KaDy Edustus miehet, Miesten Futsal-Liiga

TPK - KaDy   1 - 2

Samppalinnan Palloiluhalli

RAPORTTI: Voitto myös Turusta 16.10.2022

KaDy voitti Alastaron urheilijat lauantaina Loimaalla lukemin 0-3. Sunnuntaina pelattiin puolestaan Samppalinnan palloiluhallissa Turun Pallokerhoa vastaan. Ottelu päättyi KaDyn voittoon lukemin 1-2 (0-1). Näin KaDy vie Varsinais-Suomen visiitiltä täydet kuusi sarjapistettä Jyväskylään.

su 13.2.2022

TPK – KaDy 1-2 (0-1)

Maalit

KaDy: Mikko Kytölä (Lassi Lintula) 02:47, Ítalo Henrique "Bob" (Bene Filppu) 27:43

TPK: Atte Ekholm (Iiro Fager) 39:51

Turussa puhallettiin pilliin alkuiltapäivästä, kun TPK ja KaDy ottivat mittaa toisistaan. KaDyn sunnuntain rosteri oli vielä lauantaista peliäkin kapeampi, kun Tero Intala ja Newton Jr. seurasivat peliä katsomon puolella. Kapteeni Mikko Kytölä, Bene Filppu, Lassi Lintula, Ítalo "Bob" Henrique ja "Marquinhos" (Marcos Di Tullio Campos Silva) ahkeroivat isot minuutit. Myös Valtteri Lampila nähtiin kentällä.

Ensimmäisellä jaksolla maalit olivat lauantaisen pelin tapaan tiukassa. Yksi kadylaisten taiteilema maali kuitenkin nähtiin, kun kapteeni Mikko Kytölä toimitti pallon Lassi Lintulan syötöstä TPK:n maaliverkkoihin jakson alkajaisiksi ajassa 2:46.

KaDy pyöritti peliä jo tuttuun tapaan kapealla rosterilla ja ensimmäinen vaihto nähtiin vasta kahdeksan minuutin kohdilla, kun Marquinhos tarjosi hengähdystauon kovalla tahdilla sekä hyökkäys- että puolustuspäässä ahkeroineelle Lassi Lintulalle. Samalla taktiikalla mentiin koko peli ja hieman pilke silmäkulmassa voidaankin todeta, että kukin aloitusnelikon pelaaja pääsi vuorollaan käymään vaihdossa jo ensimmäisen jakson aikana.

KaDy sai erityisesti ensimmäisellä jaksolla pidellä palloa melko rauhassa ja juonia syöttökuvioita. Aina hyviä syöttösuuntia ei aivan helposti löytynyt. TPK teki parhaansa mestaria vastaan.

KaDy-vahti Niila-Ville Laitinen nousi tuttuun tapaan rakentamaan peliä myös hyökkäyspuoliskolle. TPK:kin onnistui luomaan joitakin maalipaikkoja ja pelin mittaan KaDyn maalin eteen onnistuivat karkaamaan sekä Atte Ekholm että Valtteri Kaarna, joista jälkimmäinen oli lähellä tasoittaa tilanteen ensimmäisen jakson lopun häämöttäessä. TPK otti vielä viimeisellä minuutilla aikalisän, jonka juonet eivät kuitenkaan purreet KaDyn puolustukseen ja näin tauolle mentiin tilanteessa 0-1.

TPK:n maalin teki Atte Ekholm kuva Tara Jaakkola

Myös toinen jakso säilyi vähämaalisena huolimatta monista hyvistä paikoista. TPK onnistui ajoittain aiheuttamaan pientä kaaosta KaDyn maalin edustalla, mutta KaDy purki tilanteet varmoin ottein. KaDyn toisen maalin tehtailivat Ítalo "Bob" Henrique ja Bene Filppu, kun Bob maalasi ajassa 27:39.

TPK:n kovapotkuinen ja kokenut Eemeli Jäspi pääsi 34. minuutilla kokeilemaan kavennusta rangaistuspotkusta Laitisen käden kaadettua torjuntatilanteessa TPK-hyökkääjän rangaistusalueen sisällä. Laitinen torjui tämänkin yrityksen. Ensimmäistä turkulaismaalia saatiinkin odottaa aivan pelin viime sekunneille, kun TPK:n kovan prässin seurauksena Atte Ekholm laukoi lopulta pallon Iiro Fagerin syötöstä KaDyn maalin vasempaan alanurkkaan. Näin TPK kavensi tilanteeksi 1-2 vain 9 sekuntia ennen pelin loppua.

Pelin parhaina palkittiin joukkueiden maalivahdit Niila-Ville Laitinen ja Aleksi Pennanen.

KaDy keräsi Varsinais-Suomesta kotiin viemisiksi yhteensä 6 pistettä.

KaDy-debyytin viikonloppuna tehnyt Marcos di Tullio haastaa Sibakovin Turussa (Kuva: Tara Jaakkola)

Vujovic: "Pelasimme tuloksesta"

KaDyn päävalmentaja Vasko Vujovic kommentoi viikonlopun otteluita:

- Viikonloppuna pelasimme vain tuloksesta. Toisin sanoen me halusimme palata Jyväskylään kuuden pisteen kanssa ja sen teimme. Meillä on joitakin uusia pelaajia ja samaan aikaan jotkut pelaajat ovat palanneet pelaavaan kokoonpanoon pitkien loukkaantumisista johtuvien taukojen takia. Joukkue ei vielä ole sillä tasolla, jolla haluan meidän pelaavan. Nostamme pelin tasoa pikku hiljaa pelien edetessä ja kun uudetkin pelaajat pääsevät sisään pelitapaamme.

Tilastot
TPK

1 - 2

2'MaaliKytölä Mikko
27'MaaliBob Italo Henrique