennakkoon lyödä märällä rätillä kasvoille, mutta Dynamon soturit on keitetty kovissa liemissä ja he ovat valmiita tuplahaasteeseen.

KaDyn mairea voittoputki katkesi viime viikonloppuna kotona Monnarilla, josta Tornion Palloveikot onnistui kairaamaan täydet pisteet 3–4-vierasvoitolla. Tämä oli jälleen yksi niistä sarjapeleistä, joissa punamustilla hyökkäyspelaaminen tahmoi eikä tuottanut riittävää tulosta Mikko Kytölän ja Newton Jr:n paluusta huolimatta. Molemmat avainpelaajat olivat selvästi vielä puolikuntoisia eivätkä päässeet parhaalle tasolleen.


Lisäksi askissa saattaa olla viime mestaruuskevään supersankari, portugalilainen David Parente, jonka lopullista pelilupaa vielä viikko sitten odoteltiin. Tänä viikonloppuna Parenten pitäisi olla jo valmis askiin.


Lauantaina KaDy haastaa Tervahallissa FC Kemin, joka on pelannut erinomaisen kauden. FC Kemi on viidentenä, mutta nousisi rästipelin voitolla kakkoseksi Dynamonkin edelle. Parin vierastappion ohella FC Kemi on ollut kotonaan täysin voittamaton. Jyväskylässä marraskuussa Kemi oli KaDya parempi maalein 1–2. Viimeksi kemiläiset kukistivat Mad Maxin vieraissa ja nappasivat Final Four -pokaalin Espoon lopputurnauksessa.


Ulkomaanvahvistukset Enderson Suárez ja Boris Čizmar ovat olleet Kemin pelin sieluna koko kauden. Torstaina FC Kemi uutisoi uusimmasta vahvistuksesta, kun venezuelalainen Henry Gutierrez liittyy rosteriin. Saman uutisen mukaan kolumbialainen Ricardo Arcos ja Ville Uimaniemi eivät sen sijaan ole pelikunnossa. Arcoksella on lisäksi vielä kaksi ottelua pidennettyä pelikieltoa kärsimättä.


Henri Louste oli aikoinaan nostamassa FC Kemiä Kakkosesta Futsal-Liigaan.

KaDyn urakkaa Kemissä ei helpota se, että vahvaa kautta pelaava veräjänvartija Niila-Ville Laitinen huilaa reissun varoitustilin täyttymisen johdosta. Jo useassa pelissä kesken ottelun luukulle vaihdettu, mainiosti vastuun kantanut Tuomas Heikkilä ottanee Laitisen avauspaikan. Toisaalta Laitinen pääsee ainoana kadylaisena sunnuntain matsiin levänneenä, ilman reissurasitusta. KaDyn "sudeettikemiläinen" Henri Louste pääsee pelaamaan vanhalle kotiareenalleen entistä seuraansa vastaan.

KaDy vs. FC Kemi kautta aikojen (Futsal-Liiga, Futsal Cup):

10 ottelua: 8 voittoa, 2 tappiota (maaliero 34–11)

Sunnuntain vastustaja GFT on liigan kärkiviisikosta ainoa joukkue, joka ei ole vahvistanut rivejään ulkomaalaisvahvistuksilla. Toistaiseksi espoolaiset ovat silti pysyneet kärjen matkassa tasaisen varmalla suorituksellaan. Maajoukkuemaalivahti Antti Koivumäen ja kestotähti Panu Aution lisäksi mm. maalihai Antti Arvola, Niko Stenholm ja hiljattain myös Samir Haddouti ovat olleet ratkaisijoina. Ex-riemulaiset Lasse Saari ja Tom Korolainen tuntuvat syttyvän aina erityisesti juuri KaDya vastaan.


Kaikkiaan GFT:n rosteri on suhteellisen nimetön, mutta kurinalainen – ja kovaa tulosta viikosta toiseen takova. Isompi menestys on espoolaisia kuitenkin karttanut jo yli kymmenen vuotta mestaruuspokaalin matkatessa Tampereelta Sieviin ja Jyväskylään.


Tuplaviikonloppuun GFT lähtee 4. sijalta vain kaksi pistettä KaDya perässä. Espoolaisia pisteen jäljessä on FC Kemi, joka on pelannut ottelun vähemmän. Akaa Futsal näyttäisi todennäköisesti pitävän runkosarjan paalupaikan loppuun asti parista nitkahduksesta huolimatta, mutta sijat 2. – 5. ovat vielä maukkaasti täysin auki. Sijoituksilla on suuri merkitys pudotuspelien kotietuun, joten KaDy ja GFT pistävät parastaan parketin polkkaan sunnuntaina, jonka jälkeen olemme taas pykälän viisaampia.

GFT on Dynamolle todellinen Angstgegner, sillä se on voittanut peräti viisi edellistä liigakohtaaamista, vaikka KaDy on juhlinut näiden välissä kahta Suomen mestaruutta. Jokohan olisi Dynamon vuoro kairata pisteet “kultaisilta”?


KaDy vs. GFT kautta aikojen (Futsal-liiga pudotuspeleineen, Futsal Cup):
31 ottelua: 13 voittoa, 1 tasapeli, 17 tappiota (maaliero 82–83)RAPORTTI: KaDy kaatui Kemissä kovasta yrityksestä huolimatta


Futsal-Liiga
La 28.2.2020 klo 16:00

Tervahalli, Kemi

FC Kemi - KaDy 4-1 (1-0)


Kauden alla hurjasti vahvistunut ja vielä tällä viikolla kaksi uutta pelaajahankintaa tehnyt FC Kemi oli Kampuksen Dynamolle odotetun kova vastus lauantaina Futsal-Liigan ottelussa Kemin Tervahallilla. KaDy oli saanut rosteriinsa takaisin viime kaudella Jyväskylässä mestaruutta juhlineen portugalilaisen David Parenten. KaDyn maalilla puolestaan huhki koko ottelun Tuomas Heikkilä, kun Niila-Ville Laitinen poti pelikieltoa korttitilinsä täyttymisen myötä.

Ensimmäinen jakso oli ottelussa erittäin tasaista ja KaDy piti pallonhallinnan itsellään ja pääsi muutamiin maukkaisiin tekopaikkoihin, mutta serbivahti Slobodan Tomićin vartioima maali pysyi koskemattomana. Ensimmäisen jakson ainoasta maalista vastasi kotijoukkueen Vesa Lilja.

Toisella kaksikymppisellä KaDy lähti ajamaan takaa Kemiä, mutta kotijoukkue tylsytti vieraiden maalinteon erittäin kurinalaisella puolustuspelaamisellaan. Muun muassa Parente, Newton Jr. ja Sergei Korsunov olivat lähellä maalintekoa, mutta Dynamon ainokaiseksi jäi ottelun lopulla osuneen Markus Rautiaisen tekemä maali. KaDyn tavoitellessa eroa kiinni toisella jaksolla, pääsivät isäntien Boris Čizmar, Enderson Suárez ja Tuukka Pikkarainen latomaan maalit mieheen.


Markus Rautiainen iski Dynamon ainokaisen (Arkistokuva Sami Virtanen)

Päävalmentaja Vasko Vujović harmitteli ottelun alkuhetkinä tullutta takaiskua.

- Vastustaja teki taas maalin ottelun alkuminuuteilla, siitä tulee pelaajille mentaalisesti haastavaa jatkaa peliä ja tällaisia hetkiä meidän tulee pohtia. 0-0-tilanteessa pitää pelata järkevämmin. Ensimmäinen maali muuttaa paljon pelin luonnetta, varsinkin kun sen tekee hyvin alhaalta puolustava joukkue. Tällöin toisella joukkueella ei ole paljoa tilaa pelata, montenegrolaisluotsi paalutti.

- Me kontrolloimme ottelussa palloa, mutta emme loppujen lopuksi olleet kovin vaarallisia hyökkäyssuuntaan. Emme liikuttaneet tarpeeksi palloa ja syötöt eivät olleet tarpeeksi nopeita puolten vaihdoissa. Meillä oli kyllä mahdollisuutemme, mutta Tomic torjui erittäin hyvin. Analysoimme pelin ja jos kohtaamme Kemin pudotuspeleissä, niin odotan joukkueeltani parempaa ilmettä. Onnittelut Kemiin ansaitusta voitosta.

Vanhan tuttavansa David Parenten otteista luotsi oli mielissään.

- David tarvitsee taas hieman aikaa tulla sisään joukkueeseen, tämä oli hänelle vasta ensimmäinen peli ja hänen kaikki potentiaalinsa tulee esiin kevään myötä. Tarvitsemme myös joukkueena nyt aikaa ja nämä tauot tulevat tarpeeseen pudotuspelejä ajatellen, Vujovic pohti tulevan maajoukkuetauon edellä.

Kapteeni Mikko Kytölä harmitteli tappiota, etenkin kun maalipaikkoja joukkue kumminkin loi tasaiseen tahtiin.

- Harmillinen tappio, vaikka ajoittain toteutimme ihan hyvin strategiaamme. Kemi oli odotetun tehokas ja ansaitsi voiton. Jatkamme työtä ja kehitymme seuraavien viikkojen aikana varmasti, niin fyysisesti kuin joukkuepelillisestikin, kapteeni analysoi tuoreeltaan taiston tauottua.

Kemi nousi näin olleen voitollaan Dynamon ohi sarjataulukossa kolmanneksi. KaDy on liigassa nyt neljäs, kun runkosarjaa on kaksi peliä pelaamatta. GFT nousi voitollaan Riemusta sarjassa jo toiseksi.

Maalit

KaDy: Markus Rautiainen
FC Kemi: Vesa Lilja, Boris Čizmar, Enderson Suárez, Tuukka Pikkarainen

KaDy on tulessa jälleen heti huomenna sunnuntaina 1.3. kun Monnarin Ässä-areenalle astelee vieraaksi vanha vihulainen GFT Espoosta kello 13:30 alkavassa ottelussa.


Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
4 - 1
(1-0)
1' Maali Lilja Vesa

24' Maali Cizmar Boris

34' Maali Pikkarainen Tuukka

35' Maali Suarez Enderson

37' Maali Rautiainen Markus
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
Kategoriat