Kampuksen Dynamo jälleen Mestarien Liigan Main Roundille!

Preliminary Round (karsintavaihe), Lohko A, Podgorica

la 27.8.2022
KMF Titograd (MNE) – Kampuksen Dynamo (FIN) 2–3 (1–2)

Kampuksen Dynamo jatkaa lohkovoittajana Main Roundille 32 parhaan joukkoon.

Kampuksen Dynamo jatkaa Uefan Futsalin Mestarien Liigassa lokakuun Main Roundille. Nelinkertainen Suomen mestari KaDy pelasi lauantai-iltana Podgoricassa ratkaisevan Mestarien Liigan karsintakierroksen ottelun isäntäjoukkue KMF Titogradia vastaan. Kotijoukkue tuli ensimmäiset minuutit päälle erittäin kovaa fanaattisen kotiyleisönsä edessä. Vastus ja tempo olivat täysin eri planeetalta kuin keskiviikon ja torstain otteluissa lohkon kahta heikointa joukkuetta vastaan.

Kotijoukkueen hyvä prässi ja 1 vs 1 -pelaaminen palkittiin 10. minuutilla, kun Dejan Milicic karkasi vasemmalta laidalta ja tarjoili poikittaissyötön Filip Markovicille, joka tuuttasi pallon ohi voimattoman Juha-Matti Savolaisen.

Jere Intala oli huippuvireessä turnauksessa viimeistellen peräti yhdeksän maalia. Kuva Srdjan Boljevic.

KaDyn tasoitus tuli 15. minuutilla, kun KaDyn brasilialainen maaliruisku Ítalo Henrique latasi pallon voimalla vasempaan alakulmaan Jere Intalan tarjoilusta. Intala sai samassa tilanteessa pahannäköisen tällin törmäyksestä, mutta pystyi hetken päästä jatkamaan peliä.

Kahta minuuttia myöhemmin Mestarien liigan karsinnan maalitilaston ykkönen Intala riisti pallon hyökkäyspäässä ja vei Dynamon ensimmäistä kertaa johtoon. Intala johtaa Mestarien Liigan maalipörssiä.

Bob iski ottelussa Dynamon avausmaalin tasoittaen tilanteeksi 1-1. Kuva Srdjan Boljevic.

Toisella puoliajalla Titograd jahtasi aggressiivisesti tasoitusmaalia, mutta Dynamon puolustus kesti hyvin. Kadylaisista etenkin Newton Jr. oli terävästi haastamassa Titograd-puolustusta, mutta montenegrolaiset torppasivat brassin yritykset, välillä sääntöjen rajamaillakin.

32. minuutilla tapahtui toden teolla. Ensin Ítalo Henrique laukoi tolppaan Jukka Kytölän kulmapotkusta, mutta vastahyökkäyksestä iski Titograd. Nikola Cimbaljevic teki nopean kuljetuksen KaDyn puolustusalueelle ja tarjoili Markovicille, joka viimeisteli illan toisen osumansa. Ottelu oli tasan 2–2 ja kotijoukkue enää maalin päässä lohkovoitosta.

Titogradin Aleksandar Obradović ja Bene Filppu taistelevat pallosta. Kuva Srdjan Boljevic.

34 minuutin kohdalla KaDyn kumulatiiviset joukkuerikkeet täyttyivät heppoisen näköisessä tilanteessa. Titogradilla oli hyvä momentum hakea johtomaalia, mutta Dynamo kesti paineessa. Viimeiset minuutit olivat Titogradin pallonhallintaa ja painostusta; Jere Intala sivussa jo ottelussa saatujen tällien johdosta, KaDy pelasi käytännössä enää kahdella vaihtomiehellä.

Ajassa 38:21 Titograd ottaa viimein aikalisän ja lentävän maalivahdin käyttöön. Toisella puoliajalla huilannut kapteeni Mikko Kytölä palaa kentälle puolustamaan 5 vs 4 -alivoimaa. Titograd saa pari laukausta aikaan, mutta KaDy-puolustus blokkaa oikea-aikaisesti. Vain 16 sekuntia ennen loppua Mikko Kytölä räjäyttää potin ja lähettää pallon omasta päädystä kotijoukkueen tyhjään maaliin. Tästä Titograd ei enää toivu, vaan KaDy nappaa 2–3-vierasvoiton ja kiinnityksen Main Roundin paikkaan 32 parhaan joukkueen joukossa.

Kapteeni Mikko Kytölä (kesk.) varmisti jatkopaikan nostamalla hallitusti pallon loppusekunneilla tyhjään rysään. Kuva Srdjan Boljevic.

KaDyn montenegrolainen, Podgoricasta lähtöisin oleva päävalmentaja Vasko Vujović tuli, näki ja voitti toisessa kotikaupungissaan. Vujović saa johdattaa joukkueensa kolmatta kertaa Mestarien Liigan Main Roundilla, tavoitteena viime vuonna äärimmäisen niukasti saavuttamatta jäänyt 16 joukkueen Elite Round.

Futsalin Mestarien Liiga: Main Round, lokakuu 2022