Esittely
Ottelutilastot
KaDy - Akaa Futsal
2019-2020 - KaDy Miehet - Miesten Futsal-Liiga
Klo 14:00 Jyväskylä, monitoimitalo
21
Jou

Ennakko: sarjakärki Akaa lauantaina Hirviö-Luolaan


(KaDyn nuorisoketju parantaa viikko viikolta. Kuvat: Sami Virtanen)

Kampuksen Dynamon kalenterivuosi 2019 ja koko vuosikymmen paketoidaan todellisen huippuottelun merkeissä, kun Hirviö-luolaan saapuu se kaikkein rakkain ja kovin kilpakumppani Akaa Futsal.

Futsal-Liiga
la 21.12.2019
Monnari, Jyväskylä
klo 14.00
KaDy – Akaa Futsal


Facebook-tapahtuma

Liput: 10/5 €, kausikortteja myytävänä


Kampuksen Dynamon kalenterivuosi 2019 ja koko vuosikymmen paketoidaan todellisen huippuottelun merkeissä, kun Hirviö-luolaan saapuu se kaikkein rakkain ja kovin kilpakumppani Akaa Futsal. Edelliset viisi vuotta Leijona Futsalin nimellä pelannut akaalaisjoukkue on ollut isossa roolissa KaDyn viime vuosien menestystarinassa: LeiF oli KaDya vastassa kahdessa ikimuistoisessa finaalisarjassa ja kevään 2017 jännittävässä välieräsarjassa.Kolmena perättäisenä keväänä on Dynamo juhlinut Leijonan kustannuksella, eikä etenkään kevään 2019 Suomen mestaruudesta ollut lopulta kahta sanaa KaDyn paketin ollessa kokonaisvaltaisesti laadukkaampi, mutta kuluvalla kaudella voimasuhteet näyttäisivät kääntyneen. Uudella nimellä kotikaupunkiaan kunnioittava Akaa Futsal on marssinut voitosta voittoon uusiutuneen KaDy-miehistön yskähdellessä aika ajoin. Jo Supercup-finaali elokuussa Monnarilla antoi viitteitä tulevasta: Akaa rankaisi armotta KaDyn virheistä ja vei pystin kotiin maalein 3–6. Liigan avausviikonloppuna Toijalassa oli tasaista ja tiukkaa, mutta Akaa korjasi ansaitun 5–3-kotivoiton.

Kolmessa kuukaudessa Akaa on haalinut 11 voittoa yhtä monesta ottelusta ja johtaa liigaa ylivoimaisesti 33 pisteellä. KaDylla on 26 pistettä 12 ottelusta, joista yhdeksän on päättynyt Dynamon voittoon. Runkosarjan kakkossija on tällä hetkellä KaDyn ehdottomana tavoitteena; paalupaikkaan punamustien on mahdollista yltää vain jos Akaa kompuroisi kevätkierroksella. Yksi tärkeä asia puhuu silti rakennusvaiheessa olevan Dynamon paremmuuden puolesta: päästettyjä maaleja KaDylla on vain 2,08/ottelu, mikä on pistemenetyksistä huolimatta erinomainen saavutus tässä vaiheessa kautta joukkueen uusiuduttua rajusti. Akaan reppuun on solahtanut peräti 2,82 maalia/ottelu – selvästi enemmän kuin kärkikastin GFT:llä tai ToPV:lla – joskin on toki Leijona-hyökkäyskin ollut KaDya tehokkaampi.

Viime kevään KaDyn mestarijoukkueesta Tero Intala ja Mikko “Roisto” Takala muuttivat Pirkanmaalle ja vaihtoivat punamustaraidan Leijona-logoon. Kumpikaan ei vielä ole noussut Akaan ykkösmiehien joukkoon, joskin loukkaantumisillakin lienee osansa asiassa. Kaksinkertaisen hopeajoukkueen runko on pysynyt suurimmaksi osaksi kasassa ja hioutunut entisestään. Monilla Akaan pelaajilla on jo Suomen mestaruuksia KaDyn tai Ilveksen paidassa, mutta kolmikko Jussi Nyström – Dušan Milojević – Jovan Stanković jahtaa yhä ensimmäistä SM-pokaaliaan, ja muillakin on varmasti sopivasti nälkää kolmen himmeämmän mitalin jäljiltä.

Kuvahaun tulos haulle tero intala kady

(Akaan Tero Intala ja Mikko "Rove" Takala kantoivat viime kaudella vielä punamustaa paitaa. Arkistokuvat 2018 ja 2017: Sami Virtanen)

rove-kokokuva-2017.jpg

KaDy on joutunut jo jonkin aikaa operoimaan ilman Mikko Kytölää ja Newton Junioria, mikä on saattanut pienentää viimeaikaista pistepottia, mutta on toisaalta avannut ovia ja näytönpaikkoja useille pelaajille. Lassi Lintulan hartiat kasvoivat viime kierroksella entisessä kotiluolassa Ilvestä vastaan, Jere Intala tekee pikkuhiljaa paluuta liigaparketeille, Heikki Korhonen ja muut liigadebytantit parantavat ennakkoluulottomasti viikko viikolta. Vaikka KaDy syyskierroksen sarjataulukossa laskennallisesti pullahti niukasti viitossijalle ja ulos helmikuun Final Four -turnauksesta, näyttää tilanne lupaavalta kevään kannalta. Jo lauantaina voimme luvata sarjakärki Akaa Futsalin saavan parhaan mahdollisen vastuksen ja haasteen, mitä kotimaasta löytyy.


(Lassi Lintula on ottanut suurta roolia Dynamo-rosterissa; viime lauantaina hän laukoi kaksi maalia Ilveksen verkkoon. Kuva: Sami Virtanen)

KaDy vs. Akaa Futsal / Leijona Futsal / Kylve kautta aikojen (Cup, Liiga, Supercup):
33 ottelua, 23 voittoa, 10 tappiota (maaliero 153–102)

Dynamo iski Akaan kumoon hurjassa kärkitaistossa


KaDy 4-3 voittoon hallitsevan mestarin ja sarjakärki Akaan kohtaamisessa

Kampuksen Dynamo voitti Akaa Futsalin 4-3 (2-1) erittäin kiihkeässä kärkiottelussa Jyväskylässä. Monitoimitalolla tarjoilttiin yleisölle Suomen parasta futsalia. Tappiottomana runkosarjan ensimmäisen kierroksen taivaltanut Akaa Futsal taipui hallitsevan mestarin Kampuksen Dynamon vieraana.


KaDyn Jere Intala on päässyt hyvään vireeseen palattuaan loukkaantumisen jälkeen kokoonpanoon. (Kuva Sami Virtanen)

Ottelu oli alkumetreiltään tasaista ja kiihkeää vääntöä. KaDy lähti todella hallitsevan mestarin peli-ilmeellä otteluun, vaikka kaksi kovaa futsalistaa, Mikko Kytölä ja Newton Jr. olivat edelleen toipilaina. Prässi oli korkealla molemmilla joukkueilla ja KaDy pyrki vaikeuttamaan myös Akaalle tyypillisiä sivuraja-avauksia, joihin maalivahti otetaan mukaan.

Kadylta nähtiin pari vaarallista paikkaa ja myös Niila-Ville Laitinen pääsi torjuntatehtäviin KaDyn maalilla. Akaa maalasi ottelussa ensimmäisenä, kun KaDyn puolustuspää joutui hetkelliseen härdelliin ja Rafael Giorgio uitti päätyrajalta pallon maaliin ajassa 12:23. KaDyn Markus Rautiainen toi isännät tasoihin rouhien pallon maalinedustalta pitseihin Juho Väinälän syötöstä. Hetken päästä Jere Intala syötti Teemu Lukkarin nopeaan vastahyökkäykseen, jonka Lukkari päätti itse tehokkaalla pommilla ohi Akaan maalivahdin Kasperi Kankaan. Puoliajalle mentiin näin 2-1 lukemissa.


Teemu Lukkari tuulettaa maalia (Kuva Sami Virtanen)

Ave Rage!

Toisella puoliajalla KaDyn Markus Rautiainen onnistui toisen kerran ottelussa laittaessaan Teemu Lukkarin syötön verkon perille jälleen maaliviivan tuntumasta. Rautianen oli vahvasti mukana myös KaDyn neljännessä maalissa, joka merkittiin Akaan omaksi maaliksi, kun Ragen laukaus pomppi akaalaispelaajan jaloista maaliin. 4-1 tilanteessa Akaa lähti kiriin lentävällä maalivahdilla ja ylivoimapelillä. Akaa onnistuikin kaventamaan Jussi Nyströmin laukauksella lukemiksi 4-2 ja Tomi Lahtisen takatolpan viimeistelyllä jo 4-3 lukemiin ajassa 31:26.

KaDy sai kuitenkin puolustuspeliään toimimaan paremmin, blokkasi kasapäin laukauksia ja piti hetkittäin hyvin palloa hallussaan. Sekunti ennen loppua jouduttiin vielä jännittämään Akaan vapaapotkua vaaralliselta sektorilta, mutta Nippe nappasi tämän näppeihinsä. Maajoukkueen harjoittelutapahtumaankin matkaava Niila-Ville Laitinen pelasi jälleen erinomaisen ottelun.

Rautiainen iski maalinsa lähietäisyydeltä. (Kuva Sami Virtanen).

KaDyn päävalmentaja Vasko Vujovic kommentoi:

"Hyvä ja erittäin jännittävä peli, saimme 3 pistettä ja kakkossijan. Osoitimme vakautta kovan vastusatajn edessä ja olevamme vahva ilman kahta parasta pelaajaamme. Tämä peli oli mittauspiste, missä olemme tällä hetkellä. Näytimme olevamme hyvä ja kilpailukykyinen joukkue. Myös nuoret pelaajamme pelasivat taas hyvin. Nyt hetki lepoa ja sitten jatkamme työtämme kevättä kohti."

Kaksi maalia tuutannut Markus Rautiainen palkittiin Dynamon parhaana (Kuva Sami Virtanen.

KaDyn kahden maalin mies Markus Rautiainen kommentoi ottelua:

"Aikamoinen taistelu ja henkinen vääntö nähtiin. Pyrimme saamaan Akaan vahvuuksiltaan pois vahvalla prässillä ja onnistuttiin siinä hyvin. Lopussa Akaan tehokas peli hieman painoi meitä. Ylivoimapuolustaminen ei todellakaan toiminut toivotusti aluksi. Loppu meni kuitenkin hyvällä taisteluilmeellä. Himoittu Akaan kaataminen oli hienoa saada meille tähän kohtaan!"

Akaa jatkaa tällä tuloksella edelleen Futsal-Liigan kärjessä 33 pisteellä ja KaDy on toisena 29 pisteellä.

Ottelun parhaat pelaajat:
KaDy: Markus Rautiainen
Akaa: Jussi Nyström

Maalit

KaDy
Rautiainen Markus (Väinälä Juho) 16:35
Lukkari Teemu (Intala Jere) 18:10
Rautiainen Markus (Lukkari Teemu) 27:06
OM Oma maali 29:09
Akaa
Giorgio Rafael (Jyrkiäinen Juhana) 12:23
Nyström Jussi (Stankovic Jovan) 30:06
Lahtinen Tomi (Jyrkiäinen Juhana) 31:26


Lisää ottelukuvia KaDyn Facebookin kuvagalleriassa täällä.


Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
4 - 3
(2-1)
12' Maali Giorgio Rafael

16' Maali Rautiainen Markus

18' Maali Lukkari Teemu

27' Maali Rautiainen Markus

30' Maali Nyström Jussi

31' Maali Lahtinen Tomi
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Heinäkuu   »
Kategoriat