KaDy Edustus miehet, Champions League Main Round

Kauno Žalgiris - KaDy

Prienai Arena, Prienai

Dynamo karsiutui Mestarien Liigasta, Kauno Žalgiris murskavoittoon

Kampuksen Dynamon tie UEFA:n futsalin Mestarien Liigassa nousi pystyyn torstai-iltana Liettuassa toisen Main Round -ottelun ja toisen tappion myötä. Lohkon isäntäjoukkue Kauno Žalgiris piti KaDya pihdeissään jo avauspuoliajalla, jonka se vei nimiinsä 2–0. Toisella puoliajalla KaDy nosti riskitasoa ja Žalgiris rankaisi kolmella nopealla lisämaalilla. Loppunumerot 7–0 tarkoittavat sitä, että suomalaiset ovat ulkona Mestarien Liigasta. Kauno Žalgiris ja Italian Feldi Eboli C5 pelaavat lohkovoitosta ja ainoasta jatkopaikasta lauantaina.

UEFA:n futsalin Mestarien Liiga -- UEFA Futsal Champions League

Main Round (32 joukkuetta)

to 27.10.2022, Prienai, Liettua

15.30 Petro-w (LVA) – Città di Eboli (ITA) 3–10 (2–6)
19.00 Kauno Žalgiris (LTU) – Kampuksen Dynamo (FIN) 7–0 (2–0)

Wepe 34'06''

Dynamon tie UEFA:n futsalin Mestarien Liigassa nousi pystyyn torstai-iltana, kun Liettuan Prienaissa lohkon Main Round -lohkon isäntäjoukkue Kauno Žalgiris kuritti jyväskyläläisiä peräti 7–0 (2–0). Tämä tarkoittaa sitä että Kauno Žalgiris ja italialainen Feldi Eboli C5 pelaavat lauantaina lohkovoitosta ja ainoasta jatkopaikasta.

Kuva: Evaldas Šemiotas

KaDy jälleen mankelissa alkuminuuteilla, avauspuoliaika muuten kelvolllinen

Isäntäjoukkue Kauno Žalgiris, jossa oli kuusi kovan luokan brasilialaisvahvistusta, oli rautaa pelin joka osa-alueella, mutta raju selkäsauna ei silti kerro koko totuutta ottelusta. Toisen puoliajan 28. minuutille asti KaDy oli lupaavissa takaa-ajoasemissa 2–0-tappiolla. KaDy olisaanut 5 vs. 4 -ylivoimapeliä pyörimään jo varhain Juha-Matti Savolaisen tilalle maalivahdiksi vaihdetun Niila-Ville Laitisen johdolla.

Ensimmäisen puoliajan alkua hallitsi kovia satsauksia kauteen tehnyt ja hyvällä sykkeellä otteluun valmistautunut Žalgiris. Jo kolmen minuutin kohdalla isännät olivat luoneet useita hyviä maalipaikkoja; kuuden minuutin kohdalla Savolainen oli joutunut venymään muutamiin huipputorjuntoihin keskiviikon Eboli-ottelun tapaan.

6. minuutista alkaen ottelu tasoittui huomattavasti ja KaDy pääsi alkupaineen jälkeen mukaan täysin tasaväkisesti. Žalgiriksen pelaajat joutuivat pysäyttämään KaDyn transitiohyökkäyksen ja prässinpurun keltaisten korttien arvoisesti. Avausmaalin teki kuitenkin ajassa 07:04 Žalgiriksen Marcelo hyvän prässin päätteeksi.

Marcelo rankaisi kahdesti, lainamies Lahtinen pelaavaan kokoonpanoon

Lainapelaajista Tomi Lahtinen, joka pelasi KaDyssa viimeksi kaudella 2012-13, esiintyi ensimmäistä kertaa parketilla tässä turnauksessa. Lahtinen oli kovatempoisessa ja fyysisessä ottelussa mukana pohjapelaajien rotaatiossa Mikko Kytölän ja Jailsonin kanssa.

KaDyn parhaat maalipaikat siunaantuivat Newtonille, Bobille, Lahtiselle ja pari vaihtoa pelanneelle Tero Intalalle. Lassi Lintula oli totutun aktiivinen ja uuttera, mutta jäi vaille tehoja hyökkäyssuuntaan.

Minuutti ennen taukosummeria Marcelo iski toistamiseen. Loistavan esityön oikealta laidalta teki Wepe (Wesley Da Silva Souza). Tauolle mentiin 2-0-kotijohdossa, kun KaDyn Marquinhos ei onnistunut maalinteossa hyvästä läpiajostaan.

Riskitasoa nostettiin, Laitinen tuli, näki ja ajettiin ulos

Toiselle puoliajalle KaDy vaihtoi maalivahdiksi Niila-Ville Laitisen tavoitteenaan pelata 5 vs 4 -ylivoimapeliä mahdollisesti suurikin osa puoliajasta. Lohkovoittoon KaDy tarvitsi käytännössä kolmen maalin voittoa, joka oli tässä vaiheessa kaukana viiden maalin päässä.

KaDy nosti selvästi riskitasoa, ja Žalgiris rankaisi kolmella nopealla lisämaalilla. 3-0-osuma oli Lukas Sendžikasin upea laukaus kuulana vasempaan yläkulmaan täydestä juoksusta. Hetkeä myöhemmin Wepe karkasi vasemmalta läpiajoon ja chippasi pallon elegantisti yli vastaan tulleen Laitisen.

Ja vain 44 sekuntia tästä KaDy menetti pallon pahasti ja Laitinen joutui torjumaan puolittaisen läpiajon käsivarrellaan rangaistusalueen ulkopuolella. Käsiosumasta seurasi suora ulosajo Laitiselle, jota olisi tarvittu vielä takaa-ajossa lentävänä maalivahtina. Alivoimalla KaDy ei joutunut pelaamaan kuin sekunnin, kun Kauno Žalgiris rokotti heti ulosajon jälkeisestä vapaapotkukuviosta 5–0-osuman, jonka viimeisteli Ricardo.

Minuutin shokkihoidossa kolme takaiskumaalia

Aivan kuin tämä kolmen maalin kylmä suihku ei olisi ollut tarpeeksi, antoi Žalgiris vielä shokkihoitoa yhden läpiajomaalin verran, viimeistelijänä oikeaan yläkulmaan Justinas Zagurskas. Tässä vaiheessa Laitinen oli siis suihkun puolella ja Savolainen oli ollut takaisin maalin suulla vasta 17 sekuntia.

Keskiviikkoisen kokoonpanon lisäksi KaDyn matkassa olevat Mad Max -lainamiehet Tomi Lahtinen ja Eero Kaisto saivat tänään kunnolla vastuuta: Lahtinen avauspuoliajasta alkaen, Kaisto toisella puoliajalla. Pätevästi suoriutuneisiin rotaatiomiehiin tämä ottelu ei ainakaan kaatunut, kun vastustajalla onnistui liki kaikki, KaDylla ei mikään.

Elite Round jäi jälleen haaveeksi, lauantaina pelataan kunniasta ja ranking-pisteistä

Muutaman vaarallisimman maalitilanteen seppinä olivat tänään Bob, Lassi Lintula ja Newton Jr., mutta kaikkien laukaukset kilpistyivät loistavan illan pelanneeseen Žalgiris-puolustukseen. Illan suurimman kaunasilaistähden Wepen nollakulmasta liruttamat loppunumerot 7–0 tarkoittavat sitä, että suomalaiset ovat auttamatta ulkona Mestarien Liigasta.

16 parhaan joukkueen Elite Round, suomalaisten himoittu tavoite, oli senttimetrien päässä viime syksynä Bosnia-Hertsegovinassa; tänä syksynä täytyy myöntää Ebolin ja Žalgiriksen olleen muutaman pykälän KaDya edellä. KaDy haluaa kiittää Prienaihin Jyväskylästä saapuneita kannattajia!

KaDyn viimeisessä ottelussa lauantaina latvialaista Petro-w:ia vastaan pelataan enää kunniasta, hyvästä mielestä, kolmossijasta ja toki myös ranking-pisteistä tulevia kausia ajatellen. Perjantaina on välipäivä.