Yllätysjännitysnäytelmä syysillassa päättyi lukemiin 2-1

Maalit:

1-0 Newton de Souza Queiroz Junior 11:21, Bene Filppu (Mikko Kytölä) 21:40

1-1 FC Kiisto Ossi Kivipuro 14:46

2-1 Bene Filppu (Mikko Kytölä) 21:40

Jyväskylän sunnuntai-illassa nähtiin varsinainen jännitysnäytelmä, kun sarjanousija FC Kiisto saapui hallitsevan mestarin Kampuksen Dynamon vieraaksi Monitoimitalolle. Vierailija pani kapealla rosterilla palloa mestareiden ottein pyörittäneen KaDyn lopulta koville pyrkien viimeiseen asti hakemaan tasoitusta myös 5 vs. 4 -pelillä. Ottelu päättyi lukemin 2-1 (1-1) ja kolme sarjapistettä jäivät Jyväskylään.

Ennen ottelun alkua vietettiin monenlaisia juhlallisuuksia, joiden päätteeksi KaDyn neljäs mestaruusviiri nostettiin Monitoimitalon katonrajaan. Ítalo "Bob" Henrique sai tunnustuksen pudotuspelien ja kokonaispisteiden 2021-2022 pistepörssin voittajana ja lisäksi hänet nimettiin viime kauden tähtikentälliseen. Monnarilla muistettiin myös KaDyn puheenjohtajan Kirsi Nummelan ja taustajoukoissa jo toistakymmentä vuotta ahkeroineen Bubi Tuomalan 50-vuotissyntymäpäiviä. Kirsi Nummelaa ja Bubi Tuomalaa muistettiin kukkakimpuilla sekä lahjakorteilla hotelli-ravintola Albaan. Saman 50 ikävuoden etapin sai täyteen pitkäaikainen myös KaDy-kannattaja Jouni Weide, jota Samu Kytölä muisti KaDy-pipolla ja onnittelukuulutuksella.

Alkuvihellyksen jälkeen KaDy hallitsi peliä ja palloa varmoin ottein pitkälle ensimmäistä jaksoa ja Kiiston oli hankalaa saada katkoja syöttökuvioihin. Suuren osan pelistä Kiisto puolestaan luotti pitkiin syöttöihin luodakseen hyökkäystilaisuuksia KaDyn puolustustontin puolella. KaDy katkoi Kiiston kuvioita helposti ja poimi palloja kiistolaisten jaloista pyörimästä parempaan talteen. Hassuttaessaan kiistolaisia kerta toisensa jälkeen punamustat tekivät selväksi, millä keinoin kasa mestaruuksia on tuotu Jyväskylään. Kiiston maalilla pallot viuhuivat tolppiin oikein urakalla, yläriman lisäksi taisivat molemmat sivutolpat saada osansa kadylaisten kovista kudeista.

KaDyn vahvasta aloituksesta, hiotuista kuvioista ja ylivoimaisesta yksilöosaamisesta huolimatta ensimmäinen maali nähtiin vasta ajassa 11:21, kun Newton de Souza Queiroz Junior toimitti pallon FC Kiiston Teemu Kulmalan selän taa. Kulmala olikin Kiiston pelin kulmakiviä; varma työskentely maalilla piti pitkään lukemat nollissa eikä KaDy päässyt myöhemminkään karkaamaan yhtä maalia suurempaan johtoon. Osansa tekivät toki myös jo aiemmin mainitut FC Kiiston maalin tolpat, jotka vastaanottivat lukuisia kadylaisten laukauksia.

Kiiston ainoan maalin taiteili entinen kadylainen Ossi Kivipuro, joka hassutti vuorostaan kadylaisia ja pääsi ohjaamaan pallon tyhjänä ammottavaan maaliin vain joitakin minuutteja KaDyn 1-0-maalin jälkeen. Näin tauolle mentiin tasatilanteessa 1-1. KaDy kuitenkin naulasi toisen jakson alkupuolella 2-1-johtomaalin, joka jäi myös pelin loppulukemaksi.

Toisen puoliajan lopuksi Kiisto painoi päälle kovaa ja tasoitusta yritettiin viimeisillä minuuteilla myös lentävän maalivahdin voimin. Lentävän maalivahdin paidan päälleen puki Toni Pylkkänen. Kova yritys ei kuitenkaan tuottanut tulosta, vaan KaDy piti johtoasemansa loppuun asti Mikko Kytölän ja Bene Filpun ajassa 21:40 taituroiman maalin turvin.

Nuorten joukkueesta miesten liigajoukkueeseen nostettu Masi Lohi pääsi tositoimiin heti liigan avauspelissä. Myös jo aiemmin liigassa debytoinut Valtteri Lampila KaDy P19-joukkueesta pelasi useamman vaihdon. Newton Jr. nähtiin parin vuoden tauon jälkeen jälleen punamustissa Suomen liigakentillä. Kokenut pelaaja avasi KaDy-kautensa toki jo voitokkaissa mestarien liigan karsintapeleissä Montenegrossa elokuun alussa.

Ottelun parhaina palkittiin muiden kadylaisten tapaan isot minuutit tarkkuudella urakoinut kapteeni Mikko Kytölä ja FC Kiiston Ossi Kivipuro. Nälkäisimmän pelaajan tittelin ja Revolutionin lahjakortin vei puolestaan vikkeläjalkainen Lassi Lintula, joka oli ahkeroida useammankin maalin.

KaDy kohtaa seuraavaksi Liikunnan Riemun vieraspelissä tiistaina 27.9. klo 19. Pian on siis derbyn aika!

Tilastot

2 - 1

FC KIISTO
14'MaaliKivipuro Ossi
21'MaaliFilppu Bene

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista
Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.