15.00
KaDy Edustus miehet, Miesten Futsal-Liiga

SoVo - KaDy   2 - 5

Somero, Monitoimitalo

RAPORTTI: KaDy voitti ensimmäisen puolivälieräottelun Somerolla, Newton Jr.:lle hattutemppu

KaDy ja SoVo aloittivat Miesten futsal-liigan puolivälierät Somerolla. Kiivaan pelin päätteeksi KaDy vei voiton selvin lukemin 2–5. Toinen puolivälieräottelu pelataan Jyväskylässä la 1.4. klo 20.30 ja kolmas tarvittaessa su 2.4.

Newton Jr. laukoi pudotuspelien ensimmäisen maalin Juha-Matti Savolaisen pitkästä avauksesta ja Ìtalo "Bob" Henriquen loistavasta esityöstä ajassa 04:31. Maalin päälle kentällä nähtiin ensimmäistä kertaa myös KaDyn päävalmentaja Mikko Kytölä. SoVon pelaaja-valmentaja Valdrin Seferi ei puolestaan ollut mukana pelaavassa kokoonpanossa.

SoVo haki aktiivisesti tasoitusta ja onnistuikin siinä KaDyn ensimmäisestä rikkeestä seuranneesta erikoistilanteesta, kun Antti Korhonen laukoi erikoistilanteesta kaukaa voimalla yläriman kautta maaliin.

Newton Jr. liekehti kolme maalia Someron futsaltatamilla. (Kuva Iiro Väänänen)

Tero Intala
puolestaan suoritti KaDyn takaisin johtoon komealla yksilösuorituksella, kun peliä oli pelattu yhdeksän minuuttia. Pari minuuttia myöhemmin Jere Intala ja Newton Jr. veivät Dynamon jo kahden maalin johtoon, kun Intalan esityö löysi Newton Jr.:n maaliviivalta.

Ajassa 13:30 tapahtui dramaattinen käänne, kun Gezim Voca joutui ulosajetuksi kahden peräkkäisen keltaisen kortin ansiosta. Ensimmäinen keltainen tuli pelitilanteesta ja toinen heti perään suunsoitosta. Voca on täten pelikiellossa myös la 1.4. Jyväskylässä pelattavassa ottelussa. Tilanteen seurauksena KaDy pääsi pelaamaan 4 vs. 3 -ylivoimapeliä.

KaDy pyöritti kahden maalin johtoasemassa rauhassa palloa. SoVo pääsi käväisemään myös KaDyn puolustuspäässä saatuaan katkon KaDyn maaliyrityksestä. SoVo hoiti alivoimapelin hyvin eikä KaDy onnistunut tekemään neljättä maalia ylivoimapelin aikana.

Tero Intalan ensimmäinen maali oli huikea taidonnäyte. (Kuva Iiro Väänänen)

Ajassa 16:32 SoVo pääsi KaDyn rikkeestä vapaapotkulle. Valmir Seferin laukaus kuitenkin kilpistyi Dynamon puolustukseen. Seuraava maali syntyikin jälleen KaDyn toimesta, kun Mikko Kytölä toimitti pallon Newton Jr.:lle, joka kiitti tilaisuudesta tekemällä hattutempun täyteen jo ensimmäisellä puoliajalla. Newton Jr.:n neljäs maali oli sekin hilkulla ensimmäisen puoliajan lopussa; ohjaus takatolpalta kilpistyi SoVon maalitolppaan.

Tauolle mentiin KaDyn 1–4-johtoasemassa.

SoVo tuli sisuuntuneena toiselle jaksolle

Toisella puoliajalla jatkettiin pelaamista päästä päähän; puoliajan alku sujui hyvin tasaväkisissä merkeissä. Molemmat joukkueet prässäsivät korkealta ja torpedoivat toistensa pyrkimyksiä pidempiin pallonhallintajaksoihin. Maalivahdit osallistuivat prässin purkuun molemmissa päissä ja nähtiinpä Savolaiselta myös pari laukausta SoVon maalia kohti.

Ensimmäisellä kymmenminuuttisella nähtiin vain yksi maali: Arber Istrefi riisti pallon Bobilta ja karkasi maalintekoon ajassa 23:58. Muutamaa minuuttia myöhemmin Istrefi teki toisenkin maalin KaDyn verkkoihin, mutta pallo oli ehtinyt käydä yli sivurajan ja pilli oli soinut.

Sovolaiset saivat myös toisen jakson alkupuolella kaksi keltaista. Ensin Valmir Seferi katseli keltaista lanattuaan Juha-Matti Savolaisen avausyrityksen. Hetkeä myöhemmin varoituksen sai myös Muslim Markhiyev. Istrefin rikottua Tero Intalaa ajassa 32:59 sai hänkin lopulta keltaisen tilanteen jälkipuinnista.

SoVon riketili täyttyi neljä minuuttia ennen toisen jakson loppua. Nevzat Mustafa pelasti SoVon takaiskulta, kun Newton Jr. pääsi laukomaan kymmenestä metristä SoVon kuudennen rikkeen seurauksena ajassa 36:42. Viimeisellä kolmiminuuttisella Valmir Seferi puki päälleen maalivahdin paidan ja SoVo siirtyi 5 vs. 4 -ylivoimapeliin. KaDy puolusti ylivoiman onnistuneesti ja Savolainen nappasi pallon näppeihinsä jopa kerran aivan maaliviivalta.

Vielä kolme sekuntia ennen peliajan päättymistä SoVo teki seitsemännen rikkeensä ja Tero Intala laukoi kymmenestä metristä tarkan maalin ja kaunisteli loppulukemiksi 2–5.

Ottelun jo päätyttyä Muslim Markhiyev otti toisen keltaisen kortin ja on näin ollen myös Vocan tavoin ulkona ensi lauantain toisesta puolivälierä-ottelusta.

- Kuumahko peli Somerolla taas. Meidän tavoitteena oli pysyä rauhallisena ja pelata oman konseptin mukaisesti. Onnistuimme siinä melko hyvin, vaikka toisen jakson alussa SoVon prässipeli aiheuttikin hieman päänvaivaa hetken, päävalmentaja Mikko Kytölä analysoi.

- Selvisimme ilman loukkaantumisia ja varoituksia, sekin on positiivista. Ensi viikko keskitytään pelimme yleisen identiteetin vahvistamiseen ja muutamien yksityiskohtien hiomiseen. Lauantaina on sitten juhlailta Monnarilla.

Parhaina palkittiin Newton Jr. ja Muslim Markhiyev.

Seuraavaksi KaDy ja SoVo kohtaavat Jyväskylässä lauantaina 1.4. klo 20.30. Jos SoVo onnistuisi tasoittamaan voitot, kolmas pudotuspeliottelu pelattaisiin su 2.4. klo 14 Jyväskylän monitoimitalolla.

Miesten Futsal-Liigan puolivälierät käynnistyvät siis viikonloppuna kolmella paikkakunnalla: KaDy ja SoVo kohtasivat siis Somerolla lauantaina ja lisäksi sunnuntaina pelataan Valkeakoskella ja Akaassa. Pohjoisen joukkueet ToPV ja FC Kemi aloittavat kolmen pelin sarjan keskiviikkona.

la 25.3.2023 1. puolivälierä
Someron Voima – Kampuksen Dynamo 2–5 (1–4)

2 - 5

7'MaaliKorhonen Antti
9'MaaliIntala Tero
23'MaaliIstrefi Arber
39'MaaliIntala Tero

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista
Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.