27
LOK
19.00
KaDy Edustus miehet, Champions League Main Round

Kauno Žalgiris - KaDy   

Prienai Arena, Prienai

Ennakko: KaDy kohtaa Kauno Žalgirisin torstai-iltana

ENNAKKO: KaDy kohtaa Kauno Žalgirisin torstai-iltana


Kampuksen Dynamon urakka UEFA:n futsalin Mestarien Liigassa jatkuu torstai-iltana klo 19.00. Vastassa on lohkon isäntäjoukkue Kauno Žalgiris, joka voitti keskiviikon avausottelussaan Latvian mestari Petro-w:in 1–4 (0–1). KaDy hävisi avausottelunsa tiukan puolustustaistelun päätteeksi Italian edustajalle Feldi Ebolille maalein 4–2 (1–2), joten jyväskyläläisillä on pakkovoiton paikka haaveillakseen lohkovoitosta ja jatkopaikasta.


UEFA:n futsalin Mestarien Liiga / UEFA Futsal Champions League

Main Round (32 joukkuetta), 26.10.–29.10.2022

Otteluohjelma

ke 26.10.2022

15.30 Città di Eboli (ITA) – Kampuksen Dynamo (FIN) 4–2 (1–2)

19.00 Petro-w (LVA) – Kauno Žalgiris (LTU) 1–4 (0–1)

to 27.10.2022

15.30 Petro-w (LVA) – Città di Eboli (ITA)

19.00 Kauno Žalgiris (LTU) – Kampuksen Dynamo (FIN)

la 29.10.2022

15.30 Kampuksen Dynamo (FIN) – Petro-w (LVA)

19.00 Kauno Žalgiris (LTU) – Città di Eboli (ITA)


Dynamon urakka UEFA:n futsalin Mestarien Liigassa jatkuu torstai-iltana klo 19.00. Vastassa Prienain Areenassa 35 kilometriä Kaunasista etelään on lohkon isäntäjoukkue Kauno Žalgiris, joka voitti keskiviikon avausottelussaan Latvian mestari Petro-w:in 1–4 (0–1).

KaDy hävisi avausottelunsa tiukan puolustustaistelun päätteeksi Italian edustajalle Feldi Ebolille maalein 4–2 (1–2), joten jyväskyläläisillä on pakkovoiton paikka haaveillakseen lohkovoitosta ja jatkopaikasta.

Useamman joukkueen päätyessä lauantaina tasapisteisiin verrataan keskinäisten otteluiden maalieroa, joten käytännössä KaDylle mielekäs matemaattinen tavoite on vähintään kolmen maalin voitto isännistä. Senkin jälkeen muiden otteluiden pitäisi päättyä suotuisasti; erityisesti lohkon ennakolta vahvimman joukkueen Ebolin pitäisi menettää pisteitä.

Vaikka Liettua on maajoukkuetasolla nykyään reilusti Suomea jäljessä miesten futsalissa, on torstai-illan vastustaja Kauno Žalgiris erittäin kokenut Mestarien Liigan kävijä. Jo perinteikäs futsal-edustusjoukkue pelasi ennen Vytis-nimisen seuran alla, mutta siirtyi Kaunasin suurseuran Žalgiriksen alaiseksi vuonna 2020. Kauno Žalgiris tunnetaan erityisesti koripallosta ja Arvydas Saboniksesta, mutta myös jalkapallon puolelta. Suomalaisista urheilijoista koripalloilija Hanno Möttölä on kantanut Kauno Žalgiriksen paitaa.

Vytis voitti neljä perättäistä Liettuan mestaruutta 2016–20, minkä jälkeen joukkue on jatkanut samaa tahtia Kauno Žalgiriksen alaisena. Joukkue on pelannut viidesti Mestarien Liigan Main Roundilla ja selvinnyt kertaalleen (2018–29) Elite Roundille 16 parhaan joukkoon.

Täksi kaudeksi, juuri ennen Mestarien Liigan pelejä, Kauno Žalgiris on vahvistunut entisestään. Tämänhetkisessä rosterissa on Liettuan parhaimmistoon kuuluvien pelaajien lisäksi kuusi brasilialaista pelaajaa. Joukkuetta valmentaa brasilialainen Emerson Junior De Lima ("Dentinho").

https://www.uefa.com/uefafutsalchampionsleague/clubs/2607074--kauno-zalgiris//squad/

Joukkueen maalintekijät keskiviikkoillan avausottelussa olivat Albert Voskunovič, Lukas Sendžikas, Marcelo ja Kaique Melo.

– Vastassa on erittäin kova ja eurokentilläkin kokenut joukkue, joka on vahvistunut entisestään täksi kaudeksi. Heidän tavoitteenaan on vain ja ainoastaan lohkovoitto ja Elite Roundille eteneminen; ykkösrankattuna kotikentällään he pitävät lohkon päävastustajanaan italalaista Ebolia, tietää KaDyn valmentaja Vasko Vujović.

– Avausottelussa Ebolia vastaan ensimmäinen puoliaika meni pelisuunnitelmamme mukaan, mutta toisella puoliajalla piinkovan ammattilaisjoukkueen laatu alkoi näkyä ja meidän miehemme alkoivat väsyä. Vaatimustaso näissä peleissä on erittäin korkea joka osa-alueella, Vujović kertoi keskiviikkona avaustappion jälkeen.


UEFA:n futsalin Mestarien Liiga / UEFA Futsal Champions League

Main Round (32 joukkuetta)

26.10.–29.10.2022


Virallinen kisasivusto: https://www.uefa.com/uefafutsalchampionsleague

UEFA:n opas Main Roundille: https://www.uefa.com/uefafutsalchampionsleague/news/027a-1654ba307fc7-41baf502a006-1000--main-round-starts-tuesday/

Otteluohjelma, tulokset ja lohkot: https://www.uefa.com/uefafutsalchampionsleague/fixtures-results/#/mt/2022-10


Kampuksen Dynamon joukkue Mestarien Liigan Main Roundilla Liettuassa:


Maalivahdit:
Niila-Ville Laitinen
Juha-Matti Savolainen

Kenttäpelaajat:
Mikko Kytölä (C)
Tero Intala
Ítalo Henrique “Bob” (BRA)
Newton Jr. (BRA)
Lassi Lintula
Bene Filppu
Jailson (BRA)
Marquinhos (POR/BRA, tryout-sopimuksella)
+
Tomi Lahtinen (lainalla Mad Maxista)
Eero Kaisto (lainalla Mad Maxista)

Valmennus:
Vasko Vujović (MNE)
Juho Rinne

Joukkueenjohto:
Anu Kangas-Happonen
Kirsi Nummela

Huolto ja lääkintä:
Esa Kaihlajärvi
Tuomo Pieti

Media:
Kirsi Nummela
Samu Kytölä

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista
Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.