Esittely
Ottelutilastot
KaDy - GFT
2019-2020 - KaDy Miehet - Miesten Futsal-Liiga
Klo 13:30 Jyväskylä, monitoimitalo
1
Maa

TUPLAENNAKKO: lauantaina Kemiin, sunnuntaina Ässä-Areenalla vieraana GFT


Futsal-Liigan runkosarja lähenee loppuaan, ja KaDylla on käsillä erittäin kiperä tuplaviikonloppu. Lauantaina Dynamo matkaa Kemiin yhteen sarjan vaikeimmista vierasotteluista ja palaa vasta yöllä kotiin. Sunnuntaina jo varhain iltapäivällä isketään kotihallissa espoolaista GFT:tä vastaan.

(Kuva marraskuun FC Kemi -kotiottelusta: Kirsi Nummela)

Futsal-Liiga, runkosarjan 20. ja 21. kierros

la 29.2.2020
Tervahalli, Kemi
klo 16.00
FC Kemi – KaDy

su 1.3.2020
Jyväskylän Monitoimitalo
klo 13.30
KaDy – GFT

KaDy – GFT -ottelun Facebook-tapahtuma

Liput: 10 / 5 € (alle 7-v. ilmaiseksi)

Futsal-Liigan runkosarja lähenee loppuaan, ja KaDylla on käsillä erittäin kiperä tuplaviikonloppu. Lauantaina Dynamo matkaa Kemiin yhteen sarjan vaikeimmista vierasotteluista ja palaa vasta yöllä kotiin. Sunnuntaina jo varhain iltapäivällä isketään kotihallissa espoolaista GFT:tä vastaan, joka onkin saanut pelata lauantain vierasmatsinsa kätevästi Jyväskylässä Riemun vieraana.

Juuri tätä ironisemmin ei sunnuntain matsin “kotietu” voisi ennakkoon lyödä märällä rätillä kasvoille, mutta Dynamon soturit on keitetty kovissa liemissä ja he ovat valmiita tuplahaasteeseen.

KaDyn mairea voittoputki katkesi viime viikonloppuna kotona Monnarilla, josta Tornion Palloveikot onnistui kairaamaan täydet pisteet 3–4-vierasvoitolla. Tämä oli jälleen yksi niistä sarjapeleistä, joissa punamustilla hyökkäyspelaaminen tahmoi eikä tuottanut riittävää tulosta Mikko Kytölän ja Newton Jr:n paluusta huolimatta. Molemmat avainpelaajat olivat selvästi vielä puolikuntoisia eivätkä päässeet parhaalle tasolleen.

Lisäksi askissa saattaa olla viime mestaruuskevään supersankari, portugalilainen David Parente, jonka lopullista pelilupaa vielä viikko sitten odoteltiin. Tänä viikonloppuna Parenten pitäisi olla jo valmis askiin.

Lauantaina KaDy haastaa Tervahallissa FC Kemin, joka on pelannut erinomaisen kauden. FC Kemi on viidentenä, mutta nousisi rästipelin voitolla kakkoseksi Dynamonkin edelle. Parin vierastappion ohella FC Kemi on ollut kotonaan täysin voittamaton. Jyväskylässä marraskuussa Kemi oli KaDya parempi maalein 1–2. Viimeksi kemiläiset kukistivat Mad Maxin vieraissa ja nappasivat Final Four -pokaalin Espoon lopputurnauksessa.

Ulkomaanvahvistukset Enderson Suárez ja Boris Čizmar ovat olleet Kemin pelin sieluna koko kauden. Torstaina FC Kemi uutisoi uusimmasta vahvistuksesta, kun venezuelalainen Henry Gutierrez liittyy rosteriin. Saman uutisen mukaan kolumbialainen Ricardo Arcos ja Ville Uimaniemi eivät sen sijaan ole pelikunnossa. Arcoksella on lisäksi vielä kaksi ottelua pidennettyä pelikieltoa kärsimättä.

KaDyn urakkaa Kemissä ei helpota se, että vahvaa kautta pelaava veräjänvartija Niila-Ville Laitinen huilaa reissun varoitustilin täyttymisen johdosta. Jo useassa pelissä kesken ottelun luukulle vaihdettu, mainiosti vastuun kantanut Tuomas Heikkilä ottanee Laitisen avauspaikan. Toisaalta Laitinen pääsee ainoana kadylaisena sunnuntain matsiin levänneenä, ilman reissurasitusta. KaDyn "sudeettikemiläinen" Henri Louste pääsee pelaamaan vanhalle kotiareenalleen entistä seuraansa vastaan.

KaDy vs. FC Kemi kautta aikojen (Futsal-Liiga, Futsal Cup):

10 ottelua: 8 voittoa, 2 tappiota (maaliero 34–11)

Sunnuntain vastustaja GFT on liigan kärkiviisikosta ainoa joukkue, joka ei ole vahvistanut rivejään ulkomaalaisvahvistuksilla. Toistaiseksi espoolaiset ovat silti pysyneet kärjen matkassa tasaisen varmalla suorituksellaan. Maajoukkuemaalivahti Antti Koivumäen ja kestotähti Panu Aution lisäksi mm. maalihai Antti Arvola, Niko Stenholm ja hiljattain myös Samir Haddouti ovat olleet ratkaisijoina. Ex-riemulaiset Lasse Saari ja Tom Korolainen tuntuvat syttyvän aina erityisesti juuri KaDya vastaan.


Newton Jr. ja Niko Stenholm parkettipolskan pyörteissä viime kaudella. (Kuva Sami Virtanen)

Kaikkiaan GFT:n rosteri on suhteellisen nimetön, mutta kurinalainen – ja kovaa tulosta viikosta toiseen takova. Isompi menestys on espoolaisia kuitenkin karttanut jo yli kymmenen vuotta mestaruuspokaalin matkatessa Tampereelta Sieviin ja Jyväskylään.

Tuplaviikonloppuun GFT lähtee 4. sijalta vain kaksi pistettä KaDya perässä. Espoolaisia pisteen jäljessä on FC Kemi, joka on pelannut ottelun vähemmän. Akaa Futsal näyttäisi todennäköisesti pitävän runkosarjan paalupaikan loppuun asti parista nitkahduksesta huolimatta, mutta sijat 2. – 5. ovat vielä maukkaasti täysin auki. Sijoituksilla on suuri merkitys pudotuspelien kotietuun, joten KaDy ja GFT pistävät parastaan parketin polkkaan sunnuntaina, jonka jälkeen olemme taas pykälän viisaampia.

GFT on Dynamolle todellinen Angstgegner, sillä se on voittanut peräti viisi edellistä liigakohtaaamista, vaikka KaDy on juhlinut näiden välissä kahta Suomen mestaruutta. Jokohan olisi Dynamon vuoro kairata pisteet “kultaisilta”?


KaDy vs. GFT kautta aikojen (Futsal-liiga pudotuspeleineen, Futsal Cup):
31 ottelua: 13 voittoa, 1 tasapeli, 17 tappiota (maaliero 82–83)RAPORTTI: Kiihkeästä matsista kotitappio GFT:lle


Su 1.3.2020 klo 13:30

Jyväkylä Monitoimitalo

KaDy - GFT 2-3 (1-0)


Epäonnea viimeistelyssä

KaDylle vaikeaksi vastustajaksi osoittautunut Golden Futsal Team onnistui jälleen ryöstämään itselleen voiton itselleen Jyväskylässä. KaDy oli epäonninen viimeistelyssä, tästä kertovat seitsemän tolppalaukausta. Lisäksi puolustuspään virheet kostautuivat tässä pleijarien kiihkeyttä vastaanneessa matsissa.

KaDyn avausnelikoksi espoolaisten ykkösnyrkkiä vastaan Vasko Vujovic ja Jesse Kalliokoski laittoivat Jere Intalan, Henri Lousteen, Markus Rautiaisen ja Juho Väinälän. Hiljattain loukkaantumistauoilta palailleet Mikko Kytölä ja Newton Jr. huilivat tämän tuplaviikonlopun kotiottelun, mutta "Nippe" Laitinen palasi parketille veräjän vartijaksi.

Mikko Kytölän poissaollessa, Sergei Korsunov toimi KaDyn kapteenina (Kuva Hannu Vartiainen)


KaDy johtoon kahdesti

KaDy pääsi ottelussa johtoon, kun Lassi Lintulan laukaus oikealta upposi Antti Koivumäen taakse ajassa 9:25. Teemu Lukkari sai syöttömerkinnän maaliin. Hirviöjengi oli varsin maaliahnaalla tuulella koko ykkösjakson ajan ja tolppia kolisteltiin David Parenten, Sergei Korsunovin ja Lassi Lintulan toimesta. GFT:n vaarallisin tilanne ensimmäisellä puoliajalla oli, kun Antti Arvola pääsi vastahyökkäyksestä vasenta laitaa nokikkain "Nippe" Laitisen kanssa. Lauantain Kemi-matsin korttitilin takia huilinut "Nippe" voitti kuitenkin tämän yhteenoton hyvällä vastaantulollaan. Tempo ja otteet enteilivät pleijarikevään läheisyyttä ja molemmilla jengeillä olikin virhetili täynnä puolisentoista minuuttia ennen taukoa. Tauolle mentiin näissä 1-0 lukemissa.

Toisella puoliajalla GFT pääsi tasoittamaan Antti Arvolan toimesta. KaDylle avautui loistopaikka, kun GFT:n avauspeli epäonnistui Koivumäen ollessa kentällä pois maaliltaan. Sergei Korsunov vei David Parenten syötöstä isännät taas johtoon ajassa 33:57.

GFT sai kolme minuuttia ennen loppua vapaapotkun hyvältä paikalta ja onnistui tulemaan siitä tasoihin. Panu Autio antoi vaparista syötön Niko Stenholmille, joka ohjasi pallon maaliin. KaDyn virhetili pääsi karttumaan jopa kuuteen toisella puolikkaalla ja pallo vietiin kympin pisteelle. "Nippe" torjui tämän yrityksen. Toiseksi viimeisellä minuutilla jyväskyläläisyleisö sai kuitenkin kylmää suihkua, kun Lasse Saari vei maalivahti Antti Koivumäen syötöstä vieraat johtoon. Paras KaDyn paikka ottelun loppupuolella oli Lassi Lintulan tykitys - jälleen kerran - tolppaan. KaDy yritti lentävällä maalivahdillakin tasoitusta, mutta sitä ei nähty.

KaDy yritti kuroa eroa umpeen vielä nostamalla maalivahdin "reikäpaitapeliin" mukaan. (Kuva Hannu Vartiainen)

KaDyn päävalmentaja Vasko Vujovic kommentoi:

'Yksityiskohdat puolustuksessamme maksoivat voiton, mutta ei pelkästään tänään. Myös kaksi edeltävää peliä kärsimme samasta ongelmasta. Keskittymisemme ei ole ollut riittävällä tasolla ja siitä on koitunut monta puolustusvirhettä. Tässä meidän täytyy parantaa. Tappion kokemukset ovat tärkeitä. Meidän on hyväksyttävä ne ja osattava hyödyntää kokemuksemme ja oppimme niistä.'

Ottelun parhaat

KaDy: Lassi Lintula

GFT: Lasse Saari

Seuraava ja runkosarjan viimeinen ottelu la 14.3. KaDy - Ilves, Jyväskylä, Monitoimitalo.


Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
2 - 3
(1-0)
9' Maali Lintula Lassi

21' Maali Arvola Antti

33' Maali Korsunov Sergei

37' Maali Stenholm Niko

38' Maali Saari Lasse
Lisää uutisia
Kampuksen Dynamo ry
Kategoriat