Esittely
Ottelutilastot
KaDy - ToPV
2019-2020 - KaDy Miehet - Miesten Futsal-Liiga
Klo 16:30 Jyväskylä, monitoimitalo
22
Hel

Ennakko: Tornion Palloveikkojen tähtisikermä KaDyn vieraaksiFutsal-Liiga palaa jälleen parketeille pikku tauon jälkeen, ja KaDyn vieraaksi saapuu mainiota debyyttikauttaan pelaava Tornion Palloveikot. Kevätkierroksella KaDy on ollut rautaa ja harpannut muiden kompuroidessa vuorollaan kakkossijalle Akaan kannoille. Syyskierroksen kohtaamisessa Torniossa KaDy haki puhtaan 0–4-vierasvoiton ehjän esityksen tuloksena, vaikka ToPV väläytteli vaarallisuuttaan kautta ottelun. Näin ollen torniolaisilla on revanssin paikka. KaDyn päävalmentaja Vasko Vujović uskoo omiensa pelin parantuvan kevättä kohden, mutta tunnustaa torniolaisten vaarallisuuden.


Futsal-Liiga
la 22.2.2020
Jyväskylän Monitoimitalo
klo 16.30
KaDy – ToPV

Otteluisäntä: Sun Sauna

Facebook-tapahtuma

Liput: 10 / 5 € (alle 7-v. ilmaiseksi)
Kausikortteja ja Premium-kausikortteja myynnissä – vielä kannattaa ostaa kausari!


Futsal-Liiga palaa jälleen parketeille pikku tauon jälkeen, ja KaDyn vieraaksi saapuu mainiota debyyttikauttaan pelaava Tornion Palloveikot. Viime viikolla pelattiin liigan sijasta vain Final Four -turnaus, jonka vei nimiinsä FC Kemi voittamalla välierässä ToPV:n ja finaalissa Akaa Futsalin 1–5. KaDy oli karsiutunut vuodenvaihteessa äärimmäisen niukasti Final Four -turnauksesta, johon pääsivät syyskierroksen neljä eniten pisteitä kerännyttä joukkuetta. Kevätkierroksella KaDy on kuitenkin ollut rautaa ja muiden kompuroidessa vuorollaan harpannut kakkossijalle Akaan kannoille.


KaDyn talvea on leimannut kurinalaisuus ja hyvä, lähes erinomainen puolustuspeli, jonka on kruunannut Nippe Laitisen mainio torjuntavire. Loppusyksystä ja sydäntalvella Dynamon hyökkäyspeli oli sitä vastoin tehotonta, mutta pisteitä ropisi heikommallakin pelillä mukavaan tahtiin. Kolmessa viimeisimmässä ottelussa meininki on ollut iloisempaa: Mad Max, PP-70 ja SoVo kaatuivat hyvästä vastarinnasta ja KaDyn avainpelaajien poissaoloista huolimatta lopulta vaivattomasti selvin lukemin, SoVo vieläpä vieraissa Somerolla.


Newton Juniorin paluu KaDyn kokoonpanoon on viikko viikolta lähempänä; kapteeni Mikko Kytölä kirjautti jo varovaiset minuutit PP-70:ä vastaan ja onnistuipa maalinteossakin. Sitäkin isommilla minuuteilla ovat huhkineet esim. Markus Rautiainen, Lassi Lintula ja Juho Väinälä, joista jokainen on laukonut tärkeitä maaleja. Vastuu ja luottamus ovat kantaneet hedelmää.

Sarjanousija ToPV on joukkueena uusi tuttavuus Monnarin yleisölle, mutta vihreä-valkoisissa kirmaa monta futsalyleisölle tuttua pelaajaa. KaDyn kannattajat muistavat Jarmo Junnon, Aleksi Kylmälän ja Marko Pirilän Sievin miehinä; Radik Ahkmetkhanov sentään ehti jo palata Sieviin lyhyeltä Tornion-visiitiltään. Torniolaisten maestro Iiro Vanha on tuttu vastustaja parin vuoden takaa FC Kemin paidasta ja tietysti yhtenä maajoukkueen MM-karsintatarinan suurista sankareista. ToPV.n paras maalintekijä Italo kiusasi KaDya viime kaudella SoVo:n nutussa.

Kuumimman ykkösketjun takanakin torniolaisilla riittää päteviä pelimiehiä, ja penkin päässä on kokenut lajiguru Oleg Jeprintsev, joka pelasi urallaan MM-kisoissa ja oli tuomassa futsalia Suomeen 1990-luvulla. ToPV:n viimeaikainen tuloskunto on ailahteleva: plakkariin on tullut vuorotellen suurinumeroisia voittoja häntäpään joukkueista ja niukkoja tappioita kärkipään nipuille. ToPV hävisi kirvelevästi paikallisviholliselleen FC Kemille liigassa 6–5 jatkoajalla, Final Fourin puolella 6–5 voittomaalikilpailun päätteeksi. Myös Sievi FS rouhaisi viime sarjakierroksella torniolaisista voiton samoin 6–5-numeroin, niin ikään vasta voittomaalikilpailussa. Syyskierroksen kohtaamisesta Torniosta KaDy kaivoi puhtaan 0–4-vierasvoiton ehjän esityksen tuloksena, vaikka ToPV väläytteli vaarallisuuttaan kautta ottelun. Näin ollen torniolaisilla on revanssin paikka.

KaDyn päävalmentaja Vasko Vujović tietää ToPV:n vaarallisuuden.

“Tulossa on tiukka peli vaikeaa vastustajaa vastaan, sillä oma joukkueeni ei ole vielä saavuttanut tavoittelemaani tasoa. Olemme toki edistyneet silmin nähden, mutta vielä emme ole riittävällä tasolla. Playoffien koittaessa tulemme olemaan valmiimpia. Olemme saamassa tärkeitä pelaajia takaisin treenivahvuuteen, ja kun he ovat taas paremmassa iskussa, olemme joukkueena entistä vahvempia”, ‘Mister’ pohtii.

“ToPV:lla on muutamia erinomaisia pelaajia; erityisesti neljä Suomen maajoukkuemiestä ja merkittävä brasilialaisvahvistus ovat tehneet vaikutuksen. Nyt he ovat vahvistaneet vielä maalivahtiosastoaan, ja muutkin pelaajat ovat hyviä. He pelaavat hyökkäävää, vaikuttavaa futsalia eivätkä kumartele kuvia”, Vujović jakaa tunnustusta liigan pohjoisimmalle joukkueelle.

“Toisaalta me olemme taktisesti etevä joukkue; pelaamme joukkueena ja meillä on oma konseptimme. Olemme kiperä vastustaja kenelle tahansa. Olen varma, että yleisö tulee nauttimaan tästä matsista”, montenegrolaisvelho päättää.

* * *

Kuun vaihteessa Dynamon superhaasteet jatkuvat, kun lauantaina 29.2. matkataan Kemiin ja heti sunnuntaina 1.3. palataan kotisaliin, jossa klo 13.30 vastassa on KaDylle kenties se kaikkein hankalin vastustaja, GFT Espoosta.

KaDy vs. ToPV kautta aikojen:
1 ottelu: 1 voitto (maaliero 4–0
)RAPORTTI: Tappio ToPV:lle kotona 3-4


Futsal-Liiga
La 22.2.2020 klo 16:30

Monitoimitalo, Jyväskylä

KaDy - ToPV 3-4 (2-3)

Jyväskylässä nähtiin erittäin vauhdikas ja jännittävä futsalottelu. KaDylle ei missään nimessä ollut helpolla iltapuhdetta ennakoituna. Erityisesti ToPV:n ykkösnyrkki Junno-Italo-Vanha-Alamikkotervo on liigan tämän hetken kovimpia vitjoja. Vääntö oli tasaista, mutta Tornion Palloveikot veivät yhden maalin turvin kolme pistettä mukanaan pohjoiseen.

Hankala alku KaDylle

Vieraat saivat otteluun loistavan alun, kun 33 sekuntia pelattuna torniolaisten maajoukkuemies Jarmo Junno pääsi KaDyn rikkeen takia laukomaan 6 m rankkarista maalin.

Ottelu ei ehtinyt vanhentua kuin 30 sekuntia kun Jarmo Junno iski pallon kuusimetriseltä verkkoon. (Kuva Sami Virtanen)

Loukkaantumistauon jälkeen kentälle palannut KaDyn Newton Jr. toi isännät "Sege" Korsunovin syötöstä tasoihin 1-1 lukemiin 14. minuutilla sivurajakuvion jälkeen. ToPV kuitenkin vastasi pistepörssin toisena olevan Italon toimesta ja vei vieraat taas johtoon. KaDyn Teemu Lukkari toi hetken päästä isännät jälleen tasalukemiin 2-2 Juho Väinälän syötöstä. Jyväskyläläisyleisölle oli kuitenkin kylmä suihku tarjolla ennen taukoa, kun torniolaisten Henri Alamikkotervo vei vieraat johtoon puoli minuuttia ennen taukoa.

Teemu Lukkari iski ottelussa kaksi kihausta (Kuva Sami Virtanen)

Toinen puoliaika tarjosi yleisölle todella vauhdikasta ja uhrautuvaa futsalia. KaDy kehitti useita tilanteita, joista ainoa tulosta tuottanut oli Teemu Lukkarin yllättävä roikkomainen laukaus, joka toi isännät kolmannen kerran tasalukemiin.

ToPV:n voittomaaliksi muodostuneesta onnistumisesta vastasi Juho-Teppo Berg, jonka laukaus oikealta laidalta pääsi yllättämään KaDyn maalivahdin Niila-Ville Laitisen. KaDy yritti tasoittaa ajoissa lähteneellä ylivoimapelillä, mutta ei onnistunut. Paras tasoitustontti oli Juho Väinälän tulinen laukaus, joka näytti jo olevan matkalla maaliin, mutta Marko Pirinen syöksyi kuin syiksyikin siihen varsin ilmiömäisen "seivin".


Sergei Korsunov puolustaa Junnoa vastaan. (Kuva Sami Virtanen)

KaDyn päävalmentaja Vasko Vujovic kommentoi ottelua:

"Emme olleet tänään hyviä ja mentaalisesti valmiita alusta asti. Tästä syntyi liikaa juoksemista, kiirettä ja pelaamisemme meni vaikeaksi. Tulimme takaisin kolme kertaa, mutta keskittymisemme ei ollut parasta. Newtonin ja Mikko Kytölän tauoilta paluut ovat vielä tuoreita ja tarvitsemme lisää pelejä heille. Nyt valmistaudutaan eteenpäin playoffeihin ja mestaruuden voittamiseen. Olisimme voineet voittaakin tänään, mutta mielestäni mentaalinen puoli ratkaisi."

KaDy jatkaa liigassa toisena, kun runkosarjaa on kolme peliä pelaamatta. KaDy kohtaa seuraavaksi karkauspäivänä 29.2.2020 FC Kemin ja 1.3. kotonaan GFT:n. KaDyn tuttu tuore portugalilaisvahvistus David Parente odottaa pelioikeuttaan.

Ottelun parhaat

KaDy: Juho Väinälä
ToPV: Marko Pirilä

Maalit
KaDy: Newton Jr., Teemu Lukkari 2
ToPV: Jarmo Junno, Italo, Henri Alamikkotervo, Juho-Teppo Berg

Iiro Vanha yrittää suojata palloa Newton Jr.ää vastaan. (Kuva Sami Virtanen)

Lisää ottelukuvia KaDyn Facebook-galleriassa.


Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
3 - 4
(2-3)
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
«  Maaliskuu   »
Kategoriat