Città di Eboli - KaDy

Prienai Arena, Prienai

RAPORTTI: KaDy taisteli ja taipui italialaisille Mestarien Liigassa

KaDy taisteli ja taipui italialaisille Mestarien Liigassa

Kampuksen Dynamo aloitti Mestarien Liigan Main Round -urakkansa Liettuassa keskiviikkoiltapäivänä Italian edustajaa Feldi Eboli C5:a (Città di Eboli) vastaan. Puoliajalle mentäessä KaDy oli kammennut itsensä maalin yllätysjohtoon Newton Jr:n vaparimaalilla ja Lassi Lintulan viimeistelemällä 1–2-osumalla. Lintula katkaisi Ebolin maalivahti Carlos Dal Cinin puoliajan ainoan nousuyrityksen ja toimitti pallon puolityhjään maaliin Dal Cinin juostessa turhaan perään. Toisella puoliajalla Eboli painosti ja teki tarvittavat maalit ottelun loppuminuuteilla. KaDyn Champions League -savotta jatkuu torstai-iltana kello 19.00 isäntäjoukkue Kauno Žalgirista vastaan.

UEFA:n Futsalin Mestarien Liiga

ke 26.10.2022, Prienai Arena, Prienai, Liettua

15.30 Città di Eboli (ITA) – Kampuksen Dynamo (FIN) 4–2 (1–2)

Maalit:

10:34 Newton Jr. 0–1, 12:43 Luizinho 1–1, 16:51 Lassi Lintula 1–2;
35:16 Andre Fantecele 2–2, 35:46 Fabricio Calderolli 3–2; 39:55 Luizinho 4–2

Eboli otti ottelutapahtumista kontrollin jo ensimmäisellä minuutilla laadukkaan, vahvan ja taitavan avauskentällisensä voimin. Nelikko pyöritti peliä ja purki KaDyn aktiivisen prässin; jo 37 sekunnin kohdalla Luizinho, yksi joukkueen kulmakivistä laukoi voimalla vasempaan tolppaan.

KaDyn aloituskentällinen seurahistorian 19. Mestarien Liigan ottelussa oli Juha-Matti Savolainen (mv) – Mikko Kytölä (C) – Newton Jr. – Bob – Lassi Lintula.

Kolmannella minuutilla nähtiin uuden brasilialaisen Jailsonin debyytti KaDyn paidassa. Myös Bene Filppu, Marquinhos ja Tero Intala tulivat muutaman minuutin kohdalla rotaatioon kovassa tempossa.

Juha-Matti Savolainen otti useita upeita torjuntoja kovista kaukolaukauksista ja lähiohjauksista sekä puolittaisista läpiajoista. KaDysta alkuminuuteilla lähimpänä maalintekoa olivat Bob, Newton ja maalinedustalta myös Marquinhos.

11. minuutilla Newton laukoi suoraan vaparista KaDyn yllätysjohtoon. Luizinho tasoitti kaksi minuuttia myöhemmin KaDyn oltua tovin aikaa pahassa mankelissa ja paineessa. Luizinhon laukaus suoraan kulmapotkuluupista painui oikeaan alakulmaan.

Vain hetkeä myöhemmin Lassi Lintula katkaisi Ebolin maalivahti Carlos Dal Cinin puoliajan käytännössä ainoan hyökkäykseennousuyrityksen ja toimitti pienen kuljetuksen jälkeen pallon puolityhjään Eboli-maaliin Dal Cinin juostessa epätoivoisesti perään.

Juha-Matti Savolainen KaDyn maalivahtina pelasi elämänsä peliä ottaen muutaman haamutorjunnan. Ebolin tähtipelaaja Luizinhon 1–1-tasoitusmaalille suoraan kulmapotkuluupista ei Savolainenkaan voinut mitään.

Puoliajalle siirryttiin KaDyn yllätyksellisessä ja osittain pelitapahtumien vastaisessa johdossa. Toki KaDyn puolustukselle ja Savolaiselle voi antaa avauspuoliajasta kiitettävän arvosanan.

Toisella puoliajalla Ebolin kokemus ja taito ajoivat jyväskyläläiset armottomaan puolustustaisteluun, jonka kulminoitui kahteen takaiskumaaliin 36. minuutilla. Sitä edeltävät 15 minuuttia KaDy oli pesukoneessa ja mankelissa lähes koko 15 minuuttia.

Ajassa 35:16 osui Andre Fantecele upeasti Guilhermãon kanssa pelatun syöttökombinaation päätteeksi laittaen tilanteeksi 2–2, ajassa 35:46 Fabricio Calderolli hyödynsi KaDyn reikäisen kulmapotkupuolustuksen ja runttasi verkon perukoille lukemat 3–2.

Città di Eboli oli paha pideltävä dynamolaisille. Kuva Kirsi Nummela

Näitä takaiskuja ennen Bobilla ja Newtonilla oli pari vastahyökkäyspaikkaa, joista paremmalla viimeistelyllä taululla olisi voinut seistä jopa sensaatiomainen 1–3-vierasjohto.

Kahden takaiskumaalin KaDy yritti tulla tasoihin vielä vaihtamalla Niila-Ville Laitisen lentäväksi maalivahdiksi Savolaisen tilalle, mutta Ebolin puolustus kesti hyvin. Illan ratkaisija Luizinho lähetti pallon tarkasti tyhjään KaDy-maaliin viisi sekuntia ennen loppua, loppunumeroiksi jäivät 4–2.

– Olen pettynyt tulokseen. Meillä oli vielä 1–2-johtoasemassa puolustusmuoto kasassa ja voiton avaimet käsissämme, mutta hukkasimme ne 30 sekunnissa huonoon miesvartiointiin, tukeen, kommunikointiin ja erikoistilanteen puolustamiseen, näki KaDyn päävalmentaja Vasko Vujović.

– Olin juuri 35 minuutin kohdalla odottamassa vastustajan aikalisää ja lentävän maalivahdin käyttöön ottoa. Siinä kohden olisimme saaneet minuutin levon ja aikaa ohjeistukseen; myös oma aikalisäni oli tässä vaiheessa vielä takataskussa. Vastustajan päävalmentaja oli jo ottamassa aikalisää, kun tasoitusmaali muutti tilanteen. Hetkeä myöhemmin tilanne olikin jo 3–2 italialaisille.

– Jälkikäteen voisi sanoa, että olisimme voineet ottaa lentävän maalivahdin (Niila-Ville Laitisen) jo johtoasemassa käyttöön. Tällä kertaa Eboli ehti kuitenkin mennä johtoon ennen tätä.

– Ensimmäinen puoliaika meni pelisuunnitelmamme mukaan, mutta toisella puoliajalla piinkovan ammattilaisjoukkueen laatu alkoi näkyä ja meidän miehemme alkoivat väsyä tuossa tempossa. Jere Intalalle (joka on loukkaantuneena) ja viime kevään pelaajista esimerkiksi Jukka Kytölälle (joka siirtyi Italian mestarijoukkueen riveihin) olisi ollut kovasti käyttöä tässä kovassa ottelussa. Vaatimustaso näissä peleissä on armottoman kova joka osa-alueella, Vujović päättää.

Varsinkin toisella puoliajalla KaDy sai keskittyä lähes yksinomaan puolustamiseen, kunnes Eboli oli tasoittanut ja siirtynyt johtoon. Ottelun laukaukset olivat italialaisille 63–24, laukaukset maalia kohti 27–8.

Koska Path B:n lohkoista etenee vain lohkovoittaja jatkoon, on KaDyn oljenkorsi yhden tappion myötä ohut. Ottamalla kaksi voittoa jäljellä olevista peleistä KaDy nousisi kuuteen pisteeseen, jolloin esimerkiksi vertailu kolmen joukkueen (esim. Eboli, KaDy, Žalgiris tai Petro-w) voisi tuoda vielä lohkon ykköspaikan.

Siinä tapauksessa KaDyn pitää heti torstai-illan ottelussa Žalgirista vastaan lähteä tavoittelemaan vähintään kolmen maalin voittoa keskinäisten otteluiden maalieroa ajatellen.

Keskiviikkoillan toisessa ottelussa isäntäjoukkue Kauno Žalgiris voitti Latvian Petro-w:in 1–4 (0–1).

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista
Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.