KaDy Edustus miehet, Miesten Futsal-Liiga

KaDy - FC Kemi  1 - 5

Jyväskylä, Jyväskylän monitoimitalo

RAPORTTI: FC Kemi kellisti toisessa finaaliottelussa Dynamon

Miesten Futsal-liigan 2. finaali vihellettiin käyntiin iltakahdeksalta Jyväskylän monitoimitalolla. FC Kemi onnistui kääntämään toisen finaalin voitokseen, loppunumerot olivat 1–5 (1–3) vieraille. Kampuksen Dynamo pelaa vielä kerran kotiyleisön edessä sunnuntai-iltana, mutta mestaruus ratkaistaan ensi viikonloppuna Peräpohjolassa, koska voitot ovat nyt tasan 1–1. Sunnuntaina klo 18.30 on kauden viimeinen mahdollisuus nähdä punamustat tositoimissa kotiparketilla!

Miesten Futsal-Liigan finaalisarja jatkui Jyväskylässä lauantai-iltana. Kampuksen Dynamo oli voittanut ensimmäisen osaottelun Kemissä viime sunnuntaina rangaistuspotkukilpailussa.

Ensimmäisen finaaliottelun tapaan myös toisessa finaalissa palloa pyöritettiin kapealla ringillä. Sekä KaDy että FC Kemi peluuttivat isoilla minuuteilla luottopelaajiaan. Palautumisaikaa ennen kolmatta finaalia jää vaivaiset 20 tuntia.

Bob vei Dynamon johtoon, oma maali tasoitti

Ensimmäinen läheltä piti -maalitilanne nähtiin, kun Jailson laukoi lujaa Kemin maalin oikeaan tolppaan. Ajassa 6:43 Bob vei Dynamon johtoon Bene Filpun tarjoilusta.

Bob ja Bene Filppu juonivat KaDyn ainokaisen (Kuva Kirsi Nummela)

Vajaata minuuttia myöhemmin pallo luiskahti puolustuspään hetkellisen hajaannuksen seurauksena KaDyn maaliin omasta puolustajasta. Kemiläiset pyrkivät pitämään puolustusnelikkonsa tiiviinä ja onnistuivatkin puolustamaan monta KaDyn hyökkäystä hyvin. Muiden muassa Tero Intala oli monta kertaa hilkulla tehdä KaDyn toisen maalin.

Tuukka Pikkarainen avauspuoliajan tehomies

Ajassa 13:26 Jere Intala joutui katselemaan keltaista korttia. Tuukka Pikkarainen toimitti rikettä seuranneesta vapaapotkusta pallon komealla potkulla KaDyn maalin yläkulmaan. Näin FC Kemi oli ensimmäistä kertaa ottelussa johtoasemassa. Muuten Kemin oli haastavaa päästä pelaamalla KaDyn päätyyn ja Dynamo kontrolloikin ensimmäistä jaksoa isolta osin.

KaDyn pelinhallinnasta huolimatta Pikkarainen vei Kemin jo kahden maalin johtoon ajassa 16:18 Taneli Kohosen syötöstä. Hetkeä myöhemmin Kohonen sai keltaisen rikottuaan Tero Intalaa. Bobin kaunis saksipotku kaksi minuuttia ennen ensimmäisen jakson loppua kilpistyi Rennan Cabraliin. Viimeisillä minuuteilla nähtiin kentällä myös loukkaantumisesta toipuva Newton Jr.

Tauolle lähdettiin tilanteessa 1–3. FC Kemi oli onnistunut puolustuspelaamisen tiivistämisessä Dynamoa paremmin.

2. puoliaika: KaDyn takaa-ajo tahmeaa, FC Kemi kuittasi voiton

FC Kemi lähti nälkäisenä painamaan päälle heti toisen jakson alkuminuuteilla ja onnistuikin pitämään palloa hyökkäyspäässä ensimmäistä jaksoa paremmin. Dynamon puolustus kuitenkin piti ja Juha-Matti Savolainen työskenteli totutun varmasti maalillaan.

FC Kemin Rennan Cabral oli vaikeasti ohitettava Dynamolle. (Kuva Kirsi Nummela)

Toinen puoliaika pysyi jännittävänä ja tasaväkisenä pitkään. Hyvistä paikoista huolimatta Dynamo ei onnistunut maalinteossa. Ajassa 10:51 Savolaisen karattua vastahyökkäykseen pallollisena maaliltaan Pikkarainen töni KaDy-vahdin kumoon ja sai siitä palkinnoksi keltaisen kortin.

Kun varsinaista peliaikaa oli vajaa viisi minuuttia jäljellä, puki Newton Jr. maalivahdin paidan päälleen ja KaDy lähti hakemaan kavennusta 5 vs. 4 -ylivoimapelillä. Newton Jr. olikin pariin kertaan lähellä tehdä maalin. Ajassa 37:17 tilanne kääntyi kuitenkin Dynamon kannalta ikävään suuntaan ja Savolaisen seuratessa peliä vaihtopenkin puolella sai FC Kemi neljännen maalinsa onnistuneen prässin seurauksena. Anass Nasser sai namutella viimeisen kosketuksen näppärästä syöttelykuviosta.

Vielä 23 sekuntia ennen pelin päättymistä Vesa Lilja toimitti pallon tyhjiin 1–5-vierasvoiton sinetiksi.

Toisen finaalin jälkeen voitot ovat 1–1.

Suomen mestari ratkaistaan Torniossa ensi viikonloppuna

Viime kauden finaaleissa suoraan kolmella voitolla mestariksi edennyt KaDy juhli mestaruuttaan Espoossa. Kemin voitettua toisen finaaliottelun ratkaistaan mestaruus ensi viikonloppuna Torniossa kemiläisten lainakentällä.

Tero Intalalla oli maukkaita tekopaikkoja ottelussa. (Kuva Kirsi Nummela)

Finaalisarja antaa siis odottaa ratkaisua vielä ainakin kahden pelin verran, mutta jo tässä vaiheessa varmaa on, että KaDy ei pääse tälläkään kaudella juhlimaan mestaruutta kotiyleisön edessä.

Kotiyleisöllä on kuitenkin vielä mahdollisuus tulla kannustamaan punamustat voittoon Jyväskylässä; kolmas finaalipeli potkaistaan käyntiin Monnarilla äitienpäiväsunnuntaina klo 18.30.

KaDyn Samu Kytölä: “Seuramme tarvitsee kaikkien tukea – täytetään yhdessä katsomot!”

KaDyn vt. puheenjohtaja Samu Kytölä on painanut pitkää päivää seuran taustoissa. Kytölä vetoaa keskisuomalaiseen palloiluyleisöön, jotta paikalle saataisiin maksimaalinen katsojajoukko ja kotietu.

– Nyt jos koskaan kannattaa palata liigakatsomoihin ankeiden koronavuosien jälkeen. Käsillä on aivan huipputason taktista osaamista ja hyvän eurooppalaisen tason liigafutsalia. Aiempina finaalikeväinä ennen koronaa 1000 katsojan raja onnistuttiin rikkomaan – miksei tehtäisi sama yhdessä nyt kun seuramme kaikkein kipeimmin tarvitsee yleisön ja kumppanien tuen? Ja vaikka kahdesti peräkkäin: lauantai-iltana ja sunnuntai-iltana! Se on kova tavoite, mutta tuote sinänsä on kunnossa: parketilla nähdään varmasti loistavaa peliä. Tulkaahan kaikki paikalle ja ottakaa kaverit mukaan, S. Kytölä sanoo.

– Molemmilla joukkueilla on Suomen kentille aivan absoluuttisia huippupelaajia, jotka ovat loistaneet maajoukkueissa ja kovissa otteluissa. Lisäksi meiltä on näillä näkymin lähdössä jälleen muutama ässätyyppi muille kentille, joten kotifinaaleissa pääsee jättämään paikan päälle myös haikeita jäähyväisiä näille maestroille, Kytölä vinkkaa – vielä nimiä mainitsematta.

39:37 Lilja 1–5

(voitot 11, paras viidestä: kolmella voitolla Suomen mestariksi)

****

Näin pelataan:

su 7.5.2023 Tervahalli, Kemi
FC Kemi – KaDy 3–3 (1–3 rp.), 3–3 jo., 3–3 (0–3)

* * *

Kampuksen Dynamo käynnisti meneillään olevalla maajoukkuetauolla kannatuskampanjan, jonka tavoitteena on kerätä 10 - 20 000 euroa kannattajilta ja seudun yrityksiltä paikkaamaan seuran heikentynyttä taloustilannetta.

Myös KaDy-hirviö toivoo ÄSSÄ-Areenaa täyteen sunnuntaina. (Kuva Kirsi Nummela)

* * *

KaDyn miesten joukkue finaalisarjassa:

Maalivahdit: Niila-Ville Laitinen (C), Juha-Matti Savolainen
Kenttäpelaajat: Bene Filppu, Ítalo Henrique, Jere Intala, Tero Intala, Jailson Veiga, Newton Jr., Mikko Kytölä (pelaaja-valmentaja),
Valmennus: Mikko Kytölä, Juho Rinne

Omassa P19-liigassaan kuuden parhaan joukkoon sijoittuneesta KaDyn P19-joukkueesta mukana miesten liigajoukkueessa ovat:
Otso Honkonen (mv), Lassi Niemelä, Masi Lohi, Konsta Pohjonen, Viljami Ihalainen, Valtteri Lampila, Leino Ihalainen (mv).

Tilastot

1 - 5

FC Kemi
6'MaaliBob Italo Henrique
7'Maalimaali Oma
13'MaaliPikkarainen Tuukka
16'MaaliPikkarainen Tuukka
37'MaaliNasser Anass