KaDy - FC Petro-w

Prienai Arena, Prienai

RAPORTTI: KaDy hyvästeli europarketit 3–4-tappiolla Latvian mestaria vastaan

KaDy hyvästeli europarketit 3–4-tappiolla Latvian mestaria vastaan

Dynamo jätti kunniakkaat jäähyväiset europarketeille tämän syksyn osalta Liettuan Prienaissa lauantai-iltana. Nihkeästä alusta ja kolmen avainpelaajan poissaolosta huolimatta KaDy oli pitkään kiinni voitossa tai vähintään tasapelissä. Pölyn laskeuduttua Latvian mestarijoukkue Petrow väänsi lopulta 3–4-voiton ja lohkon kolmossijan. KaDyn maalintekijöinä olivat Jailson, Mikko Kytölä ja Ítalo Henrique.

UEFA:n futsalin Mestarien Liiga -- UEFA Futsal Champions League

Main Round (32 joukkuetta)

la 29.10.2022, Prienai Arena, Liettua

15.30 Kampuksen Dynamo (FIN) – Petrow (LVA) 3–4 (2–1)

Maalit:
15:28 Vlads Rimkus (Miks Babris) 0–1; 18:04 Jailson (Lassi Lintula) 1–1; 19:33 Mikko Kytölä (Lintula) 2–1; 20:07 Babris (Dzmitry Kuzmin) 2–2; 29:17 Bob (Jailson) 3–2; 32:52 Rimkus 3–3; 36:58 Andžejs Mickēvičs (Rimkus) 3–4.

Kampuksen Dynamon tämänvuotinen eurotaival sai päätöksensä Liettuan Prienaissa lauantai-iltana, kun joukkue kohtasi Main Roundin lohkon viimeisessä ottelussa Latvian mestarin Petrowin. Molemmat joukkueet olivat hävinneet kaksi ensimmäistä otteluaan, joten kummallakaan ei ollut mahdollisuutta lohkovoittajaksi, joka etenee Elite Roundille.

Toisaalta ottelun panoksena oli hyvä paitsi kunnia ja hyvä mieli, myös otteluvoitosta saatavat UEFA Futsal Champions Leaguen rankingpisteet tuleville kausille.

KaDy joutui lähtemään otteluun varamiehisenä: Newton Jr ja Tero Intala jäivät vammojen vuoksi katsomoon, maalivahdeista Niila-Ville Laitinen oli pelikiellossa.

Jo ensimmäisistä askelista oli selvää, että tämän ottelun haluavat voittaa molemmat. Intensiteetti ja tahtotila olivat Mestarien Liigan arvoisella tasolla, vaikka vain kolmossijasta pelattiinkin. Ottelun alussa KaDy oli kahden edellisen pelin tapaan hieman ahdingossa. Petrowin vyörytys ei kuitenkaan tuottanut maalia ja ottelu tasoittui huomattavasti.

Kuva: Evaldas Šemiotas

16. minuutilla illan ykköstähti Vlads Rimkus vei takatolpalta liukumalla latvialaiset johtoon. Napakan ja millintarkan diagonaalisyötön tarjoili oikealta Miks Babris.

Ensimmäisen puoliajan loppu oli kuitenkin KaDyn näytöstä. Ensin Jailson teki debyyttimaalinsa KaDyssa (ja Brasilian sarjojen ulkopuolella) Lassi Lintulan esityöstä. Lintula väänsi pivotina vahvasti ja tarjoili Jailsonille, joka lirutti pallon Petrowin takakulmaan.

Ennen puoliaikasummeria Jailson ja kapteeni Mikko Kytölä hankkivat vapaapotkun hyvälllä laitahaastolla vasemmella. Vaparin tarjoili poikki kentän Lintula, Kytölä latasi vasurillaan vapaapotkukuviosta KaDyn johtoon. Loistava lopetus 20-minuuttiselle!

Toisen puoliajan alussa Petrow tarjoili jyväskyläläisille shokkihoitoa tasoittamalla pelin vain 7 sekunnin kohdalla. KaDy-puolustus konttasi, Miks Babris rankaisi.

Tasaisessa ottelussa väännettiin kovaa ja armotta loppuun saakka, vaikka jatkopaikka olikin karannut molemmilta osapuolilta.

Aivan liekeissä koko illan isoja minuutteja huhkinut Bob vei KaDyn vielä kertaalleen johtoon laukomalla oikeaan takanurkkaan maanmiehensä Jailsonin tarkasta pystysyötöstä. Myös Jailson paransi kolmannessa KaDy-ottelussaan huomattavasti kahdesta ensimmäisestä.

Petrow ei kuitenkaan ollut luovuttanut vaan tuli väkisin rinnalle, kun Vlads Rimkus pääsi varkain murtautumaan keskeltä ja pyssyttämään illan toisen maalinsa lähietäisyydeltä.

Molemmilla joukkueilla oli loistopaikkansa lisämaaleihin, mutta kolme minuuttia ennen loppua Andžejs Mickēvičs survoi maalinedustalta latvialaiset uudelleen johtoon. Illan tehomies Rimkus tarjoili vasemmalta laidalta oivasti.

KaDy, jolle sinänsä lohkon kolmossijaan olisi riittänyt tasapelikin, laittoi viimeisillä minuuteilla kaiken likoon ja taisteli viimeiseen sekuntiin täydellä sydämellä. Ajassa 38:30 KaDy pelasi hienon kuvion käyttämällä maalivahti Juha-Matti Savolaista hyökkäyksessä, jonka päätteeksi Mikko Kytölä laukoi näyttävästi ylärimaan.

Tolppia lähemmäs KaDy ei enää päässyt, joten Petrow sai mukaansa euroreissulta eteläiseen naapurimaahansa kolme sarjapistettä, kaksi UEFA:n rankingpistettä ja lohkon kolmossijan. KaDy joutuu palaamaan kotiin Main Roundilta tyhjän pistepussin kera, mutta kolmen kovan kansainvälisen pelin antia rikkaampana.

KaDyn päävalmentaja Vasko Vujović on tunnetusti nykyään myös Latvian maajoukkueen päävalmentaja. Petrowin joukkueessa KaDya vastaan oli neljä Vujovicin maajoukkueessa tänä syksynä MM-karsintoja pelannutta pelaajaa: Miks Babris, Artjoms Kozlovskis ja Andžejs Mickēvičs sekä lyhyen vaihdon verran pelannut maalivahti Artjoms Križanovskis. Suurimman torjuntavastuun Petrowin maalissa kantoi tänään loistoillan pelannut Igors Labuts.

Illan ratkaisuottelussa isäntäjoukkue Kauno Žalgiris taipui Italian Città di Ebolille 2–7 (2–3), joten italialaiset jatkavat lohkovoittajana Elite Roundille.

KaDyn delegaatio lähtee Kaunasista sunnuntaina aamukuudelta kohti Vilnan lentoasemaa, Helsinkiä ja Jyväskylää.

Lainamiehet Tomi Lahtinen ja Eero Kaisto Valkeakosken Mad Maxista päättivät kahden viikon KaDy-visiittinsä lauantain otteluun. KaDy-perhe kiittää “Loisketta” ja Eeroa pestistä toivottaen onnea ja menestystä liigakauteen!

Miesten Futsal-Liiga siirtyy maaottelutauolle MM-karsintaottelun johdosta, sarja jatkuu KaDyn osalta sunnuntaina 13.11. kotiottelulla SoVoa vastaan.

ke 26.10.2022

15.30 Città di Eboli (ITA) – Kampuksen Dynamo (FIN) 4–2 (1–2)

19.00 Petro-w (LVA) – Kauno Žalgiris (LTU) 1–4 (0–1)

to 27.10.2022

15.30 Petro-w (LVA) – Città di Eboli (ITA) 3–10 (2–6)

19.00 Kauno Žalgiris (LTU) – Kampuksen Dynamo (FIN) 7–0 (2–0)

la 29.10.2022

15.30 Kampuksen Dynamo (FIN) – Petro-w (LVA) 3–4 (2–1)

19.00 Kauno Žalgiris (LTU) – Città di Eboli (ITA)

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista
Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.