Esittely
Ottelutilastot
Sievi FS - KaDy
2019-2020 - KaDy Miehet - Miesten Futsal-Liiga
Klo 16:00 Sievi, Monitoimihalli
6
Tam

ENNAKKO: KaDy loppiaisena Sieviin


Futsal-Liigan joulutauko päättyy KaDynkin osalta loppiaisena, jolloin Paajasen minibussin nokka käännetään kohti Pohjois-Pohjanmaata ja Sievin monitoimihallia. Sievistä on turhan usein Jyväskylään palattu tappio niskassa; tätä kirousta lähtee rikkomaan hyvin levännyt ja treeneihin innolla palannut kokoonpano. Syyskierroksella KaDy voitti Sievi FS:n kotonaan 8–2.

Futsal-Liiga
ma 6.1.2020
Sievin monitoimihalli
klo 16.00
Sievi FS – KaDyFutsal-Liigan joulutauko päättyy KaDynkin osalta loppiaisena, jolloin Paajasen minibussin nokka käännetään kohti Pohjois-Pohjanmaata ja Sievin monitoimihallia. KaDy kohensi ailahtelevaa kurssiaan huomattavasti kotiluolassaan ennen joulua kaatamalla sarjakärki Akaa Futsalin 4–3. Voiton arvoa lisäsi se, että KaDy on pelannut jo usean viikon ilman lasaretin puolella olevaa parivaljakkoa Newton Junior – Mikko Kytölä. Lisäksi KaDy onnistui katkaisemaan Akaan hurjan voittoputken, jonka mitta oli vähintään 11 liigaottelua + Supercupin finaali. Tuota komeaa voittoa ennen KaDy oli pudottanut pisteitä Ilvekselle (tasapeli) sekä GFT:lle ja FC Kemille (tappiot) etenkin maalinteon ollessa tukkoista. Puolustustilastot KaDylla ovat edelleen liigan parhaat, mikä lupaa hyvää keväälle. Avainpelaajien poissaolon myötä mm. Teemu Lukkarin, Markus Rautiaisen ja Juho Väinälän kasvanut vastuu parketilla on näkynyt myös tehotilastoissa.

Sievin alkukausi oli katastrofaalinen usean huippupelaajan (Nikola Erceg, Jarmo Junno, Aleksi Kylmälä) vaihdettua maisemaa. Marraskuussa Sievi sai kuitenkin lisävahvistuksia ja pelinsä kulkemaan kotihallissa; joukkue onnistui napsimaan neljä voittoa, joiden tuomat 11 pistettä ovat nostaneet sieviläiset pahimmasta ahdingosta sarjan sijalle 10. Jo kertaalleen Tornion Palloveikkojen riveihin uutisoitu seuraikoni Radik Akhmetkhanov on myös palannut Sievi-paitaan, joskin venäläiskonkari on kärsinyt vakavista loukkaantumisista. Sievin kalenterivuosi alkoi lauantaina vierasottelulla Valkeakoskella, jossa joukkue nousi vaikean alun jälkeen 4–0-tappioasemasta kahdesti maalin päähän. Kippari Juho Alasuutarin orkestroima loppukiri jäi kuitenkin kesken ja Sievin vieraspistesaldo tältä kaudelta jäi avaamatta.

Syyskierroksella KaDy voitti Sievin kotonaan peräti 82, vaikka ensimmäinen 10-minuuttinen olikin maaliton. Tuo ottelu muistetaan erityisesti nuorisoketjun esiinmarssista ja kahdesta komeasta maalista hurraavan kotiyleisön edessä. Henri Loustekin iski ottelussa kaksi maalia ja pokkasi KaDyn parhaan pelaajan palkinnon.


Sarjasijoituksista huolimatta loppiaisena voi tulla tiukkaa, sillä Sievin monitoimihalli on ollut KaDylle vuosien varrella erittäin haastava, jopa traumaattinen paikka. Kahden ikimuistoisen playoff-vierasvoiton (2011 ja 2012) jälkeen KaDy hävisi kevään 2015 finaalisarjan ratkaisevat finaalit Sievissä aivan viime sekuntien maaleilla, eikä sen koomminkaan suurempaa menestystä ole juuri noilla lakeuksilla ja leveyksillä Dynamolle suotu. Tätä kirousta lähtee rikkomaan hyvin levännyt ja treeneihin innolla palannut kokoonpano.

KaDyn päävalmentaja Vasko Vujović kommentoi ennen joulutaukoa:


"Osoitimme vakautta kovan vastustajan edessä ja olevamme vahva ilman kahta parasta pelaajaamme. Akaa-peli oli mittauspiste, missä olemme tällä hetkellä. Näytimme olevamme hyvä ja kilpailukykyinen joukkue. Myös nuoret pelaajamme pelasivat taas hyvin. Nyt hetki lepoa ja sitten jatkamme työtämme kevättä kohti."


Kotihalliin Monnarille Dynamo palaa vasta maajoukkueleirin jälkeen lauantaina 25.1., jolloin vastassa on vahvaa sydäntalvea pelaava Mad Max. Sitä ennen on vielä ohjelmassa Jyväskylän derby keskiviikkona 15.1., jolloin isännöintivuorossa on paikallisvastus Riemu.


KaDy vs. Sievi kautta aikojen (Futsal-Ykkönen, Futsal-Liiga, Final Four -turnaus)
33 ottelua: 15 voittoa, 2 tasapeliä, 16 tappiota (maaliero 122–107)


RAPORTTI: KaDy nipisti vierasvoiton Sievistä


(Arkistokuva joulukuulta 2019: Siiri Perälä)

Futsal-Liigan joulutauko päättyi KaDynkin osalta loppiaisena, kun matkakohteena oli Sievin monitoimihalli. Vaikka ennen sarjakierrosta joukkueet majailivat aivan eri päissä sarjataulukkoa, ounasteltiin ottelusta tasaista ja tiukkaa, ja sellainen myös saatiin. Sievin raivoisan takaa-ajon päätteeksi vierasvoitto kirjattiin Dynamolle maalein 1–2 (1–2) Markus Rautiaisen ja Sergei Korsunovin osuttua alkuminuuteilla. Niila-Ville Laitinen oli KaDyn suurin sankari upeilla torjunnoillaan. Jere Intala loukkaantui pahasti toisella puoliajalla.

Futsal-Liiga
ma 6.1.2020
Sievin monitoimihalli
Sievi FS – KaDy 1–2 (1–2)


Futsal-Liigan joulutauko päättyi KaDynkin osalta loppiaisena, kun matkakohteena oli jo yli kymmenen vuoden ajalta tuttuakin tutumpi Sievin monitoimihalli. Vaikka ennen sarjakierrosta joukkueet majailivat aivan eri päissä sarjataulukkoa (KaDy jaetulla 2. sijalla, Sievi 10. sijalla), ounasteltiin ottelusta tasaista ja tiukkaa, ja sellainen myös saatiin.

Sievin hienoisesta hallinnasta huolimatta KaDy sai unelma-alun, kun Markus Rautiainen hurjasteli vieraat vastahyökkäyksestä ja Juho Väinälän syötöstä 0–1-johtoon Sievi-puolustuksen kompuroidessa. Alle kaksi minuuttia myöhemmin KaDy sai epäsuoran vapaapotkun kuudesta metristä Eemeli Hännisen uutteran prässipelaamisen seurauksena. Sergei Korsunov laukoi voimiensa kyllyydestä Lassi Lintulan passin yläkulmaan.


Sittemmin maalit olivat tiukassa. Sievin nälkäinen takaa-ajo tuotti kavennuksen juuri ennen taukosummeria, kun Jesse Heinosen tarkka kaukolaukaus painui oikeaan alanurkkaan. Toista puoliaikaa leimasi tarkka puolustuspelaaminen ja vähäisten maalipaikkojen tuhlailu. Lisämaaleja ei enää nähty, vaikka pallo kolisi tolpissa molemmissa päissä. Etenkin Sievillä oli useita huippupaikkoja, mutta KaDyn veteraanimaalivahti Niila-Ville Laitinen oli ilmiömäisellä pelipäällä. Myöskään KaDy ei onnistunut maalinteossa, vaikka Sievin painostuksen kesken muutamia herkkupaikkoja avautuikin erityisesti isot minuutit uurastaneille Teemu Lukkarille ja Lassi Lintulalle.


Todellista jobinpostia Dynamo-leiriin saatiin toisen puoliajan alkuminuuteilla, kun Jere Intala mursi käsivartensa kompastumisen seurauksena keskialueella. Ottelu oli keskeytyksissä yli 20 minuuttia, kun Intalaa lääkittiin ja toimitettiin ambulanssiin. Jo aiemmin suurimman osan kaudesta sairastuvalla viettänyt Intala jää todennäköisesti sivuun kokoonpanosta useiksi viikoiksi.


– “Erittäin vaikea ottelu ja tärkeä voitto. Halusimme aloittaa uuden vuoden voitolla ja pysyä sarjataulukon kärkipäässä, ja sen onnistuimme yhdessä tekemään”, KaDyn päävalmentaja Vasko Vujović tuumasi.

– “On selvää, että joulutauolla oli vaikutuksensa joukkueeseen, ja tämähän oli vasta ensimmäinen ottelumme tauon jälkeen, kun Sievi oli jo [lauantaina] pelannut kertaalleen. Tänään korostimme puolustuspelaamista ja sillä osastolla onnistuimme varsin hyvin. Sen sijaan hyökkäyspelaaminen vaatii nyt lisää hiomista ja harjoittelua”, Vujović jatkaa.

– “Olemme kaikki pahoillamme Jere Intalan karmeasta loukkaantumisesta ja omistamme tämän vierasvoiton hänelle”, montenegrolainen päättää.

Kotihalliin Monnarille Dynamo palaa vasta maajoukkueleirin jälkeen lauantaina 25.1., jolloin vastassa on vahvaa sydäntalvea pelaava Mad Max.

Sitä ennen on vielä ohjelmassa Jyväskylän derby keskiviikkona 15.1., jolloin isännöintivuorossa on paikallisvastus Riemu.


Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
1 - 2
(1-2)
5' Maali Rautiainen Markus

5' Maalisyöttö Väinälä Juho

7' Maali Korsunov Sergei

7' Maalisyöttö Lintula Lassi

19' Maali Heinonen Jesse
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Heinäkuu   »
Kategoriat