KaDy Edustus miehet, Miesten Futsal-Liiga

KaDy - FC Kemi  3 - 2

Jyväskylä, Jyväskylän monitoimitalo

RAPORTTI: KaDy selätti FC Kemin voittomaalikilpailussa

Miesten Futsal-Liigan kärkiottelu pysyi jännittävänä loppuun asti, mutta lopulta kotijoukkue KaDy vei voiton sarjakolmonen FC Kemistä maalittoman jatkoajan ja voittomaalikilpailun kautta. KaDy jatkaa sarjakakkosena. Punamustien viimeinen ottelu on sunnuntaina 18.12. kotihallissa ToPV:ta vastaan.

KaDy – FC Kemi 3–2 vm., 2–2 ja., 2–2 (1–1)

Maalit:
07:29 Bene Filppu (Ítalo Henrique)
10:48 Vesa Lilja (Anass Nasser)
23:34 Nasser (Soufiane Borite)
31:00 Ítalo Henrique (Tero Intala)

Sekä KaDylla että FC Kemillä oli tänään kapeahko miehistö. Niila-Ville Laitisen ollessa sivussa kantoi KaDyn kapteenin nauhaa Tero Intala. Myös Lassi Lintula ja Marquinhos joutuivat huiilaamaan ottelun. Kemiläisillä kapteenina toimi poikkeuksellisesti Vesa Lilja Tuukka Pikkaraisen seuratessa peliä vaihtopenkin puolella. Pikkarainen puolestaan paikkasi toimitsijakiellossa olevaa Boris Čizmaria vastuuvalmentajan roolissa.

Ensimmäinen puoliaika sujui tasaisissa merkeissä, mutta Dynamo hallitsi palloa hieman kemiläisiä enemmän. Dynamon päivän kokoonpanon ainut maalivahti Juha-Matti Savolainen pääsi myös urakoimaan torjuntoja.

Lampila nousi pelaavaan kokoonpanoon, Filppu onnistui maalinteossa

Nuori kadylainen Valtteri Lampila sai tavallista enemmän vastuuta ensimmäisellä puoliajalla ja pelastipa hän joukkueen myös takaiskulta, kun pallo oli menossa kohti tyhjää KaDy-maalia. Valitettavasti Lampila oli sivussa toisen puoliajan ikävän nilkkakolauksen takia.

Ensimmäisellä jaksolla nähtiin Bene Filpun komea maali Bobin syötöstä. Kemi pääsi tasoihin kolmisen minuuttia myöhemmin, kun Vesa Lilja teki maalin ylivoimahyökkäyksestä.

Ottelussa ei armoa annettu. (Kuva Raija Saukko)

Toinen puoliaika taisteltiin voitosta rajusti. Kemi meni ensimmäistä kertaa johtoon ajassa 23:34 Anass Nasserin tarkalla laukauksella. KaDy haki tasoitusta myös nostamalla maalivahti Savolaista hyökkäyspuoliskolle, mutta 5 vs. 4 -ylivoima ei tuottanut maalia. Lopulta KaDyn ykköspyssy Bob (Ítalo Henrique) maalasi, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä tasan yhdeksän minuuttia. Kummankin joukkueen tehtyä yhden maalin per puoliaika ottelu meni jatkoajalle.

KaDy hallitsi jatkoaikaa, vasta 10-metriset toivat ratkaisun

Erittäin tasaisen peliajan jälkeen KaDy hallitsi 5 minuutin jatkoaikaa selvästi. Jatkoajalla Kemin tolpat kolisivat sekä Bobin että Savolaisen laukauksista. Pallo kävi myös Kemin maalissa Bobin laukauksesta, mutta oli ylittänyt niukasti päätyviivan ennen Mikko Kytölän vapauttavaa poikittaissyöttöä. Jatkoaika päättyi siis maalittomana.

Vesa Lilja palkittiin vieraiden parhaana. (Kuva Raija Saukko)

Voittomaalikilpailussa maalinteossa onnistuivat Newton Jr., Tero Intala ja Bene Filppu. Bob laukoi harmillisesti jälleen kemiläismaalin tolppaan. Kemiläiset yrittivät neljästi, mutta saivat vain yhden osuman voittomaalikilpailussa Savolaisen selän taa.

Parhaina palkittiin virkaatekevät kapteenit Tero Intala ja Vesa Lilja.

Kemistä oli paikalla mukavan kokoinen kannatusryhmä, kun FC Kemi yhdisti koko seuran pikkujoulut Jyväskylän tuplaviikonloppuun. FC Kemi pelaa sunnuntaina kapoisalla miehistöllään ÄSSÄ-Areenalla Riemua vastaan.

Seuraava ottelu

su 18.12.
ÄSSÄ-Areena 14.00

KaDy - ToPV

KaDyn seuraava kotiottelu ja vuoden viimeinen liigaottelu on sunnuntaina 18.12. ÄSSÄ-areenalla klo 14.00. Vastustajana on Tornion Palloveikot.

Tilastot

3 - 2

FC Kemi
7'MaaliFilppu Bene
10'MaaliLilja Vesa
23'MaaliNasser Anass
31'MaaliBob Italo Henrique

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista
Futsalseura, Jyväskylä, Finland. KaDy pelaa miesten ja naisten Futsal-Liigaa. Miesten Suomen mestaruus 5 kertaa 2017-2023.